دومین سامانه پدافند موشکی آمریکا تحویل تل‌آویو شد

یک روزنامه اسرائیلی از تحویل دومین سامانه پدافند موشکی «تاد» آمریکا به اسرائیل خبر داد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روزنامه «تایمز آو اسرائیل» گزارش داد آمریکا دومین سامانه پدافند موشکی تاد را به اراضی اشغالی منتقل کرده است. این روزنامه مدعی شد که تقویت سامانه‌های دفاعی اسرائیلی از سوی آمریکا، همزمان با افزایش تنش‌ها ... دومین سامانه پدافند موشکی آمریکا تحویل تل‌آویو شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, یمن

سفیر اسرائیل در اتیوپی از مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد

رسانه‌ها گزارش کردند سفیر اسرائیل در اتیوپی به دلیل مخالفت کشورهای شرکت کننده در نشست سالانه، از مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد. به گزارش ایسنا، خبرنگار شبکه خبری الجزیره گزارش کرد «آبراهام نگوس»، سفیر اسرائیل در اتیوپی، امروز دوشنبه از سالن ماندلا در مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد. اخراج سفیر پس از آن صورت گرفت ... سفیر اسرائیل در اتیوپی از مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد

ادامه

اتحادیه آفریقا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, رواندا, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, سازمان ملل, فلسطین, نسل‌کشی

مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ژنرال مصری با اشاره به آمادگی ارتش مصر برای هر نبردی و تقابل جنگنده های مصری با هواپیماهای جنگی آمریکایی گفت: زمانی که قوی باشی احدی جرات نزدیک شدن به تو را نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، سرتیپ «سمیر فرج» کارشناس نظامی مصری گفت: اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر ... آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, جهان, فلسطین, مصر

هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

مشاور سابق پنتاگون درباره افزایش حضور نظامی ایالات متحده در غرب آسیا و پیامدهای درگیری نظامی با ایران هشدار داد. به گزارش ایسنا، «داگلاس مک گرگور» سرهنگ بازنشسته و مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: درگیری‌های جدید در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است. اما از آنجایی ... هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, ایران, تحلیل, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, ویتنام

المیادین: ارتش سوریه وارد شهر رقه شد

منابع خبری از ورود نیروهای ارتش سوریه به شهر رقه واقع در شمال سوریه خبر دادند.

 

شبکه خبری المیادین گزارش داد که نیروهای ارتش سوریه وارد شهر رقه شده‌اند و پست‌های دیدبانی در آن احداث کردند.

 

گروه‌های تروریستی معارض سوریه ۷ مارس ۲۰۱۳ میلادی شهر رقه را اشغال کردند. گروه تروریستی داعش اما در ۱۴ ژانویه ۲۰۱۴ این شهر را از معارضان پس گرفت و به اشغال خود درآورد.

 

نیروهای دموکراتیک سوریه هم با حمایت ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا در ۱۷ اکتبر ۲۰۱۷ پس از توافق با داعش، این شهر را به تصرف خود درآوردند. رقه مرکز خلافت خودخوانده داعش در سوریه بود.

 

موقعیت شهر رقه در سوریه

 

در همین ارتباط، «عبدالاله الهادی» دبیر شاخه حزب بعث در استان رقه امروز چهارشنبه تأکید کرد که یگان‌های ارتش سوریه آماده ورود به شهر رقه هستند.

 

الهادی با بیان اینکه با استقرار نیروهای ارتش سوریه در فرودگاه «الطبقه»، شهر رقه توسط این نیروها از شمال و جنوب محاصره شده است، تصریح کرد، شمار زیادی از مردم استان رقه به ویژه در شهر رقه به خیابان‌ها آمدند و شعارهای حمایتی برای ارتش سر دادند.

 

این مسئول سوری با تأکید بر اینکه شمار زیادی از ساکنان رقه به ورود ارتش سوریه اصرار دارند، تصریح کرد که دولت سوریه به محض ورود به استان رقه، باید بازسازی مدارس را در رأس اولویت‌های خود قرار دهد.

 

در همین راستا، ساکنان شهر رقه روز گذشته در حمایت از ارتش سوریه، دست به برگزاری گردهمایی و تظاهرات زدند.

 

ساکنان رقه ضمن محکوم کردن تجاوزات ترکیه به سوریه، تأکید کردند که همه باید در پشت ارتش سوریه قرار بگیرند تا بتوانند از مناطق خود در برابر تجاوزات ترکیه دفاع کنند و نیروهای متجاوز را بیرون برانند.

 

منابع محلی هم گفتند که اکثر مناطق رقه، از ورود ارتش سوریه به مناطق تحت کنترل شبه‌نظامیان کُرد در استانهای رقه و حسکه ابراز شادمانی و تأکید کردند که رؤیاهای اردوغان در برابر اراده ارتش سوریه، نقش بر آب خواهد شد.

 

این در حالی است که ترکیه به همراه تروریست‌های موسوم به «ارتش آزاد» از هفدهم مهر ماه عملیاتی را به بهانه دور کردن شبه‌نظامیان کُرد موسوم به «نیروی دموکراتیک سوریه» از نوار مرزی خود با سوریه، در شمال شرق این کشور آغاز کرده است.

 

شبه‌نظامیان کُرد نیز پس از اینکه شاهد خیانت آمریکا به خود بودند، یکشنبه هفته جاری از توافق با دمشق برای ورود نیروهای ارتش سوریه به مناطق تحت کنترل خود خبر دادند. این مناطق تحت حملات هوایی ارتش ترکیه قرار دارد.

 

برخی منابع خبری نیز اعلام کردند که بر اساس این توافق، ارتش سوریه کنترل تمام مناطق مرزی از جمله شهر عفرین را در دست خواهد گرفت.

 

حضور ارتش سوریه در شهرهای شمالی این کشور با درخواست شبه‌نظامیان نیروهای دموکراتیک صورت می‌گیرد. این شبه‌نظامیان پس از نا امیدی از آمریکا جهت دفاع از آنها در مقابل حملات ارتش ترکیه، از ارتش سوریه خواستار کمک شدند. از همین رو نیروهای ارتش سوریه وارد شهر «منبج» شدند. این شهر تا پیش از این، یکی از مراکز حضور نیروهای آمریکایی محسوب می‌شد.

 

نیروهای سوری همچنین از دو روز گذشته در شهرهای قامشلی، حسکه، عین عیسی، طبقه و بسیاری از روستاها و شهرک‌های شمال سوریه مستقر شده‌اند. گفته می‌شود که ارتش سوریه در آستانه ورود به شهر «عین العرب» در استان حلب نیز قرار دارد.

فارس

گاردین؛ تصمیم ترامپ برای خروج از سوریه درست بود، حالا نوبت عراق و افغانستان است

“دونالد ترامپ با کنار کشیدن از صحنه سوریه کار درستی می‌کند. نیروهای آمریکایی هیچ دلیل استراتژیکی برای ماندن در این کشور ندارند. اگر آنان بیش از این در سوریه بمانند، فقظ بیشتر در این منجلاب فرو می‌روند. جهان بیرون نفعی در درگیری ترکیه با کردها ندارد”.

ادامه

افغانستان, امریکا, انگلستان, ترکیه, جهان, خاورمیانه, سوریه, عراق, عربستان سعودی

واشنگتن‌پست؛ اشتباه بزرگ ترامپ در سوریه قابل جبران نیست/ نگرانی از فرار ترامپ از باتلاقی که امریکا ایجادگر آن بود

«تاکنون این امید وجود داشت که آسیب‌های ایجاد شده به سبب بی کفایتی، جهالت و دمدمی مزاجی وحشتناک دونالد ترامپ در حوزه سیاست خارجی تا حد زیادی حالت تئوریک داشته و قابل جبران هستند اما این تلقی دیگر درست نیست.»

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, ایران, ترکیه, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوریه, عربستان سعودی, مقاله