ارمنستان و جمهوری آذربایجان توافق صلح امضا کردند

رئیس‌جمهور آذربایجان و نخست‌وزیر ارمنستان شامگاه جمعه وارد کاخ سفید شدند و با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند. به گزارش ایسنا، طبق توافقات صورت‌گرفته، «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان ساعاتی پیش وارد کاخ سفید شدند تا با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کنند؛ دیداری که هدف آن انعقاد یک پیمان صلح ... ارمنستان و جمهوری آذربایجان توافق صلح امضا کردند

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, اسراییل, اوکراین, ایران, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, صلح, قفقاز

دست رد ارمنستان به پیشنهاد آمریکا

وزارت امور خارجه ارمنستان با رد پیشنهاد نظارت ۱۰۰ ساله آمریکا بر گذرگاه “زنگزور” اعلام کرد که این کشور کنترل قلمرو تحت حاکمیت خود را به‌هیچ کشور ثالثی واگذار نکرده و نخواهد کرد. به گزارش ایرنا، تارنمای خبرگزاری دولتی آرمن پرس دیشب (۲۳ تیر) به‌نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان نوشت که این کشور ... دست رد ارمنستان به پیشنهاد آمریکا

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, ترکیه, جهان, خبر, شمال غرب آسیا, قفقاز

ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

تنش بین دولت و «کلیسای حواری ارمنی» که با دستگیری هفته گذشته «ساموئل کاراپتیان»، تاجر و نیکوکار کلیسا آغاز شد، به سرکوب تمام عیار شخصیت‌های کلیسا، کشیشان و فعالان، از جمله اسقف‌های اعظم «گالستانیان» و «آجاپاهیان»، تبدیل شده است. به گزارش ایسنا، «آرتور آمبارتسومیان» یکی از چهره‌های اپوزیسیون ارمنستان گفت: «توضیح روانشناختی یا بهتر است ... ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

ادامه

آمریکا, اوکراین, بیولوژیکی, تحلیل, جنوب شرق آسیا, جهان, شمال غرب آسیا, غرب, قفقاز

مسکو: ارمنستان باید بین اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا یکی را انتخاب کند

معاون نخست وزیر روسیه امروز پنجشنبه، گفت، ارمنستان باید بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه اروپا یکی را انتخاب کند و نمی‌تواند هر دو را داشته باشد. به گزارش ایسنا، این اظهارات از سوی «الکسی اورچوک» معاون نخست وزیر روسیه پس از آن مطرح شد که پارلمان ارمنستان روز چهارشنبه نسخه نهایی درباره تمایل پیوستن ... مسکو: ارمنستان باید بین اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا یکی را انتخاب کند

ادامه

اتحادیه اروپا, ارمنستان, اروپا, اقتصادی, اورآسیا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

کانال تلگرامی اسپوتنیک امروز به نقل از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) نوشت که با نزدیک شدن به ۲۶ اکتبر (۵ آبان) و برگزاری انتخابات مجلس گرجستان، آمریکا از تحولات این کشور به شدت ناراضی بوده و در حال تدارک یک “انقلاب رنگین” در این جمهوری منطقه قفقاز است. به گزارش ایرنا، در گزارش ... روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز, گرجستان, گزارش

ایران آماده است بدرخواست سوریه و عراق فوراً از این کشورها خارج شود

به گزارش رادیو فرانسه: علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران در امور بین الملل، پس از ملاقاتش با رئیس جمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین، امروز جمعه بیست و دوم تیر ماه گفت که هر گاه حکومت‌های سوریه و عراق بخواهند، جمهوری اسلامی نیروهای خود را از این کشورها خارج می‌کند.

 

وی با این حال تاکید کرد که «حضور ایران در سوریه ادامه خواهد داشت. معتقدم اگر ما این کشور را ترک کنیم، روسیه هم بعد از ما ترک کند، همان تروریست‌های قبلی دوباره به منطقه باز می گردند».

 

علی اکبر ولایتی که برای تسلیم پیام خصوصی آیت الله خامنه ای به دیدار رئیس جمهوری روسیه به مسکو رفته بود، بار دیگر همانند دیگر مقامات جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که حضور نظامی ایران در سوریه و عراق جنبۀ مستشاری دارد و هر گاه حکومت های این دو کشور بخواهند، جمهوری اسلامی نیروهای خود را از سوریه و عراق خارج می کند.

 

مشاور علی خامنه‌ای در امور بین‌الملل گفته است : “مستشاران نظامی ایرانی در صورتی که مقامات قانونی سوریه اعلام کنند نیازی به حضور آنان ندارند، سوریه را ترک خواهند کرد.”

 

همزمان با سفر علی اکبر ولایتی به روسیه، نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نیز با ولادیمیر پوتین در مسکو ملاقات کرد. در این ملاقات رهبر اسرائیل از رئیس جمهوری روسیه خواست که نیروهای جمهوری اسلامی را از سوریه بیرون براند و دولت تل آویو با ماندن اسد در قدرت مسئله ای ندارد.

 

خروج نیروهای ایرانی از سوریه خواست مشترک اسرائیل و روسیه است هر چند انگیزه‌های آنان در این زمینه متفاوت است.

 

با این حال، علی اکبر ولایتی در سخنان امروزش مدعی شد که “حضور ایران در سوریه ربطی به اسرائیل ندارد.”

 

علی اکبر ولایتی در جای دیگری از سخنانش مدعی شد که حکومت تهران قادر است آمریکایی‌ها را به خروج از خاورمیانه وادار کند. او گفت که اگر تحریم‌های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی لغو نشوند، باقی ماندن این کشور در برجام “بی معنا و بی ارزش است.” و اگر ایران نتواند نفت خود را در نتیجۀ تحریم های آمریکا صادر کند، دیگر کشورهای منطقه نیز نخواهند توانست نفت خود را از طریق تنگۀ هرمز صادر کنند.

ادامه ناآرامی‌ها؛ بودجه ۳ میلیارد دلاری دولت عراق برای فرونشاندن اعتراض‌ها

به گزارش اسکای نیوز عربی، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق درخصوص درخواست تظاهرکنندگان هفت حکم صادر کرد و قرار است بودجه‌ای به ارزش سه و نیم تریلیون دینار(حدود سه میلیارد دلار) هرچه سریعتر به استان بصره اختصاص داده شود.

ادامه

جهان, حقوق بشر, خبر, شمال غرب آسیا

پیام آمریکا به اسد: به شرط خروج ایران، از سوریه عقب‌نشینی می‌کنیم

به نقل از الرای، مقام‌های مسئول در دمشق که نام‌شان ذکر نشده است، اعلام کردند آمریکا پیامی از طریق روسیه به «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه فرستاده است که در وهله نخست متضمن خواسته‌ها و اهداف اسرائیل و همچنین در راستای تمایل «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا برای خروج نهایی از سوریه در سریع‌ترین زمان ممکن، است.

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, ترکیه, جهان, خبر, روسیه, سوریه, شمال غرب آسیا

درخواست آمریکا از همپیمانانش برای پر‌کردن جای نیروهای آمریکایی پس از خروج از شرق سوریه

نماینده ویژه ترامپ در ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در نامه‌ای از همپیمانان آمریکا در این ائتلاف خواست تا در صورت خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، جای خالی این نیروها در شرق سوریه را پر کنند.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, سوریه, شمال غرب آسیا

رایزنی شورشیان ادلب با روسیه برای تحویل مناطق‌شان

منابع داخلی اعلام کردند، تعدادی از مقامات در استان ادلب برای تحویل دادن مناطق خود و دست یافتن به یک حل و فصل با دولت سوریه اقدام به رایزنی با مرکز آشتی روسیه مستقر در پایگاه حمیمیم در سوریه کرده‌اند.

ادامه

امریکا, ترکیه, جهان, خبر, روسیه, سوریه, شمال غرب آسیا