سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

سفیر روسیه تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو را نمونه‌ای از سیاست‌های استعماری جدید خواند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نووستی؛ بسته هفدهم تحریم‌های اروپا علیه روسیه نمونه بارزی از سیاست‌های استعماری جدید غرب است که با تحمیل خدمات و محصولات خود ، در تضاد با مکانیسم‌های بازار آزاد عمل می‌کند. یکولای کوچونوف، سفیر ... سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

ادامه

اروپا, استعمار, تحریم, جنوب, جهان, روسیه, غرب, فرانسه, محیط زیست, نروژ

دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

«راشد اسماعیلوف» متخصص و رئیس انجمن زیست محیطی روسیه بر ضرورت همکاری پایدار بین کشورهای حاشیه خزر برای حل مشکلات این دریا و به ارائه دیدگاه خود در زمینه پیشنهادهای طرح شده از جمله انتقال آب از دریای سیاه برای حل مشکل کاهش سطح آب خزر پرداخت. به گزارش روز جمعه ایرنا، این متخصص محیط‌زیست ... دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

ادامه

آذربایجان, اقتصادی, ایران, جهان, خبر, دریای آرال, دریای حزر, دریای سیاه, روسیه, قزاقستان, قفقاز, گرجستان, محیط زیست

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) هشدار داد در صورت وقوع حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر ایران، این حادثه می‌تواند مرگبارترین پیامد را از زمان حملات به تأسیسات هسته‌ای این کشور به همراه داشته باشد. بر اساس بیانیه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه منتشر کرد، گروسی در ... آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, محیط زیست

بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

جنبش عدم تعهد (NAM) با صدور بیانیه‌ای رسمی، حمله وحشیانه، تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) صورت گرفت، به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرد. به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است که حمله وسیع و هماهنگ اسرائیل شامل سلسله‌ای از ... بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

ادامه

اسراییل, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جنبش غیر متعهدها, جهان, زنان, سازمان ملل, صلح, کودکان, محیط زیست

ایران، رکورددار فرسایش زمین در جهان

حراج خاک ایران با بحران مدیریتی است. خاکی که سالانه براساس آمارها دو میلیون تن از آن دچار فرسایش می‌شود و به همین واسطه ایران در سکوی نخست فرسایش خاک، جهان قرار دارد.

 

یکی از مهم‌ترین پیامدهای فرسایش خاک، بحث کاهش نفوذ آب در خاک در درازمدت است که موجب کاهش میزان سفره‌های‌زیرزمینی می‌شود. باتوجه به برداشت‌هایی بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی در بیشتر مناطق کشور، شاهد پدیده بیابان‌زایی هستیم. بیابان‌زایی از اینجا شروع می‌شود که حتی اگر بارندگی نیز در کشور رخ بدهد، به‌دلیل حرکت خاک‌دانه‌ها، تمامی منافذ ورودی آب پر شده است و دیگر امکان نفوذ آب در خاک وجود ندارد.

 

عوامل انسانی و طبیعی در افزایش فرسایش خاک در کشور موثر است. تغییر اقلیم به ویژه در کشورهای مناطق خشک و نیمه خشک مانند ایران و نیز تغییر کاربری اراضی جنگلی و مرتعی و تبدیل آن به دیم زارها موثر است. خاک که فرسوده می شود، آب ها را گل آلود و عمر مخازن و سدها را کوتاه می‌کند. نمونه بارز این موضوع سد کرج است که حدود ۵۰درصد آن رسوب کرده و بنابراین امکان ذخیره آب در آن کم شده و این در حالی است که روز به روز میزان جمعیت پایین دست رود کرج و سایر رودها بیشتر می شود و نیاز به آب افزایش می یابد. زمانی که سد از رسوب پر می‌شود، خطرات بزرگ اقتصادی و اجتماعی درپی دارد.

 

در کشور ما چند عامل موجب می شود که در هنگام بارش باران به طور طبیعی فرسایش خاک اتفاق بیفتد. یک عامل درشت و تند بودن بارندگی هاست، زیرا اگر باران نرم و ریز باشد به تدریج در خاک فرومی رود اما اگر درشت باشد، شروع به فرسایش می‌کند. دومین علت این است که کوه های کشورمان شیب تندی دارند و این موضوع موجب می‌شود فرسایش اتفاق بیفتد. سومین عامل فقر یا فقدان پوشش گیاهی است زیرا گیاه هم خاک را حفظ می‌کند و هم مادر رودخانه هاست. چهارمین علت هم خشک بودن خاک هاست، زیرا چند ماه باران نمی‌آید و اگر خاک خشک باشد و باران بیاید، خاک را دچار فرسایش می‌کند.

 

پرویز کردوانی در مصاحبه‌ای در باره فرسایش خاک گفته است:« ما در ایران فرسایش خاک هم در کوهستان و هم در دشت به وفور داریم. افراط انسان ها در قطع درختان یکی از عوامل بسیار موثر است، این در حالی است که اگر اقدام به قطع درختان می‌کنیم باید سه کار انجام دهیم تا هم جنگل حفظ شود و هم فرسایش خاک اتفاق نیفتد؛ این سه کار داشت، کاشت و برداشت است.

 

ما در کشور دو مرحله داشت و برداشت را داریم اما کاشت نداریم که این روند یکی از دلایل فرسایش خاک است، زیرا درخت است که خاک را حفظ می کند. اما در مراتع هم دام زیاد موجب شده که پوشش گیاهی از بین برود و در واقع زیاد بودن دام ها نسبت به ظرفیت مراتع مشکل اساسی است. این در حالی است که در اجرای طرح تعادل دام و مرتع هم اشتباهاتی به وقوع پیوست و در جای دیگر بیشتر فرسایش خاک به وجود آمد. دلیل این موضوع آن است که معمولا سه اتفاق برای دام‌هایی که از مراتع خارج می‌شوند، رخ می‌دهد؛ یکی این است که دامدار از اقوام یا دوستان دامدار خود می‌خواهد که اجازه بدهند دام های آن‌ها هم در مراتع‌شان چرا کنند، بنابراین وضعیت بدتر می‌شود. اتفاق دیگر این است که اگر دامداران جایی را برای چرای دام‌های خود پیدا نکنند، آن‌ها را به کشتارگاه می‌فرستند. سومین اتفاق هم این است که وقتی عشایر اسکان می‌یابند موجب نابودی مراتع می‌شود. در این میان مساله دیگر فرسایش‌هایی است که به علت زراعت دیم به وجود می‌آید. مزارع دیم را در ارتفاعات به وجود می‌آورند و در جاهایی که شیب بسیار تند است، شخم می‌زنند و به دلیل شیب تند، حتی شخم زدن هم به درستی انجام نمی‌شود، در نتیجه فرسایش خاک اتفاق می‌افتد و خاک این مناطقبه اصطلاح بی‌حال می‌شود.

 

او با اشاره اقدامات فنی درباره فرسایش خاک گفت: «به عنوان مثال لوله کشی گاز و آب در کوهستان‌ها که برای انجام این کار جنگل‌ها و مراتع را از بین می‌برند و خاک را بیرون می‌ریزند و پس از اینکه بارندگی می‌شود، این خاک‌ها را با خود پایین می‌آورد. مساله دیگر ساختمان سازی و ویلا سازی در دامنه مراتع است که به دلیل رعایت نکردن بسیاری از مسائل موجب فرسایش خاک می شود. اما خاک که فرسوده می‌شود، آب ها را گل آلود و عمر مخازن و سدها را کوتاه می‌کند. نمونه بارز این موضوع سد کرج است که حدود ۵۰درصد آن رسوب کرده و بنابراین امکان ذخیره آب در آن کم شده و این در حالی است که روز به روز میزان جمعیت پایین دست رود کرج و سایر رودها بیشتر می شود و نیاز به آب افزایش می یابد.

قانون

تالاب صالحیه البرز میزبان ۱۲۰ گونه پرنده نادر

آبگیری مجدد تنها تالاب استان البرز باعث شده این منطقه به زیستگاه ۱۲۰ گونه پرنده نادر از سراسر دنیا تبدیل شود.   ، تالاب صالحیه نظرآباد، تنها تالاب استان البرز است که وسعت آن به ۱۰ هزار هکتار می‌رسد.   یکه فلاح کارشناس محیط زیست در مورد ویژگی‌های این جاذبه زیست محیطی گفت: تاکنون در ... تالاب صالحیه البرز میزبان ۱۲۰ گونه پرنده نادر

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

با آغاز دوباره بارش “برف” درغالب مناطق کشور، هوای ۱۰ درجه‌ سرد‌تر می‌شود

با ورود “سامانه بارشی” جدیدی از روز چهارشنبه به کشور شاهد کاهش قابل ملاحظه دما بین ۸ تا ۱۰ درجه‌ای دما در کشور خواهیم بود و در غالب مناطق، بارش‌ها به‌صورت برف و با وزش باد شدید همراه خواهد بود.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

سفارش ساخت وساز غیرمجاز نورچشمی‌ها در لواسان/ از بالا فشار می‌آورند، که ساخت و ساز انجام شود

لَواسان یکی از شهرها و بخش های شهرستان شمیرانات در شمال استان تهران که آب و هوا و طبیعت خوب این بخش عامل جذب برخی متمولان و البته تخلفات متعدد و ساخت و سازهای غیرمجاز در این شهر و بخش شده است.

ادامه

ایران, خبر, فساد, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو