سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم

برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیه‌ای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بین‌المللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقت‌نامه‌های ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سوئیس, فلسطین, گرسنگی

بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران در نشست شورای حکام

کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیه‌ای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران بیانیه‌ای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیه‌ای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران در نشست شورای حکام

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, ایران, بلاروس, چین, خاورمیانه, خبر, زیمبابوه, سوریه, فرانسه, مذاکرات اتمی, نیکاراگوئه, ونزوئلا

قطعنامه سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد

قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا، بامداد جمعه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد. به گزارش ایسنا، این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید.  کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ... قطعنامه سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, انگلیس, ایران, بورکینافاسو, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه, مذاکرات اتمی

اولین نشست اسپانیا با فلسطین

کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامه‌های همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین

ادامه

اتحادیه اروپا, ارمنستان, اروپا, اسپانیا, اسلوونی, ایرلند, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, نروژ, نسل‌کشی

دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد

دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نخست‌وزیر اسرائیل و وزیر جنگ برکنار شده را صادر کرد. به گزارش ایسنا، دیوان کیفری بین‌المللی با انتشار بیانیه‌ای در وب‌سایت خود اعلام کرد این دادگاه حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده اسرائیل را به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده در جنگ غزه ... دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد

ادامه

اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه

اهمیت استقرار ۷۰۰ کیلومتری ارتش سوریه در شمال و شرق این کشور چیست؟

ارتش سوریه طی یک ماه گذشته موفق شد کنترل بیش از ۷۰۰ کیلومتر از مناطق اشغال شده خود را باز پس بگیرد که ۳۰۰ کیلومتر از آن، در نوار مرزی با ترکیه واقع شده است.

 

شمال و شمال شرق سوریه پس از آغاز تجاوز نظامی ترکیه به این منطقه تحت عنوان «چشمه صلح» بار دیگر، آبستن تحولات بسیاری شده است.

 

درگیری‌های میدانی پیچیده در شمال سوریه، نشانگر میزان کشمکش منطقه‌ای و بین‌المللی بر سر خاک سوریه است. شاید مهم‌ترین نقطه عطف در نقشه استقرار میدانی نیروهای نظامی، استقرار ارتش سوریه در شرق فرات (شرق سوریه) است که با حمایت روسیه صورت گرفت. در واقع یک ماه پس از تصمیم ارتش سوریه برای حمایت از مناطق شمالی خود در برابر تجاوزات ترکیه، نیروهای سوری در بیش از ۷۰۰ کیلومتر مربع مستقر شده‌اند که ۳۰۰ کیلومتر از آن در نوار مرزی ترکیه است.

 

روزنامه الاخبار لبنان امروز شنبه به بررسی ابعاد و اهمیت استقرار ارتش سوریه در نوار مرزی با ترکیه و مناطق شرقی سوریه پرداخت و نوشت، ارتش سوریه دو روز پیش، مرحله مهمی از استقرار نیروهای خود در منطقه «الجزیره» را به پایان رساند؛ به گونه‌ای که نیروهای گارد مرزی ارتش سوریه از «ریف الجوادیه» تا «عین دیوار» واقع در مرزهای سوریه-عراق-ترکیه به طول ۵۵ کیلومتر مستقر شدند. این اتفاق پس از هفت سال رخ داد.

 

استقرار ارتش سوریه در این منطقه، اهمیت راهبردی دارد؛ زیرا در منطقه‌ای قرار دارد که یک نقطه ارتباطی مهم مرزی است و همین مسئله باعث خواهد شد که زمینه برای استقرار آتی ارتش سوریه در مرزهای عراق فراهم شود. کما اینکه ارتش سوریه خواهد توانست در مناطق دیگری مستقر شود که «انبار نفتی و گازی» سوریه است و دولت سوریه خواهد توانست پس از هر توافق سیاسی با شبه‌نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه»، بار دیگر، کنترل مناطق مذکور را به دست گیرد.

 

به گزارش الاخبار، با استقرار ارتش سوریه در ریف‌های «المالکیه» و «رمیلان» واقع در استان الحسکه (شمال شرق)، استقرار خود را تکمیل کرد. استقرار ارتش سوریه از ریف شمال شرقی «رأس العین» تا عین دیوار در طول بیش از ۲۰۰ کیلومتر است. کما اینکه نیروهای سوری از اطراف شهرک «مبروکه» در جنوب غرب رأس العین در امتداد مسیر بین‌المللی «M-4» تا شهرکهای «تل تمر» و «ابو راسین» در ریف شمال غربی الحسکه به طول ۱۰۰ کیلومتر مستقر شدند. ارتش سوریه چند روز پیش در مرزهای خود با ترکیه از ریف غربی «تل ابیض» تا «منبج» به طول بیش از ۱۰۰ کیلومتر و از غرب منبج تا «عین عیسی» به طول ۱۰۰ کیلومتر استقرار یافت و بدین ترتیب کنترل بیش از ۳۰۰ کیلومتر از مرز خود با ترکیه را به دست گرفت.

 

همزمان با استقرار ارتش سوریه، نیروهای روس نیز در این منطقه حضور گسترده‌ای پیدا کردند تا از این مسئله، از نظر نظامی و سیاسی استفاده کنند. مسکو، فرودگاه بین‌المللی قامشلی که در نزدیکی نیروهای آمریکایی و مرز ترکیه قرار دارد، به یک پایگاه نظامی برای نیروهای خود تبدیل کرد.

 

روسیه همچنین از موقعیت جغرافیایی شهر عین عیسی بین منبج و الحسکه استفاده کرد و آن را پایگاهی برای هماهنگی عملیاتهای نظامی قرار داد و به صورت مشترک با ارتش سوریه، اتاق عملیات نظامی تشکیل داد. در واقع روسیه، عمدا، نیروهای خود را در پایگاههای در صرین، منبج و عین العرب مستقر کرد که پیشتر در اشغال نظامیان آمیکایی قرار داشت تا نشان دهد که سیاست اخراج نظامیان آمریکا از نیمی از مساحت تحت اشغال آنان در سوریه را به خوبی اجرایی کرده است.

 

اما آمریکا تصمیم خود را برای باقی ماندن در منطقه الجزیره سوریه اتخاد کرد، ولی جدول زمانی مشخصی برای مدت زمان باقی ماندن در این منطقه ارائه نکرد. البته شبه‌نظامیان کُرد با وجود خیانت آمریکا به آنان پس از آغاز عملیات ترکیه در شمال سوریه (+) ولی هنوز به واشنگتن امید دارد.

 

«الهام احمد» رئیس اجرایی نهاد موسوم به «شورای دموکراتیک سوریه» (شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک) گفت که آمریکایی‌ها به کُردها گفته‌اند که از تصمیم خود برای خروج از سوریه منصرف شده‌اند و در مناطق شمالی سوریه حضور خواهند داشت، ولی بر نیمی از مساحت تحت اشغال خود پیش از عملیات ترکیه، مسلط خواهند بود.

 

بنا بر این گزارش، با وجود این اظهارات، ولی آمریکا، اقدامی برای استقرار در شمال و شرق سوریه انجام نداده است، بلکه نظامیان این کشور در اطراف میادین نفتی سوریه و برخی از شهرهای استان الحسکه حضور دارند.

 

اکنون آمریکایی‌ها در این مناطق مستقر هستند: «قسرک» و «لایف ستون» در ریف غربی الحسکه، «هیمو» و میدان نفتی «عوده» در ریف قامشلی، المالکیه و رمیلان و اداره نفت الجبسه در ریف جنوبی الحسکه. آمریکا حضور خود را در ریف دیرالزور، با تانک و تجهیزات نظامی به ویژه در میادین «الجفره»، «التنک»، «کونیکو» و «العزبه» تقویت کرده است.

 

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا صراحتا هدف از ابقای نظامیان این کشور در سوریه را نفت اعلام کرد و گفت: «نفت را حفظ می‌کنیم. این را به خاطر داشته باشید؛ من همیشه گفته‌ام. نفت را باید حفظ کنیم. می‌خواهیم نفت را حفظ کنیم. ۴۵ میلیون دلار در ماه!. نفت را باید حفظ کرد. ما از نفت محافظت کرده‌ایم»

فارس

سازمان ملل خواستار تحقیق درباره قتل ۸ نفر از اعضای یک خانواده فلسطینی شد

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از اسرائیل خواست تا درخصوص پرونده قتل ۸ نفر از اعضای یک خانواده فلسطینی در ماجرای حمله هوایی اخیر این رژیم به نوار غزه در اقدامی فوری تحقیقات خود را آغاز کند.

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, فلسطین