ترامپ: کنار آمدن با زلنسکی آسان نیست / جنگ اوکراین، جنگ ما نبود

ترامپ پس از صحبت با پوتین ابراز امیدواری کرد که اتفاقات خوبی رخ دهد و افزود، هنوز مشخص نیست که آیا زلنسکی به پایان درگیری با روسیه متعهد است یا نه. به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که بارها گفته در تلاش برای میانجیگری صلح بین روسیه و اوکراین، تعامل با مسکو را ... ترامپ: کنار آمدن با زلنسکی آسان نیست / جنگ اوکراین، جنگ ما نبود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

نیوزویک: خبر سرطان پیشرفته بایدن، شفافیت کاخ سفید را زیر سوال‌ برد

یک رسانه آمریکایی، اعلام دیرهنگام سرطان پیشرفته در رئیس‌جمهوری سابق این کشور را نشان‌دهنده نبود شفافیت در کاخ سفید ارزیابی‌کرد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نشریه آمریکایی نیوزویک در گزارشی نوشت: اعلام خبر سرطان جو بایدن رئیس جمهوری سابق ایالات متحده، شفافیت کاخ سفید را زیرسوال می برد. این رسانه انگلیسی زبان افزود: بایدن به ... نیوزویک: خبر سرطان پیشرفته بایدن، شفافیت کاخ سفید را زیر سوال‌ برد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, انگلیس, تحلیل, جهان

روبیو: ترامپ خواستار دیدار فوری با پوتین است

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی از تمایل دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای برگزاری نشست فوری با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خبر داد و تأکید کرد این دیدار می‌تواند تنها راه‌ حل برای خروج از بن‌بست جنگ اوکراین باشد. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، روبیو در مصاحبه‌ای اختصاص با شبکه سی بی ... روبیو: ترامپ خواستار دیدار فوری با پوتین است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا

افزایش شمار تلفات طوفان در آمریکا به ۲۷ نفر

رسانه های خبری آمریکا گزارش دادند که شمار تلفات گردبادهای شدید در این کشور که بخش هایی از ایالت های میانی و جنوبی را در نوریده است، به ۲۷ نفر افزایش یافته است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: گردباد ویرانگر در کنتاکی به خانه ها آسیب رساند، وسایل نقلیه را پرتاب کرد ... افزایش شمار تلفات طوفان در آمریکا به ۲۷ نفر

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, خبر, محیط زیست

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

بایدن با حمله هوایی به سوریه «بازگشت آمریکا» را اعلام کرد

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا ۲۵ فوریه (۷ اسفند) به ارتش ایالات متحده دستور داد که حمله هوایی علیه تأسیسات شبه نظامیان طرفدار ایران در سوریه را به اجرا در آورد. بر اساس تازه‌ترین آمار به دلیل این حمله هوایی تاکنون ۲۲ نفر کشته شده‌اند.

سوریه، ایران، روسیه و سایر کشورها ضمن محکومیت این حمله هوایی، آن را اقدامی تجاوزگرانه، ناقض قوانین بین‌المللی و علیه ثبات منطقه توصیف کردند.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین: اگرچه حملات هوایی به تأسیساتی در سوریه انجام شد، اما واضح است که هدف اصلی از انجام آن ایران بوده است. یک روز بعد از انجام حمله هوایی مذکور، بایدن در پاسخ به پرسش رسانه ها مبنی بر اینکه ایالات متحده در سوریه چه سیگنالی را به ایران ارسال کرده، با لحنی هشدارآمیز خطاب به ایران گفت «شما نمی‌توانید از پیامد اقدامات خود مصون باشید، باید مراقب عملکرد خود باشید.»

 

پیش از این وزارت دفاع آمریکا دلیل این حمله هوایی را اقدامی تلافی‌جویانه علیه حمله اخیر در عراق اعلام کرده بود. ماه گذشته یک هدف نظامی ایالات متحده در عراق (اربیل در اقلیم کردستان عراق) مورد حمله موشکی قرار گرفت و یک پیمانکار خارجی کشته و یک سرباز آمریکایی زخمی شد. ایالات متحده اعلام کرد که ایران و عناصر طرفدار این کشور مقصر انجام این حمله هستند، اتهامی که ایران آن را رد کرد.

 

شایان ذکر است که حمله هوایی فوق در مرز عراق-سوریه و در منطقه ای به نام «البوکمال» انجام شد؛ آمریکا مدعی شد هدفش از این حمله ایران بوده است، اما خاک سوریه را هدف قرار داد. عراق و سوریه کشورهایی دارای حاکمیت مستقل هستند پس باید به حق حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور احترام گذاشته شود.

 

امسال دهمین سالگرد شروع بحران سوریه است. از زمان آغاز این بحران، ایالات متحده به طور مداوم گروه های مسلح ضد دولت سوریه را مورد تحریک و حمایت قرار داده است و در نتیجه آن سوریه به مدت طولانی درگیر جنگ و درگیری داخلی شده است. آمار منتشر شده توسط آژانس پناهندگان سازمان ملل در دسامبر سال گذشته نشان می‌دهد که نزدیک به ۵.۶ میلیون سوری پناهنده شده‌اند و حدود ۶.۲ میلیون آواره نیز در سوریه وجود دارند.

 

ایالات متحده همواره ژست دفاع از “دموکراسی و حقوق بشر” به خود گرفته؛ امروز از یک کشور انتقاد می‌کند و فردا کشور دیگری را مقصر می‌داند، اما همین کشور به اصطلاح مدافع حقوق بشر بیشترین جنگ های خارجی را برپا یا از آن حمایت کرده است.

 

بیش از یک ماه از روی کار آمدن دولت بایدن می گذرد و وی اولین اقدام نظامی خارجی را به ثبت رساند؛ در واقع با حمله هوایی به سوریه این پیام را به جهان مخابره کرد که «آمریکا به هر کشوری که بخواهد حمله می کند». اما سران کاخ سفید که به این شیوه گذران زندگی می کنند آیا نمی دانند که علاوه بر افزایش درد و رنج مردم کشورهای منطقه خاورمیانه، انگیزه کینه جویی و مقاومت آنها در مقابل ایالات متحده را افزایش می دهند؟

 

ایالات متحده در واقع قصد دارد با حمله به سازمان های مسلح شبه نظامی سوریه، ایران را تحت فشار قرار دهد تا اهرم چانه زنی برای مذاکرات بعدی درباره توافق هسته ای افزایش یابد. دولت بایدن بارها ادعا کرده که قصد دارد به برجام بازگردد، اما اقدام عملی انجام نداده یعنی فشارها و تحریم های واشنگتن علیه ایران کاهش نیافته است. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ۲۴ فوریه (۶ اسفند) در کنفرانس مطبوعاتی شایعات مبنی‌بر بازپرداخت یک میلیارد دلار پول فروش نفت خام به ایران را رد کرد و گفت، بدون اجازه آمریکا، کره جنوبی هیچ مبلغی از دارایی‌های مسدود شده نفت خام ایران را آزاد نخواهد کرد.

 

با توجه به این رویکرد آمریکا، دستیابی به هدف ایالات متحده دشوار است. ایران دارای تجربه غنی در مبارزه با ایالات متحده است و مقاومت این کشور در برابر فشارها آن را قدرتمندتر کرده است. ایران از آمریکا خواسته قبل از مذاکره همه تحریم‌ای غیرقانونی را لغو کند. بعید است ایران در موضوعات کلیدی مرتبط با امنیت ملی خود مانند برنامه موشکی با آمریکا سازش کند.

 

علاوه بر این، دوره جدید انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۸ ژوئن ۲۰۲۱ (۲۸ خرداد ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد و این یعنی زمان زیادی برای مذاکره و دسترسی به توافق بین دو طرف وجود ندارد.

 

صرف نظر از مسئله هسته‌ای ایران یا بحران سوریه، ایالات متحده نقش اصلی مخرب را در رویدادهای منطقه ایفا کرده است. افزایش تنش در خاورمیانه نه تنها به منافع اساسی کشورهای منطقه آسیب رسانده، بلکه تهدیدی برای ثبات و توسعه جهانی به شمار می‌آید. به عنوان نمونه موج آوارگان ناشی از جنگ طولانی مدت در خاورمیانه کشورهای اروپایی را تحت فشار قرار داده است.

 

صرف نظر از ترامپ و بایدن، هیچ تفاوت اساسی در سیاست خاورمیانه ایالات متحده وجود ندارد. هر دو در حال ایجاد گروه‌هایی برای تقابل هستند و این اقدام آنها به کشورهای منطقه و همچنین متحدانشان آسیب می‌رساند و در نهایت فقط گروه‌های صنعت نظامی ایالات متحده از مزایای آن بهره می‌برند.

سندرز درانتقاد به‌حمله امریکا به‌سوریه: این همان مسیری است که طی تقریبا دو دهه گذشته شاهد آن بوده‌ایم

کاخ سفید در بیانیه‌ای حملات بامداد جمعه به شرق سوریه را “ضروری” خواند! در همین حال اعضای کنگره و مجلس نمایندگان آمریکا از دولت کشورشان به دلیل انجام این حمله بدون موافقت کنگره به شدت انتقاد کردند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تجاوز نظامی, تشنج‌ زایی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه

جو بایدن وضعیت فوق‌العاده ملی درباره کوبا را تمدید کرد

رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه وضعیت فوق‌العاده ملی درباره کوبا را برای یک سال دیگر تمدید کرد؛ وضعیت فوق‌العاده‌ای که از سال ۱۹۹۶ میلادی پس از ساقط کردن دو هواپیمای غیرنظامی اعمال شده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تجاوز نظامی, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا