اسلوونی: توجیهی برای ممانعت از کمک‌های بشردوستانه به غزه وجود ندارد

نخست وزیر اسلوونی در سخنانی اعلام کرد: هیچ توجیهی برای ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه وجود ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شینهوا، «رابرت گلوب» (Robert Golob) نخست وزیر اسلوونی امروز دوشنبه در سخنانی تصریح کرد: اروپا باید نقش فعال‌تری در مسئله غزه ایفا کند. نخست وزیر اسلوونی سپس ... اسلوونی: توجیهی برای ممانعت از کمک‌های بشردوستانه به غزه وجود ندارد

ادامه

اروپا, اروپای مرکزی, اسلوونی, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

قسام: ارتباط ما با نیروهایمان قطع شده است

گردان‌های قسام همچنین با اشاره به گزارش‌هایی مبنی بر وقوع درگیری در منطقه رفح، اعلام کرد: ما هیچ اطلاعی از حوادث یا درگیری‌هایی نداریم که در منطقه رفح رخ می‌دهد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شهاب، گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز یکشنبه در واکنش به ادعای ... قسام: ارتباط ما با نیروهایمان قطع شده است

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, فلسطین, گزارش

رئیس جمهور کلمبیا خطاب به ترامپ: فروش سلاح به اسرائیل همدستی در جنایت است

گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا در اظهاراتی ضمن انتقاد شدید از ارسال سلاح به اسرائیل در دوران جنگ علیه غزه، این اقدام را همدستی در جنایات خواند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از الجزیره، رئیس جمهور کلمبیا تاکید کرد که تحویل سلاح به این رژیم، در حالی که نتانیاهو مرتکب نسل‌کشی می‌شود، امری شایسته تشویق ... رئیس جمهور کلمبیا خطاب به ترامپ: فروش سلاح به اسرائیل همدستی در جنایت است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, فلسطین, کلمبیا, کودکان, نسل‌کشی

«نه به جنگ، نه به تحریم‌ها؛ مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی»

در بحبوحهٔ تداوم صدای گوش‌خراش و پریشان‌کنندهٔ ‌جنگ در خاورمیانه، و تلفات وحشتناکی که به‌ویژه مردم فلسطین متحمل می‌شوند، در حالی که جامعهٔ بین‌المللی و سازمان‌های نمایندهٔ آن به نظر می‌آید قادر یا مایل به اقدام قاطع نیستند، بار دیگر صدای شوم دیگری بیش از پیش تکرار می‌شود: تهدید حملهٔ مجدد به ایران. فعالان در ... «نه به جنگ، نه به تحریم‌ها؛ مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی»

ادامه

آزادی, آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبداد, اسراییل, امپریالیسم, انگلس, ایران, برنامه هسته‌ای, جهان, چین, خاورمیانه, دموکراتیک, دیدگاه, روسیه, سازمان ملل, صلح, عراق, فاشیسم, فرانسه, فلسطین, کمونیسم, لیبی, منافع ملی, نئولیبرالیسم

برنی سندرز: ترامپ به سرعت آمریکا را به سمت استبداد می‌برد

سناتور آمریکایی هشدار داد دونالد ترامپ «به سرعت آمریکا را به سمت استبداد می‌کشاند.» به گزارش ایسنا، «برنی سندرز»، سناتور مستقل آمریکایی در مطلبی برای وبسایت obrag.org نوشت: «دونالد ترامپ به سرعت ما را به سمت استبداد می‌برد. در حالی که در کشور ما عمده مردم به روی حملات غیرقانونی و ضدقانون اساسی ماموران سازمان ... برنی سندرز: ترامپ به سرعت آمریکا را به سمت استبداد می‌برد

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استبداد, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دموکراتیک, دموکراسی, روزنامه نگاران

اندیشکده آمریکایی: یمنی‌ها محاسبات امنیتی آمریکا در خاورمیانه را برهم زده‌اند

اندیشکده «ویلسون سنتر» (Wilson Center) در تحلیلی ضمن اعتراف به موفقیت یمنی‌ها در فلج کردن ترافیک تجاری جهانی در دریای سرخ نوشت: کمپین دریایی آمریکا در منطقه از حمایت هیچ یک از شرکای عرب این کشور برخوردار نبوده و تنها تعداد محدودی کشور اروپایی به آن پیوستند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از این اندیشکده آمریکایی، تشدید عملیات‌های نظامی نیروهای ارتش یمن در دریای سرخ مسیرهای دریایی جهانی را تهدید می کند. این در حالی است که با وجود تلاش‌های آمریکا، این حملات همچنان ادامه دارد.

مقاله تحلیلی اندیشکده ویلسون سنتر افزود: این تحول پیش بینی نشده چالش‌های امنیتی قابل توجهی را برای ایالات متحده و متحدانش در منطقه ایجاد کرده است. جنگ اسرائیل و حماس موجب شد تا “یمنی‌ها” بر خلاف همه انتظارات موفق شوند تا حد زیادی ترافیک تجاری جهانی در دریای سرخ را فلج کنند. از طرفی تلاش‌ کشتی‌های جنگی ایالات متحده، انگلیس و اتحادیه اروپا برای متوقف کردن این روند تاکنون شکست خورده و چشم‌انداز چندان مطلوبی برای موفقیت در این زمینه وجود ندارد.

در این تحلیل به تولد یک «قوی سیاه» در یمن پس از حملات اسرائیل به غزه اشاره شده و آمده است: قوی سیاه اصطلاحی است که تحلیلگران امنیتی برای توصیف یک رویدادی غیرقابل پیش‌بینی که منجر به عواقب بزرگ پیش‌بینی نشده می‌شود، ‌استفاده می‌کنند. ظهور توان موشکی و پهپادی نیروهای یمنی به عنوان یک عامل تعیین کننده اصلی در امنیت خاورمیانه دقیقاً چنین رویدادی است.

این گزارش با اشاره به تشدید عملیات‌های نظامی نیروهای ارتش یمن و فرماندهی مرکزی ایالات متحده (CENTCOM) در ماه‌های اخیر، پیروزی یمنی‌ها در حمله به کشتی‌های تجاری اسرائیلی، به مقصد سرزمین‌های اشغالی و یا از بندرهای اسرائیلی را “نشان دهنده توانایی مستمر آنها در حمله به اهداف خود حتی پس از شش ماه از آغاز کمپین دریایی غرب تحت رهبری ایالات متحده” توصیف کرد.

این مقاله افزود: تعداد کمی از تحلیلگران آمریکایی یا خاورمیانه‌ای پیش بینی می کردند که این دسته از یمنی ها بتوانند تبدیل به یک عامل تعیین کننده در امنیت دریای سرخ شوند.

دریای سرخ یکی از استراتژیک‌ترین آبراه‌های جهان است که تنگه باب المندب در ورودی جنوبی و کانال سوئز در شمال آن قرار دارد و کشتی‌ها از طریق آن به دریای مدیترانه می رسند. به گفته آژانس اطلاعات انرژی ایالات متحده، ۱۲ درصد از کل نفت قابل حمل از طریق دریا از طریق این سه آبراه عبور می کند. طبق محاسبات صندوق بین المللی پول (IMF) این میزان نفت، ۱۵ درصد از کل تجارت دریایی جهانی را تشکیل می‌دهند. صندوق بین‌المللی پول گزارش داد که ترافیک کشتی‌ها از طریق کانال سوئز در دو ماه اول سال ۲۰۲۴ (دی و بهمن ۱۴۰۲) تا ۵۰ درصد کاهش یافته است. گزارش دیگر حاکی از کاهش ۶۶ درصدی بین اواسط دسامبر (آذر ۱۴۰۲) تا آوریل (فروردین ۱۴۰۳) است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: مصر، کشوری است که بیشترین آسیب را از این موضوع دیده است. این کشور در آخرین سال مالی خود (۲۳-۲۰۲۲) ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از عوارض کانال درآمد داشته و آن را به یکی از سه منبع مهم درآمد خارجی خود تبدیل کرده است. کشور دیگری که به طور جدی تحت تأثیر این عملیات‌های دریایی قرار گرفته، عربستان سعودی است. این کشور صدها میلیارد دلار برای ساخت اقامتگاه های مجلل برای گردشگران در امتداد سواحل دریای سرخ هزینه کرده و در حال ساخت یک شهر جدید به نام «نئوم» در نزدیکی مرز خود با اردن است.

اندیشکده ویلسون سنتر با اشاره به این که شکست استراتژی دولت بایدن برای مقابله با چالش یمنی ها تا حد زیادی نادیده گرفته شده است، نوشت: در واقع، کمپین تحت رهبری ایالات متحده برای حفاظت از کشتیرانی دریای سرخ چندپاره شده و تنها از حمایت محدودی از متحدان اروپایی خود برخوردار بوده است. عملاً هیچ یک از شرکای عرب آمریکا، ‌واشنگتن را در کمپین خود علیه یمنی ها همراهی نکردند. هیچ کشور عربی به غیر از بحرین- که میزبان ناوگان پنجم ایالات متحده است- ارتباط علنی با این کمپین نداشته و هیچ کشتی برای کمک به آن اعزام نکرده است. به نظر می رسد نگرانی مصر و عربستان سعودی- دو کشور مهم حاشیه دریای سرخ که بیشترین بهره را در حفظ امنیت دریای سرخ برای ترافیک تجاری و گردشگری متحمل می شوند- از ترس فاش شدن کمک به اسرائیل در برابر حماس، از دغدغه آن ها برای تامین امنیت دریای سرخ بیشتر بوده است.

این تحلیل در پایان نوشت: در هر حال به نظر می رسد یمنی ها، به عنوان یک قدرت نظامی که باید توسط ایالات متحده، اتحادیه اروپا و دو کشور بزرگ خاورمیانه، عربستان سعودی و مصر، مهم تلقی شود، ‌موقعیت خود را تثبیت کرده اند.

لاوروف: هدف بریکس ایجاد پل بین‌ کشورهاست/ حمله به غزه فورا متوقف شود

در پایان اجلاس دو روزه بریکس لاوروف به خبرنگاران گفت: هژمونی جدید برای محافظت از خود در حال تکه تکه شدن است. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که واشنگتن همچنان در تلاش برای حفظ هژمونی جهانی خود است. لاوروف تحریم‌های آمریکا را نامشروع خواند و گفت: هدف بریکس متحد کردن ... لاوروف: هدف بریکس ایجاد پل بین‌ کشورهاست/ حمله به غزه فورا متوقف شود

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, بریکس, تحلیل, چین, روسیه, سازمان ملل, صلح, غرب, فلسطین, کره شمالی, هژمونیسم

سرنوشت مبهم قطعنامه جدید شورای امنیت درباره غزه درمیان استقبال جهانی از آن

جامعه بین‌الملل از تصویب قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت در روز دوشنبه که از اصول پیشنهادی رئیس جمهور آمریکا برای آتش‌بس در غزه حمایت می‌کند، استقبال کرد و حماس نیز آمادگی خود را برای همکاری در اجرای آن اعلام کرد اما نماینده روسیه تاکید کرد این قطعنامه هم مثل قعطنامه‌های قبلی صرفا «جوهر روی کاغذ باقی ... سرنوشت مبهم قطعنامه جدید شورای امنیت درباره غزه درمیان استقبال جهانی از آن

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اسراییل, اقتصادی, انگلیس, تحریم, ترکیه, روسیه, سازمان ملل, صلح, فلسطین, گزارش, مصر

جنگ جنایتکارانه اسرائیل با مردم فلسطین

در شرایط بمباران بی‌پایان غزه و یورش‌های بی‌امان شهرک‌نشینان اسرائیلی در کرانهٔ باختری، اقدام دیوان کیفری بین‌المللی برای متهم کردن مقام‌های اسرائیلی نقطهٔ عطف مهمی است، گرچه هیچ نشانه‌ای از تغییر مسیر اشغالگران در نسل‌کشی دیده نمی‌شود کریم خان، دادستان ارشد [بریتانیایی] دیوان کیفری بین‌المللی (ICC)، پس از هفت ماه [بررسی پروندهٔ شکایت آفریقای جنوبی ... جنگ جنایتکارانه اسرائیل با مردم فلسطین

ادامه

آپارتایت, آمریکا, اسراییل, اشغالگری, انگلیس, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, صلح, صهیونیسم, فلسطین, کانادا, گزارش, مصر, نسل‌کشی

کوبا: قتل عام مردم در النصیرات سند دیگری از نسل‌کشی اسرائیل است

برونو رودریگز وزیر خارجه کوبا یکشنبه شب با محکوم کرد قتل عام مردم فلسطین در اردوگاه النصیرات در نوار غزه گفت که این اقدام سند دیگری از نسل‌کشی رژیم اسرائیل علیه فلسطینی‌هاست. به گزارش ایرنا، رودریگز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما قتل عام مردم توسط ارتش اسرائیل در اردوگاه آوارگان النصیرات را بشدت محکوم ... کوبا: قتل عام مردم در النصیرات سند دیگری از نسل‌کشی اسرائیل است

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, صلح, صهیونیسم, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی

استعفای فرمانده لشکرغزه ارتش اسرائیل/ روزنفیلد:«شکست خوردم»

فرمانده لشکر غزه ارتش اسرائیل اعلام کرد که در پی ناکامی‌های ارتش این رژیم در جریان عملیات طوفان الاقصی از مقام خود استعفا داده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، در پی ناکامی‌های پیاپی اسرائیلی‌ها در نوار غزه یکی از فرماندهان ارشد ارتش اسرائیل از مقام خود استعفا داده است. بر این ... استعفای فرمانده لشکرغزه ارتش اسرائیل/ روزنفیلد:«شکست خوردم»

ادامه

اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین