آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

اندیشمند آمریکایی: در جایگاهی نیستیم که نشست دموکراسی را رهبری کنیم

یک اندیشمند و نظریه‌پرداز آمریکایی تصریح کرده واشنگتن در جایگاهی نیست که نشست دموکراسی را رهبری کند.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «استفان والت»، استاد دانشگاه هاروارد، نظریه‌پرداز و نویسنده مطرح آمریکایی با اشاره به دعوت دولت «جو بایدن» از چندین کشور برای برگزاری «نشست دموکراسی» نوشته «متأسفانه آمریکا در جایگاهی نیست که چنین تلاشی را رهبری کند.»

 

دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا از ۱۱۰ کشور برای شرکت در یک نشست مجازی موسوم به «نشست دموکراسی» که از امروز آغاز شده دعوت به عمل آورده است.

 

استفان والت از برگزاری این نشست انتقاد کرده و طی یادداشتی در نشریه «فارن‌پالیسی» نوشته مشخص نیست هدف نهایی این نشست چیست.

 

او می‌پرسد: «آیا این نشست قرار است به نتایجی ملموس – یعنی ایجاد تعهدات یا برنامه‌های جدید با اثرات قابل‌انگیزی بر روی استحام دموکراسی‌ها در سراسر جهان- ختم شود یا قرار است صرفاً محملی برای حرافی باشد که با صدور چند اعلانیه شیک و خالی از محتوا به کارش پایان می‌دهد؟»

 

استفان والت در ادامه تصریح کرد: «این سوال مهمی است چون راه واقعی بازارگرمی برای دموکراسی-چنانچه خود بایدن هم اذعان کرده- این است که نشان بدهیم جوامع دموکراتیک می‌توانند عملکرد بهتری نسبت به بدیل‌های استبدادی‌شان داشته باشند. این به معنای آن است که این جوامع بایستی بتوانند همزمان با حفظ آزادی‌ها و منزلت‌های شهروندی که دموکراسی‌های واقعی به آنها متکی هستند زندگی‌های مرفه‌تر، امن‌تر و رضایت‌بخش‌تری برای شهروندان خودشان ایجاد کنند.»

 

اندیشمند آمریکایی در ادامه با اشاره به چند دلیل تأکید کرده که آمریکا در جایگاه مناسبی برای رهبری این تلاش قرار ندارد. او می‌نویسد: «متأسفانه، ایالات متحده در حال حاضر در جایگاه مناسبی برای هدایت این مسئله قرار ندارد. واحد “اطلاعات اقتصادی” قبل از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ رتبه ایالات متحده را به “دموکراسی‌های معیوب” تنزل داد و از آن زمان هیچ اتفاقی رخ نداده که این جایگاه تغییر کند.»

 

وی در ادامه با اشاره به مخالفت برخی از اعضای حزب جمهوری‌خواه با نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا می‌نویسد: «بر عکس، یکی از دو حزب سیاسی اصلی آمریکا هنوز از پذیرفتن اینکه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ قانونی بوده امتناع می‌کند و هنوز در تلاش است هنجارهای دموکراتیک را فرسوده کرده و انتخابات آتی را به سمت و سوی مطلوب خودش هدایت کند.»

 

استفان والت در ادامه نوشته فهرست شرکت‌کنندگان در این نشست به صورتی «دلبخواهانه و ناسازگار» انتخاب شده‌اند. او به طور مشخص به مورد مجارستان و جمهوری کنگو اشاره کرده و نوشته اینکه مجارستان علی‌رغم داشتن رتبه‌ای بهتر در «فریدم هاوس» دعوت نشده در صورتی که جمهوری کنگو دعوت شده جای سوال دارد.

 

استفان مالت تصریح کرده برگزاری این نشست هم نشان‌دهنده دو مشکل تکرارشونده در سیاست خارجی آمریکا است: «ناتوانی در تعیین اولویت‌های روشن و پایبندی به آنها و تمایل به وضع اهداف بلندپروازانه و ناتوانی در اجرایی کردن آنها.»

 

برگزاری این نشست پیش از این با انتقاد روسیه و چین روبرو شده است. سفرای چین و روسیه در آمریکا چند روز پیش برگزاری این نشست را عامل تفرقه بین‌المللی و در تناقض با روند تحولات جهان مدرن توصیف کردند.

 

در این بیانیه آمده است: «آمریکا در این اقدام که ساخته ذهنیت جنگ سرد خود است، تقابل ایدئولوژیک را تشدید کرده و در جهان شکاف ایجاد خواهد کرد و خط‌های تفرقه جدیدی ترسیم می‌کند».

 

دیپلمات‌های روسیه و چین افزودند: «این روند با تحولات جهان مدرن در تناقض است. ممانعت از شکل‌گیری معماری چندمرکزی جهانی غیرممکن است اما این امکان وجود دارد که آن را تحت فشار قرار دهند. چین و روسیه با این حرکت قویاً مخالف هستند».

پکن: اتهام “نسل‌کشی” بیش از هر کشوری شایسته خود آمریکا است

سخنگوی وزارت خارجه چین با انتقاد از اقدام آمریکا در بایکوت دیپلماتیک المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن گفت، اتهاماتی مبنی بر نسل‌کشی “بهتر از هر کس دیگری” به خود آمریکا بابت سرکوب بومیان آمریکایی شایسته است.

ادامه

امریکا, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

درمذاکرات با بایدن پوتین برغیرموثربودن تحریم‌ها حتی برای آمریکا تأکید کرد

رئیس جمهوری روسیه در جریان مذاکرات با همتای آمریکایی خود ضمن تأکید بر لزوم اجرای کامل مفاد توافق هسته‌ای با ایران و نگرانی‌های مسکو درباره اقدامات نظامی ناتو، گفت: اعمال تحریم‌های جدید ضدروسی، حتی برای واشنگتن نیز تأثیر مثبتی به همراه نخواهد داشت.   به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، “یوری اوشاکوف” مشاور ... درمذاکرات با بایدن پوتین برغیرموثربودن تحریم‌ها حتی برای آمریکا تأکید کرد

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, ایران, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش, مذاکرات اتمی, ناتو