رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

انتقاد شدید صدراعظم پیشین آلمان از سیاست‌های ترامپ

«گرهارد شرودر» صدراعظم پیشین آلمان از دولت آمریکا و تمهیدات واشنگتن برای اعمال فشار بر برلین به شدت انتقاد کرد و گفت که کشورهای مستقل حق دارند طرف معاملات تجاری خود را انتخاب و نوع سیاست خارجی شان را تعیین کنند.

 

به گزارش روز شنبه تارنمای شبکه خبری اسپوتنیک، شرودر با محکوم کردن سیاست‌های خارجی و اقتصادی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، واشنگتن را به تلاش برای از بین بردن نظم اقتصادی جهانی و در نظر گرفتن شرکایش به عنوان کشورهای دست نشانده به جای متحد، متهم کرد.

 

صدراعظم سابق آلمان گفت: پرزیدنت ترامپ تحت لوای آزادی و اقتصاد بازار از روی عمد سیستم اقتصادی جهانی مبتنی بر قانون را نابود می‌کند.

 

شرودر افزود: خطر ترامپ این است که به دوستان و متحدان دیکته می‌کند چه کاری باید انجام دهند و چه کاری می‌توانند به لحاظ سیاسی و اقتصادی انجام دهند. این بدان معناست که وی، شریک نمی‌خواهد، بلکه دست نشانده می‌خواهد.

 

شرودر همچنین در خصوص اقدام‌های اخیر «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان ابراز نگرانی و وی را به مداخله در امور داخلی آلمان متهم کرد و گفت: آنچه سفیر آمریکا انجام می‌دهد، انتقاد رسمی از بودجه دفاعی آلمان یا حمله به صنعت خودروسازی است.

 

این برای نخستین بارنیست که شرودر، سفیر آمریکا را مورد انتقاد قرار می‌دهد. سال گذشته نیز صدراعظم سابق آلمان، گرنل را به یک مأمور اشغالگر تشبیه کرد.

 

به گفته شرودر، اتحاد دوباره قدرت در جهان جریان دارد. وی افزود: از یک سو، آمریکای هنوز قدرتمند وجود دارد و از سوی دیگر، آسیایی مقتدر تحت سلطه چین. چه کسی می‌تواند بین آنها بایستد، نه آلمان و نه فرانسه، بلکه اروپایی متحد.

 

وی تاکید کرد: این چیزی است که ما را به حفظ این جامعه واحد وا می‌دارد. اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم، به کشورهای درجه سه مابین دو قطب یاد شده تبدیل خواهیم شد.

 

صدراعظم سابق آلمان همچنین تصمیم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا را اشتباهی بزرگ خواند که اروپا را به طور دائمی تضعیف کرده است.

 

شرودر که نقشی سودمند در توسعه اتحادیه اروپا در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن ۲۱ ایفا کرد، افزود: اکنون زمان حرکت به سوی اروپایی فدرال است، اگرچه من به دشواری این مساله واقف هستم. متأسفانه، هیچکس در حال حاضر آماده این کار نیست.

 

وی تاکید کرد: منطقه یورو باید از هماهنگی بیشتری در زمینه سیاست اجتماعی‌، اقتصادی و مالی برخوردار شود. هسته مرکزی، منطقه یوروست. طراحی و توسعه آن، وظیفه نسل بعدی در مسیر تشکیل ایالات متحده اروپایی است.

 

شرودر در دوره صدارت خود، توجه خاصی به بهبود روابط آلمان و اروپا و روابط اقتصادی با روسیه داشت.

 

وی پیشتر در سال جاری گفت که اروپا به پتانسیل اقتصادی روسیه و بازارها و منابع طبیعی این کشور نیاز دارد تا در رقابت دو کشور چین و آمریکا تاب آورد.
ایرنا

عطوان: هیمنه دلار آمریکا بر اقتصاد جهانی رو به پایان است

عبدالباری عطوان تحلیلگر مسایل منطقه با اشاره به توافق ۱۵ کشور آفریقایی برای استفاده از پول مشترک در مبادلات تجاری خود و همگام دانستن آن با توافق روسیه و چین برای کنار گذاشتن دلار آمریکا، این رویکرد را زمینه‌ای برای پایان یافتن هیمنه دلار آمریکا بر اقتصاد جهانی دانست.

ادامه

اتحادیه اروپا, افریقا, اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, چین, روسیه, غرب آفریقا, فرانسه, لیبی

سایه ابرهای سیاه برگزیت بر اقتصاد بریتانیا

۳۱ اکتبر سال جاری نهایتا مشخص خواهد شد که چه بر سر برگزیت خواهد آمد ولی آنچه که مشخص است این است که پس از رفراندوم جدایی از اتحادیه اروپا اقتصاد بریتانیا سیر نزولی به خود دیده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا