در شرایط بمباران بیپایان غزه و یورشهای بیامان شهرکنشینان اسرائیلی در کرانهٔ باختری، اقدام دیوان کیفری بینالمللی برای متهم کردن مقامهای اسرائیلی نقطهٔ عطف مهمی است، گرچه هیچ نشانهای از تغییر مسیر اشغالگران در نسلکشی دیده نمیشود کریم خان، دادستان ارشد [بریتانیایی] دیوان کیفری بینالمللی (ICC)، پس از هفت ماه [بررسی پروندهٔ شکایت آفریقای جنوبی ... جنگ جنایتکارانه اسرائیل با مردم فلسطین
مصر شایعات رسانههای اسرائیل را رد کرد
یک منبع عالیرتبه مصری روز شنبه، تأکید کرد که این کشور هرگز از تصمیم خود برای پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل صرفنظر نخواهد کرد. به گزارش ایرنا به نقل از شبکه «القاهره الإخباریه» یک منابع عالیرتبه مصر شایعات رسانههای اسرائیل مبنی بر منصرف شدن قاهره از پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل ... مصر شایعات رسانههای اسرائیل را رد کرد
چرا آمریکا نگران از دست دادن نیجر است؟
کارشناس مسائل آفریقا با اشاره به تصمیم دولت نظامی نیجر برای لغو توافق نظامی با آمریکا و عزم این کشور آفریقایی برای اخراج نظامیان آمریکایی گفت آنها در صورتی که مجبور شوند نیجر را ترک کنند «فقط یک کشور آفریقایی را از دست نمیدهند بلکه مرکز تسلط خود بر غرب آفریقا و شمال این قاره ... چرا آمریکا نگران از دست دادن نیجر است؟
درخواست آفریقای جنوبی از کشورهای جهان برای شهادت علیه اسرائیل در لاهه
آفریقای جنوبی در ادامه تلاشهایش برای حمایت از ملت فلسطین و توقف جنگ در غزه، خواستار شهادت کشورهای مختلف جهان علیه اسرائیل در دادگاه لاهه شد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری «سما»، «وسیموزی مادونسلا» سفیر آفریقای جنوبی در هلند، از همه کشورها خواست در پروندهای که کشورش در دیوان بینالمللی دادگستری مطرح کرده ... درخواست آفریقای جنوبی از کشورهای جهان برای شهادت علیه اسرائیل در لاهه
درخواست کمک سفیر فلسطین از جنبش عدم متعهد
سفیر فلسطین در سازمان ملل از اعضای جنبش عدم تعهد خواست تا اسرائیل را برای اجرای آتشبس فوری در غزه تحت فشار قرار دهند. به گزارش خبرگزاری فارس، «ریاض منصور» سفیر فلسطین در سازمان ملل از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد خواسته است تا این رژیم را برای اجرای آتشبس در غزه تحت فشار قرار ... درخواست کمک سفیر فلسطین از جنبش عدم متعهد
انگلیس برای چهارهمین هفته پیاپی صحنه تظاهرات ضدنژادپرستی شد
صدها تن از معترضان به نژادپرستی برای چهارمین هفته پیاپی در سراسر انگلیس دست به تظاهرات زده و برای شهروند سیاهپوستی که ماه گذشته به دست پلیس سفید پوست آمریکا کشته شد، شعار عدالتخواهی سردادند.
به گزارش ایرنا؛ تظاهرات کنندگان مانند هفتههای گذشته ظهر امروز (شنبه ۳۱ خرداد) در هاید پارک واقع در قلب لندن تجمع کرده و با سر دادن شعارهایی علیه تبعیض نژادی، نابرابری اجتماعی و ضد امپریالیسم به سمت پارلمان راهپیمایی کردند.
صدها معترض دیگر هم پس از تجمع در مقابل سفارت آمریکا در لندن، فریاد ضد ترامپ سرداده و سپس به سمت پارلمان تظاهرات کرده تا به سایر معترضان ملحق شوند.
پلیس ضد شورش که در هفتههای گذشته با معترضان درگیر شده بود، حضور پر رنگی را برای کنترل اوضاع و جلوگیری از بروز خشونت داشت.
