اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

انتخابات ۱۴۰۰؛ موضع‌گیری میرحسین موسوی و زمینه چینی برای معرفی رئیسی به‌عنوان سومین رهبر پس از علی خامنه‌ای، ۸۲ ساله

انتقادها از شورای نگهبان در ایران به دلیل ردصلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در حالی همچنان ادامه دارد که کمتر از یک هفته به پایان دوره تبلیغات و روز رای گیری زمان باقی مانده است.

 

یورونیوز؛ میرحسین موسوی، رقیب محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ روز شنبه به جمع منتقدان از ردصلاحیت ها در این دوره از انتخابات پیوست و از «انتخابات های تحقیرآمیز و مهندسی شده» انتقاد کرد. او که از ۱۱ سال پیش و به دنبال اعتراض های گسترده به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در حصر به سر می برد در بیانیه خود نوشت: «در کنار کسانی خواهم ایستاد که از انتخابات های تحقیرآمیز و مهندسی شده به جان آمده اند. کسانی که حاضر نیستند تسلیم تصمیمات پشت پرده ای برای آینده کشور بشوند.»

 

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری پیشین و رقیب میرحسین موسوی در انتخابات سال ۸۸ از جمله ردصلاحیت شدگان در این دوره از انتخابات است.

 

آخرین نخست وزیر ایران ضمن انتقاد از نظارت استصوابی شورای نگهبان در بیانیه خود آورده است: «در صورت تداوم بدعت نظارت استصوابی عنوان جمهوری اسلامی ایران در زمانی نه چندان دور بی معنا خواهد شد.»

 

فائزه هاشمی: در دوره حکومت اسلامی هستیم، پدرم به همتی رای می‌داد اما من شرکت نمی‌کنم

 

میرحسین موسوی در حالی از «زمانی نه چندان دور» برای «بی معنا شدن» عنوان نظام برآمده از انقلاب سال ۵۷ سخن می گوید که فائزه هاشمی، نماینده پیشین مجلس ایران بر این باور است که دوره «جمهوریت» به پایان رسیده و دوره «حکومت اسلامی» آغاز شده است. فرزند رئیس جمهوری اسبق ایران در سخنانی در کلاب هاوس گفت که در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو شرکت نخواهد کرد.

 

فائزه هاشمی گفت: «حتی اگر کسی غیر از خودشان از صندوق در بیاید هم نمی تواند کاری کند.»

 

او همچنین افزود که اگر پدرش زنده بود در این دوره از انتخابات به عبدالناصر همتی، رئیس کل پیشین بانک مرکزی رای می داد اما شخص او چنین کاری نخواهد کرد.

 

کشمکش لاریجانی با شورای نگهبان

 

در تحولی دیگر علی لاریجانی، رئیس پیشین قوه مقننه که در این دوره از انتخابات برای اولین بار از طرف شورای نگهبان از شرکت در یکی از رقابت های انتخاباتی محروم شد در نامه ای به این شورا خواستار «اعلام رسمی و عمومی» دلایل عدم احراز صلاحیت خود «بدون هرگونه پرده پوشی» شد.

 

نامه رئیس پیشین مجلس به شورای نگهبان حدود یک هفته پس از سخنان علی خامنه ای، رهبر ایران درباره «جفا و ظلم» به برخی نامزدها در جریان بررسی صلاحیت ها نوشته شده است. علی لاریجانی در نامه خود به «اثبات کذب بودن گزارش های داده شده» به شورای نگهبان اشاره کرده است. رهبر ایران نیز در سخنان روز ۱۴ خرداد خود از «گزارش های خلافی» سخن گفت که درباره برخی نامزدها و خانواده های آنها منتشر شده بود. علی خامنه ای بدون ذکر نام شورای نگهبان یا نهادی دیگر خواستار «جبران» این ماجرا شده بود.

 

شورای نگهبان پس از سخنان رهبر ایران ضمن دفاع از عملکرد خود حاضر به عقب نشینی از تصمیم اولیه اعلام شده در بررسی صلاحیت نامزدها نشد. در اطلاعیه این نهاد آمده بود که «گزارش های نادرست در نظریه نهایی شورای نگهبان موثر نبوده است.»

