علی مطهری، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران در گفتوگو با روزنامه خراسان، از عملکرد دولت جمهوری اسلامی ایران درباره اعتراضات آبانماه سال گذشته انتقاد کرد.
به گزارش رادیو فرانسه؛ مطهری گفت: «دولت باید این کار را چند سال پیش انجام میداد و بعد هم حداقل یک ماه با مردم صحبت میکردند حتی خود رئیس جمهور باید درباره این موضوع حرف میزد. وقتی شما به مردم شخصیت میدهید عکسالعملها نرمتر خواهد شد. این کار انجام نشد و مردم احساس بیاحترامی کردند.»
او ادامه داد: «حتی در دوره آقای احمدی نژاد دیدید که خود او برای گران کردن بنزین چند بار با مردم حرف زد و مردم را آماده کرد، یارانه را ریخت و زیرکی به خرج داد ولی این جا بی محابا وارد شدند و گفتند بعدها یارانه هم میدهیم که کار از کار گذشته بود. در ادامه هم با معترضان خیلی بد برخورد شد. خود مسئولان گفتند ۲۳۰ نفر کشته شدند که این در جمهوری اسلامی قابل قبول نیست.»
مطهری گفت: «ضرورتی ندارد ما ظرف دو سه روز یک اعتراضی را بخوابانیم، میشد ۲۰ روز طول بکشد ولی کسی کشته نشود. کار بسیار غلطی دولت کرد و واقعا در این حد بود که حتی رئیس جمهور ساقط شود حداقل میخواستیم وزیر کشور را استیضاح کنیم اما اجازه آن را هم ندادند. این اشتباه بزرگ آثار بدی نیز داشت و حتی معتقدم ترور سردار سلیمانی بعد از این بود که آمریکا احساس کرد نظام جمهوری اسلامی پایگاه مردمی خودش را از دست داده و جرئت پیدا کرد تا چنین جنایتی را انجام دهد.»
نماینده پیشین تهران در مجلس همچنین درباره روابط ایران با کشورهای عربی گفت: «سیاست خارجی ما در ۷-۸ سال اخیر درباره کشورهای همسایه و عربی و اسلامی خوب نبوده و در حدی که باید باشد، نیست. ما باید این ها را به دوست خودمان تبدیل کنیم و نباید بترسانیم.»
او ادامه داد: «ما در واقع عربستان و امارات را ترساندیم و به نوعی در دامان اسرائیل انداختیم، کارهای زشتی هم مثل حمله به سفارت عربستان داشتیم. این خیلی نقطه ضعف است که ارتباط خوبی با کشورهای اسلامی نداریم و خودمان جزیره ای درست کردیم و فقط با حزب الله و حماس کار میکنیم.»
مطهری گفت: «درباره برجام معتقدم که رفتن ترامپ و آمدن بایدن واقعا نعمتی بود و به نفع ماست و شخصا معتقدم بایدن مصمم است که به برجام برگردد اما موانع داخلی در کنگره دارد، فشار از طرف اسرائیل هم وجود دارد و مایل نیستند که برجام زنده شود. در داخل ایران هم عدهای نمیخواهند این اتفاق بیفتد و علامتهایی میدهند که این کار انجام نشود.»
به گفته این فعال سیاسی اصولگرا، «همه این موانع باید از بین برود اما معتقدم بالاخره ظرف یکی دو ماه آینده به تدریج تحریمها برداشته میشود و دو طرف به صورت گام به گام به سمت برجام حرکت میکنند.»