اورآسیا ریویو: ترامپ در صدد مقابله با نفوذ روسیه و چین در گرینلند است

نشریه «اورآسیا ریویو» در تحلیلی نوشت که به دلیل افزایش حضور روسیه و چین در قطب شمال، گرینلند برای آمریکا اهمیت بیشتری پیدا کرده و «دونالد ترامپ» هم برای مقابله با این دو کشور به این سرزمین قطبی چشم دوخته است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این تحلیل عنوان داشت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، بار دیگر با پیگیری خواسته خود برای تصاحب گرینلند، طوفانی به پا کرده است. وی حتی این بار استفاده از زور برای گرفتن کنترل این جزیره قطبی از دانمارک را به دلایل امنیت ملی رد نکرد.

طبق این گزارش، واشنگتن مدت‌ها قبل از ظهور ترامپ هم به دنبال تصاحب گرینلند بود تا تهدیدات از سمت قطب شمال را کاهش دهد و حتی بلافاصله پس از پایان جنگ جهانی دوم به دانمارک ۱۰۰ میلیون دلار طلا برای این جزیره یخ‌زده پیشنهاد داد. این علاقه در سال‌های اخیر با افزایش فعالیت‌های روسیه و چین در قطب شمال و برگزاری تمرینات نظامی مشترک بیشتر شده است.

«ربکا پینکوس» مدیر موسسه قطبی مرکز ویلسون و مشاور سابق وزارت دفاع ایالات متحده در استراتژی قطب شمال، به رادیو آزادی اظهار داشت: گرینلند به‌عنوان نقطه‌ای استراتژیک در حال رشد است، زیرا ما خود را در یک رقابت جهانی با چین و یک انقلاب فناورانه جدید در زمینه جنگ مشاهده می‌کنیم. بنابراین، گرینلند از منظر دفاع موشکی، فضایی و رقابت جهانی اهمیت دارد.

اورآسیا ریویو با این ادعا که روسیه در قطب شمال حضور نظامی بسیار بیشتری نسبت به ایالات متحده دارد، به سخنان «ترنس جی. اوشاونسی» ژنرال بازنشسته و فرمانده عالیرتبه ارتش در یک جلسه استماع در فوریه ۲۰۲۰ به سنای آمریکا استناد کرد و افزود: قطب شمال دیگر یک دیوار دژ مانند نیست و اقیانوس‌ها دیگر حصارهای حفاظتی ما نیستند؛ آن‌ها اکنون مسیرهای حمله هستند.

این تحلیل همچنین آورده است: در حالی که چین یک کشور قطبی نیست، اما تلاش دارد تا به یک بازیگر بزرگ در این منطقه تبدیل شود. در سال‌های اخیر، پکن در تلاش بوده تا بنادر، زیرساخت‌ها و حقوق معادن را در گرینلند خریداری کند، اگرچه تا به حال موفق نبوده است.

گزارش با بیان اینکه ایالات متحده به افزایش توانایی‌های خود در قطب شمال نیاز دارد، عنوان داشت که عقب‌نشینی یخ‌ها هم استخراج منابع طبیعی عظیم گرینلند را آسان‌تر خواهد کرد. این منابع شامل فلزاتی هستند که برای تولید کالاهای با تکنولوژی پیشرفته، خودروهای برقی و توربین‌های بادی ضروری هستند. چین بر بسیاری از بازارهای این فلزات تسلط دارد و به همین دلیل به گرینلند ابراز علاقه کرده است.

در پایان این تحلیل، «جاهارا ماتیسک» استاد کالج جنگ دریایی ایالات متحده تصریح دارد که ترامپ تلاش می کند که نظر ایالات متحده را به این سمت سوق دهد که «واقعا گرینلند را به دلیل نقشی که در دفاع از آمریکای شمالی ایفا می‌کند، جدی بگیرد.»

او همچنین تاکید کرد: رویکرد فوق به طور قطع تلاشی است برای اطمینان از اینکه چینی‌ها و روس‌ها هیچ نفوذی در گرینلند پیدا نکنند.

کارشناس روس: امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای در گرینلند از سوی آمریکا وجود دارد

الکساندر استپانوف مدیر برنامه آکادمی علوم سیاسی روسیه و محقق ارشد در موسسه مطالعات آمریکای لاتین این آکادمی در اظهاراتی هشدار داد که در صورتی که ایالات متحده کنترل گرینلند را در اختیار بگیرد امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای در این جزیره از سوی آمریکا وجود دارد. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری ... کارشناس روس: امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای در گرینلند از سوی آمریکا وجود دارد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, دانمارک, روسیه, شمال اروپا, گرینلند

آغاز عملیات امنیتی ناتو در دریای بالتیک

به دنبال آسیب به برخی کابل‌های انتقال داده در آب‌های دریای بالتیک، ناتو عملیات نظارت بیشتر در این منطقه را با اعزام چندین کشتی آغاز کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از «ان تی وی»، به دنبال قطع شدن برخی کابل های انتقال داده در دریای بالتیک که به زعم غربی ها احتمالاً ناشی ... آغاز عملیات امنیتی ناتو در دریای بالتیک

ادامه

آلمان, استونی, بالتیک, بلژیک, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, غرب, فنلاند, لتونی, لهستان, لیتوانی, ناتو

تحلیل «اکسیوس» از مسیر دشوار ترامپ در جنگ تجاری با چین

«اکسیوس» پیش بینی کرد که «دونالد ترامپ» برای موفقیت در جنگ تجاری خود با چین مشکلات فراوانی خواهد داشت و او هر چه قدر هم تلاش کند، قادر به ایجاد اختلال چشمگیر در مبادلات دوجانبه نیست. به گزارش روز شنبه ایرنا، این پایگاه خبری-تحلیلی اضافه کرد که اگر «دونالد ترامپ» موفق شود کسری تجاری ایالات ... تحلیل «اکسیوس» از مسیر دشوار ترامپ در جنگ تجاری با چین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

روزنامه آلمانی: سفر عجولانه وزیر خارجه آلمان به دمشق برای دور کردن این کشور از روسیه و چین است

یک روزنامه آلمانی سفر عجولانه وزیر خارجه این کشور به سوریه را، تلاش برای دور کردن این کشور از روسیه و چین دانست. به گزارش ایلنا به نقل از راشاتودی، روزنامه آلمانی «نتاگس‌شاو» عجله «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه این کشور برای سفر به سوریه را، دور کردن این کشور از روسیه و چین دانست. این ... روزنامه آلمانی: سفر عجولانه وزیر خارجه آلمان به دمشق برای دور کردن این کشور از روسیه و چین است

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, سوریه