 

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی این شورا روز شنبه در واکنش به نامه علی لاریجانی نیز تاکید کرد که تصمیم ۱۲ عضو شورای نگهبان «براساس اسناد و مدارک کافی و قابل اعتماد» گرفته شده است. وی همچنین ضمن رد اعلام دلیل ردصلاحیت ها در صفحه توئیتر خود نوشت که برای چنین اقدامی در «قانون انتخابات ریاست جمهوری حکمی پیش بینی نشده است.»

 

علی لاریجانی غروب شنبه مجددا با صدور بیانیه ای موضع سخنگوی شورای نگهبان را «بهانه و آدرس غلط» توصیف و بر حق خود مبنی بر مطالبه «اسناد و مدارک کافی و قابل اعتماد» مورد استناد شورا در عدم احراز صلاحیت خود تاکید کرد. رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی در نامه خود با امضای «بنده خدا، علی لاریجانی» با اشاره به موضع رهبر ایران در دیدار سال ۱۳۸۲ یا اعضای شورای نگهبان این سئوال را خطاب به مسئولان این شورا مطرح کرده است که آیا این مرتبه جای «استصحاب» نبود؟

 

ردصلاحیت های گسترده در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برای بسیاری این شائبه را پدید آورده است که مجموعه حاکمیت جمهوری اسلامی حتی به قیمت «مشارکت پائین در انتخابات» و «عدم حضور رقیب جدی» به دنبال پیروزی ابراهیم رئیسی، رئیس کنونی قوه قضائیه است. از زمینه چینی برای معرفی ابراهیم رئیسی به عنوان سومین رهبر تاریخ جمهوری اسلامی پس از علی خامنه ای، ۸۲ ساله به عنوان یکی از دلایل احتمالی اتخاذ چنین تصمیمی یاد می شود.

باز هم دربارۀ ضرورت همکاری و هم‌صدایی با مبارزۀ مردم ایران، در نفی استبداد و نمایش انتخاباتی رژیم!

اطلاعیۀ حزب تودۀ ایران: باز هم دربارۀ ضرورت همکاری و هم‌صدایی با مبارزۀ مردم ایران، در نفی استبداد و نمایش انتخاباتی رژیم!

ادامه

اجتماعی, ایران, بیانیه, حقوق بشر, سیاسی

بحران کرونا و عواقب اجتماعی آن برای جوانان

ادامهٔ بحران همه‌گیری کرونا مشکلات اقتصادی‌ای وسیع به‌طور عمده برای زحمتکشان و در تقریباً تمامی کشورهای سرمایه‌داری اعم از در حال رشد و یا پیشرفته را موجب شده است و عمیق‌تر شدن فاصله طبقاتی در این کشورها را هم شاهد بوده‌ایم.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دانشجویی, سیاسی

جنبش کارگری- سندیکایی: ضرورت اتحادعمل در مرحلهٔ کنونی

رشد و گسترش جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان، رخدادهای روز جهانی کارگر در تهران و شهرهای دیگر، ادامهٔ کارزار اعتراضی بازنشستگان و مستمری‌بگیران باوجود افزایش فشار مستقیم و غیرمستقیم ارگان‌‌های امنیتی بر آنان، رأی دادگاه به خلع‌ید از مجتمع هفت‌تپه و بازگشت مجتمع نیشکر هفت‌تپه به‌زیر ‌پوشش بخش دولتی بر اثر مبارزات پیگیر کارگرانش، تجمع ... جنبش کارگری- سندیکایی: ضرورت اتحادعمل در مرحلهٔ کنونی

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, کارگری, مقاله

اسنودن؛ آمریکا هم باید با الزام صریح برای افشای اقدامات خود مواجه شود

افشاگری اخیر درباره جاسوسی آمریکا از سران اروپایی با کمک سرویس مخفی دانمارک در میانه سکوت واشنگتن، واکنش‌های زیادی را به همراه داشته است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای شمالی, اسنودن, المان, امریکا, جهان, جهان غرب, چین, حقوق بشر, دانمارک, سوئد, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, نروژ