دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

«الکساندر گروشکو» معاون وزیر امورخارجه روسیه سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس را به دوگانه گویی متهم کرد و گفت که آنها خواهان پایان جنگ اوکراین نیستند و سیاست گسترش این درگیری را دنبال می‌کنند. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، گروشکو اظهار نظر در مورد سخنان سیاستمداران اروپایی را دشوار دانست، چرا ... دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, ترکیه, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, لهستان

روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت که رقبای ژئوپلیتیکی این کشور با حمایت مالی سران غربی در حال برنامه ریزی برای تقسیم روسیه به بخش های مختلف هستند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تاس، «سرگئی نارشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تصریح کرد که مخالفان ژئوپلیتیکی مسکو از شکوه روسیه، ثروت عظیم انسانی و ... روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

ادامه

اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, غرب

هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

درحالی‌که آمریکا از یک دهه پیش در حفره‌ عمیقی در زمینه توانمندی دفاع در برابر موشک‌های هایپرسونیک و دیگر تسلیحات پیشرفته قرار داشت، اما تحلیلگران می‌گویند این حفره به میزان چشمگیری عمیق‌تر شده است. به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در راس یک کمیته نیروی ... هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, گزارش

سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

نشریه نیوزویک نوشت: در شرایطی که اقتصاد آمریکا زیر فشار تورم، بدهی‌های کلان و کاهش رشد قرار دارد، چین با عبور موفق از تحریم‌ها و فشارهای واشنگتن، جهشی چشمگیر در شاخص‌های اقتصادی ثبت کرد و توازن قدرت جهانی را به سوی شرق سوق داد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، در هفته‌ای ... نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, تحریم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

بازی آمریکا با «کارت تایوان» مساوی با به آتش کشیدن خود است!

تازه‌ترین رزمایش دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین در اطراف جزیره تایوان پیامی قدرتمند و به موقع به جدایی‌طلبان این جزیره و نیروهای خارجی مداخله‌جو در مساله تایوان فرستاد مبنی بر اینکه هر گونه تلاش برای «استقلال تایوان» و استفاده از روابط دو سوی تنگه تایوان به عنوان ابزاری برای مهار سرزمین اصلی چین، محکوم به شکست است.

به گزارش رادیو بین‌المللی چین: این رزمایش‌هایی دریایی پس از آن برگزار شد که «لای چینگ-ته» رئیس جدید اداری تایوان، ۲۰ مه (۳۱ اردیبهشت) طی سخنرانی تحلیف خود اعلام کرد که از «استقلال تایوان» حمایت می‌کند و «اجماع سال ۱۹۹۲» مبنی بر اینکه تنها یک چین وجود دارد را به چالش کشید.

سخنرانی اهانت آمیز لای روشن ساخت که او یک «کارگر سرسخت استقلال تایوان» است. بر همین اساس رزمایش‌های ارتش آزادیبخش خلق چین برگزار شد تا به او هشدار دهد خیالبافی درباره «استقلال تایوان» را متوقف کند.

با این حال، «تسای اینگ-ون» سلف لای با هدف تنش زایی اخیرا گفت «هزینه (برای پکن) برای غلبه بر تایوان هنگفت خواهد بود» و «آنچه باید انجام دهیم افزایش این هزینه است».

لای، تسای و امثال آنها عزم تزلزل ناپذیر کل ملت چین برای دستیابی به اتحاد مجدد ملی را دستکم گرفته‌اند.

پکن حداکثر سعی خود را برای دستیابی به وحدت مجدد مسالمت آمیز انجام خواهد داد، اما اگر نیروهای خارجی در مسئله تایوان مداخله کنند و جدایی طلبان در این جزیره سعی کنند به دنبال «استقلال تایوان» باشند، هرگز استفاده از زور برای نیل به این هدف را رد نخواهد کرد.

روابط دو سوی تنگه نه فقط در تجارت و سرمایه گذاری، بلکه از لحاظ تبادلات مردم با مردم پس از حدود ۴۰ سال (از سال ۱۹۴۹) که عملا تماسی بین دو سوی تنگه وجود نداشت، سریعا توسعه یافت.

این موضوع به طور خاص بعد از پیروزی «کومینتانگ» در انتخابات محلی جزیره تایوان در سال ۲۰۰۸ صحیح است. از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶، در زمان «ما یینگ-جئو» رهبر وقت جزیره تایوان، این جزیره روابط بسیار دوستانه‌ای با سرزمین اصلی چین داشت. به علاوه در آن دوره تجارت دو سوی تنگه و دیگر تبالدات به اوج خود رسید.

اما این روند مثبت طی هشت سال اخیر بیشتر به لطف سیاست تسای متوقف شد، کسی که وضعیت فعلی را تغییر داد و صلح، ثبات و رفاه دو سوی تنگه را تهدید کرد. تسای مانند جانشین خود همچنین به رسمیت شناختن «اجماع سال ۱۹۹۲» را رد کرد.

رزمایش نظامی اخیر ارتش آزادیبخش خلق چین به منظور جلوگیری از پیشبرد دستور کار «استقلال» سیاستمداران تایوان مثل لای و تسای و حزب آنها، «حزب ترقی خواه دموکراتیک» و همچنین هشدار به آمریکا در خصوص استفاده از تایوان به عنوان ابزاری برای پیشبرد هر چه بیشتر راهبرد «هند-اقیانوسیه» واشنگتن برگزار شد.

اینکه «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی ایالات متحده و سلف او بیش از هر رئیس جمهور دیگری در آمریکا سیگنال‌های بشدت غلطی را به جدایی طلبان جزیره تایوان ارسال کردند، مثل روز روشن است.

خانم «روری دنیلز» مدیرعامل «موسسه سیاست جامعه آسیا» و متخصص امور چین ماه گذشته در اندیشکده «موسسه بروکینگز» هشدار داد که هر چه واشنگتن از «استقلال تایوان» بیشتر پشتیبانی کند، تهدید به استفاده از زور علیه این جزیره بیشتر می‌شود.

وی در اظهارات خود به شماری از اقدامات تحریک آمیز آمریکا مثل تایید سفر «نانسی پلوسی» رئیس اسبق مجلس نمایندگان به جزیره تایوان در آگوست ۲۰۲۲ از جانب وزارت خارجه ایالات متحده اشاره کرد.

فهرست چنین اقدامات تحریک آمیزی بسیار طولانی است. ناوهای جنگی نیروی دریایی ایالات متحده که در ژانویه از تنگه تایوان عبور کردند و هیئتی که بایدن برای مراسم تحلیف لای به تایوان فرستاد، برخی از تازه‌ترین اقدامات تحریک‌ آمیز هستند. از اظهارات غلط بایدن درباره تایوان که مقامات کاخ سفید آن را اصلاح می‌کنند، می‌گذریم.

برخی سیاستمداران ایالات متحده سعی دارند قطعنامه ۲۷۵۸ مجمع عمومی سازمان ملل را که جمهوری خلق چین را تنها نماینده قانونی چین دانسته، نادرست تفسیر کنند. اما آمریکا بهتر است بداند کمک به نیروهای «استقلال تایوان» بازی با آتش است و با انجام این کار، واشنگتن فقط خود را به آتش می‌کشد.

پیشنهاد شش گانه چین برای محافظت از صلح و ثبات درازمدت منطقه آسیا و اقیانوس آرام

«دونگ جون»، وزیر دفاع چین یکشنبه دوم ژوئن (۱۳ خرداد) در گفتگوی شانگری-لا درباره موضوع «مفهوم امنیت جهانی چین» سخنانی ایراد کرد. وزیر دفاع چین اظهار داشت، در مقابل تحولات و تغییرات، برای ایجاد فضای جدید همکاری‌های امنیتی منطقه‌ای بر اساس مشارکت برابر کشورها، عدم رویارویی اردوگاهی، مبادلات صمیمانه، حفظ گشایش و شفاف بودن و ... پیشنهاد شش گانه چین برای محافظت از صلح و ثبات درازمدت منطقه آسیا و اقیانوس آرام

ادامه

آسیا, استراتژیک, امنیتی, جنگ سرد, جهان, چین, سازمان ملل, شرق آسیا, صلح

چین می‌گوید پیشرفته‌ترین جنگنده جهان را ساخته است!

یک خلبان آزمایشی جنگنده رادارگریز J-۲۰ چین اخیراً فاش کرد که J-۲۰ مرتباً بروزرسانی می‌شود و انتظار می‌رود نسل بعدی این جنگنده به زودی وارد میدان شود. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، لی گانگ، خلبان آزمایشی در اولین پرواز J-۲۰، تلویزیون مرکزی چین (CCTV) گفت: “J-۲۰ دائماً در حال پیشرفت است، همگام با زمان است و ... چین می‌گوید پیشرفته‌ترین جنگنده جهان را ساخته است!

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

چین: آمریکا به دنبال نسخه آسیایی ناتو است

یک مقام ارشد دفاعی چین اعلام کرد؛ در حالیکه ایالات متحده نیم نگاهی به‌ افزایش همکاری‌های نظامی با آسیایی‌ها دارد، به دنبال ایجاد یک نسخه از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در منطقه آسیا و اقیانوس آرام است تا هژمونی (تسلط) خود را در این منطقه حفظ کند. به گزارش ایرنا از رویترز، جینگ جیانفنگ ... چین: آمریکا به دنبال نسخه آسیایی ناتو است

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, آمریکا, اقیانوسیه, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, چین, سنگاپور, گزارش, ناتو, هژمونیسم

وال استریت ژورنال: تحریم‌های غرب و آمریکا دیگر بی‌اثر شده است

یک رسانه آمریکایی در گزارشی درباره تاثیر تحریم‌های غرب و آمریکا بر کشورهایی ازجمله ایران که سال‌هاست هدف این تحریم‌ها قرار دارند، تاکید کرد که ایالات متحده به‌طور ناخواسته موجب ایجاد یک محور متشکل از کشورهای تحت تحریم شده‌ است و آنها تجربه موفقی برای خنثی‌سازی این محدودیت‌ها داشته‌اند. به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ... وال استریت ژورنال: تحریم‌های غرب و آمریکا دیگر بی‌اثر شده است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, اوکراین, ایران, تحریم, جنگ سرد, چین, روسیه, غرب, کره شمالی, گزارش, ونزوئلا