بر اساس گزارش رسمی پلیس لندن بیش از ۲۳۰ نفر در جریان تظاهرات سه هفته گذشته دستگیر و ۳۵ نفر تحت تعقیب قرار دارند.
در سایر شهرهای انگلیس از شمال تا جنوب اسکاتلند و از شرق تا غرب ولز هم تظاهرات کنندگان به نشانه همبستگی با معترضان ضد نژادپرستی در سراسر جهان راهپیمایی کردند.
انگلیسیها به تاسی از معترضان در دیگر کشورها خواستار حذف تندیس شخصیتهایی شدهاند که نماد برده داری و نژادپرستی هستند.
آنها سه هفته پیش مجسمه «ادوارد کلستون» یکی از بردهداران ثروتمند قرن ۱۷ را در شهر بریستول سرنگون کرده و به آب انداختند. پس از آن مجسمه «رابرت میلیگان» تاجر برده در قرن ۱۸ میلادی هم از مقابل موزه داکلندز لندن پایین کشیده و به موزه منتقل شد.
مسئولین دانشگاه آکسفورد هم در واکنش به اعتراض دانشجویان، با حذف مجسمه سیسیل رودز (رودس) بازرگان و سیاستمدار انگلیسی قرن نوزدهم از سردر ساختمان یکی از دانشکدهها موافقت کرده و قرار است به موزه منتقل شود.
در همین حال بانک مرکزی و کلیسای انگلیس هم با صدور بیانیههای جداگانهای از نقش روسای پیشین خود در تجارت برده عذرخواهی کردهاند.
صادق خان شهردار لندن دستور داده تا همه مجسمهها و اسامی خیابانهای پایتخت انگلیس بازنگری شود. وی خواستار برچیده شدن تندیسهای مربوط به بردهداران شده و گفته که لندن باید با واقعیت تلخ تاریخ بردهداری خود روبرو شود.
تحلیلگران معتقدند، دومینوی واژگونی تندیس سیاستمدارانی که باعث گسترش فقر و نابرابری اجتماعی شدهاند، با قتل جورج فلوید در آمریکا آغاز شده است.
فلوید ۶ خرداد گذشته در حالی که یک افسر پلیس سفیدپوست آمریکایی زانویش را روی گردن او گذاشته بود، بطور غم انگیزی جان سپرد. این مساله باعث گسترش موج نارضایتی از تبعیضنژادی و نابرابری در سراسر این کشور و جهان شد.
پارلمان اروپا نژادپرستی و خشونت پلیس در آمریکا را محکوم کرد
پارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای تمام اشکال نژادپرستی و همچنین خشونت پلیس آمریکا حین اعتراضات کنونی را محکوم کرد.
سازمان ملل، قطعنامهای در محکومیت نژادپرستی تصویب کرد
شورای حقوق بشر سازمان ملل بی آنکه آمریکا را محکوم کند، با صدور قطعنامهای خواستار تحقیق درباره نژادپرستی سازمان یافته علیه سیاه پوستان شد. به گزارش مهر به نقل از رویترز، شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز جمعه در واکنش به قتل «جورج فلوید» سیاهپوست که کمتر از یک ماه پیش در ایالت مینهسوتای ... سازمان ملل، قطعنامهای در محکومیت نژادپرستی تصویب کرد
ایندپندنت؛ اولین پیروزی برای معترضان به نژادپرستی پلیس نیویورک
اندرو کومو، فرماندار نیویورک، قانون جدید اصلاحات در ساختار پلیس را امضا کرد که به موجب آن گرفتن گردن (chokeholds) متهمان (هنگام بازداشت) ممنوع شده است.
نقطه عطف تاریخی؛ ترامپ از فرمانروایی نظامی خبر میدهد، کشور به جانب فاشیسم چرخش میکند!
رئیسجمهور دونالد ترامپ پس از حملهٔ سربازان به معترضان در پارک لافایت واشنگتن از آنان سان میبیند چندان که توانست دوشنبه اول ژوئن/۱۲ خردادماه، از کلیسای سنت جان دیدن کند (پاتریک سمانسکی، آسوشیتدپرس).