فاش شدن جزئیات تازه از «پرونده کودتا» در تاجیکستان

دادگاه عالی تاجیکستان برای نخستین‌بار جزئیاتی از پرونده چهره‌های سرشناس سیاسی این کشور را که به اتهام «خیانت به دولت» و «تصرف غیرقانونی قدرت» محکوم شده‌اند، منتشر کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری آسیا پلاس، شوکات لطف‌الله‌زاده معاون دادگاه عالی تاجیکستان و قاضی این پرونده اعلام کرد که در اسناد موجود، شواهدی از ... فاش شدن جزئیات تازه از «پرونده کودتا» در تاجیکستان

ادامه

آسیای میانه, تاجیکستان, تروریسم, جهان, خبر

کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که ممکن است غرب پس از انتخابات پارلمانی اقدامات تحریک آمیز جدی در گرجستان ترتیب دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایراکلی گوگاوا، کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که غرب ممکن است پس از انتخابات پارلمانی که در ۲۶ اکتبر برگزار ... کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

ادامه

آذربایجان, آسیای میانه, ارمنستان, اروپا, اورآسیا, تحلیل, روسیه, غرب, قفقاز, گرجستان, نئولیبرالیسم

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در اتخاذ تصمیمات مهم و سرنوشت‌ساز ابراز تاسف کرد و اصلاحات اساسی را در ساختار این نهاد بین‌المللی خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کازینفروم، بریک والی سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اظهار داشت که قاسم‌ژومارت توقایف رئیس‌جمهوری این کشور با ابراز تاسف نسبت ... رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

ادامه

آسیای میانه, بریکس, تحلیل, جهان, چین, سازمان ملل, قزاقستان

رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

رئیس جمهور قزاقستان امروز در دیدار با صدراعظم آلمان اعلام کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، «قاسم جومرت توکایف»، رئیس جمهور قزاقستان امروز دوشنبه در دیدار با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در شهر آستانه در سخنانی تصریح کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر ... رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

ادامه

آسیای میانه, آلمان, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ نیابتی, چین, روسیه, شرق اروپا, صلح, قزاقستان

پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

رئیس جمهوری روسیه پس از گفت‌وگو با همتای مغول خود گفت: مسکو آماده کمک به مغولستان در زمینه تامین سوخت و همچنین آماده اجرای پروژه‌های هسته‌ای مشترک است. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین گفت: کشور ما مدت‌هاست که منابع انرژی مورد نیاز خود را به اقتصاد مغولستان ارائه کرده است ... پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

ادامه

آسیای میانه, اقتصادی, جهان, روسیه, گزارش, مشارکت راهبردی, مغولستان

اما و اگرهای خروج قرقیزستان از سازمان پیمان امنیت جمعی

با طرح عدم ضرورت حضور قرقیزستان در سازمان پیمان امنیت جمعی در پارلمان از سوی نمایندگان حزب «مکنیم قرقیزستان»، کارشناسان علوم سیاسی عواقب این طرح را بررسی کردند.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، با طرح عدم ضرورت حضور قرقیزستان در سازمان پیمان امنیت جمعی در پارلمان از سوی نمایندگان حزب «مکنیم قرقیزستان»، «آیدا علیم بایوا» و «چینارا حسین قل» کارشناسان علوم سیاسی در مورد عواقب این پیشنهاد مطلبی بیان کردند.

 

این گزارش را نمایندگان پارلمان در کمیته امور بین الملل، دفاع و امنیت اعلام کردند و عواقب این پیشنهاد بررسی شد.

 

به گفته علیم بایوا، قرقیزستان هنوز نباید این سازمان را ترک کند، زیرا در این حالت، اقتصاد متزلزل شده کشور رو به زوال خواهد رفت .

 

وی گفت به هیچ وجه مصلحت نیست موضوع خروج قرقیزستان از این سازمان مطرح شود و باید عواقب گفتار خود را بررسی کنند، زیرا این کشور ارتش ضعیفی دارد و این بر روابط با روسیه تأثیر منفی خواهد گذاشت.

 

این کارشناس علوم سیاسی توضیح داد: تا آنجا که من می‌دانم، سازمان پیمان امنیت جمعی وارد پروسه  حل اختلافات بین کشورهای عضو نمی‌شود و این سازمان از تهدیدهای خارجی جلوگیری می‌کند. با توجه به این واقعیت که قرقیزستان دارای ارتش ضعیفی است و نیروی مسلح ضعیفی دارد، ما نباید تا زمان ظهور یک گزینه خوب، این سازمان را ترک کنیم.

 

علیم بایوا ادامه داد: باید به این مسئله عمل گرایانه نگاه کنیم و از پرخاشگری و رفتار تهاجمی پرهیز کرد.

 

وی اظهار داشت: من معتقدم تقویت نقش تاجیکستان در روابط با روسیه به این دلیل است که ایالات متحده باید نیروهای خود را از افغانستان بیرون بکشد.

 

به گفته این کارشناس، نمایندگان «ایبک عثمانوف» و «شیلا بک آتازوف» در صحن علنی یک بازی خطرناکی را شروع کردند و پیشنهاد می‌کنند که باید در مورد مشارکت قرقیزستان با سازمان پیمان  تجدید نظر شود.

 

 این کارشناس افزود که اگر «بیشکک» از این سازمان خارج شود، روابط با روسیه به شدت خراب می‌شود، اول از همه، خروج مهاجران کاری آغاز می‌شود.

 

علیم بایوا گفت: روابط با روسیه قطعاً خراب خواهد شد و مهاجران اخراج خواهند شد، حال چه کسی آنها را تامین خواهد کرد؟ ما دچار هجوم اقتصادی خواهیم شد و قیمت‌ها افزایش خواهد یافت. ما از نظر اقتصادی به شدت به روسیه وابسته هستیم ، این بدان معنا نیست که من طرفدار روسیه هستم، من طرفدار اقدامات عملی هستم. باید رویکرد متعادلی اتخاذ شود. ما یک کشور کوچکیم که به کشورهای بزرگ وابسته هستیم.

 

در همین راستا «چینارا حسین قل» کارشناس علوم سیاسی دیگر تاکید کرد که لازم است این سوال مطرح شود که چرا سازمان پیمان امنیت جمعی در جریان درگیری در مرزهای قرقیزستان و تاجیکستان غیرفعال بود و سکوت کرد؟ در حالی که روسیه می‌تواند به عنوان میانجی در تنظیم درگیری بین دو کشور عمل کند.

 

حسین قل ادامه داد: در پاسخ به این سوال باید گفت که واضح است که حل این موضوع در چارچوب منشور سازمان پیمان امنیت جمعی نیست. اما با توجه به اینکه دو کشور از اعضای سازمان پیمان هستند و در حال جنگ با یکدیگر هستند، قطعاً این سازمان تشکیل جلسه می‌دهد. نماینده ما نیز مقصر است که موضوع را در جلسه مطرح نکرده است اما نقش اصلی را روسیه بازی می‌کند که می‌تواند به عنوان یک واسطه عمل کند.

 

این کارشناس علوم سیاسی معتقد است که وقتی نمایندگان چنین پیشنهادی را ارائه می‌دهند. لازم است علل درگیری در مرز بررسی شود و احتمالاً در منشور تجدید نظر شود.

سازمان دانشجویی ملی آمریکا: واشنگتن باید به افغانستان غرامت بپردازد

سازمان دانشجویی ملی در آمریکا گفته است که واشنگتن باید به مردم افغانستان به دلیل اینکه عملیات‌های ارتش آمریکا طی سال‌های گذشته منجر به تحریب، ویرانی و خشونت در این کشور شده است، غرامت بپردازد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, حضور نظامی, حقوق بشر, کره جنوبی, ویتنام

وال استریت ژورنال: نیروهای آمریکا از افغانستان به آسیای میانه می‌روند

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش بامداد دوشنبه نوشت که ایالات متحده ترجیح می‌دهد نیروها و تجهیزات را بعد از خروج از افغانستان به کشورهای ازبکستان یا تاجیکستان منتقل کند.

ادامه

ازبکستان, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تاجیکستان, تروریسم, جهان, خاورمیانه, قطر, مقاله

رئیس ستاد ارتش افغانستان: آمریکا پایگاه نظامی کابل را حفظ می‌کند

رئیس ستاد ارتش افغانستان اظهار داشت که بیشتر پایگاه‌های نیروهای خارجی به ارتش این کشور سپرده شده است اما آمریکا پایگاه نظامی کابل را حفظ خواهد کرد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, دخالت نظامی