حضور رئیس جمهور مصر به همراه یک مقام ارشد اروپایی در نزدیکی رفح و اقدامات امنیتی و نظامی قابل توجه قاهره زیر نگاه اسرائیل، حامل پیامهای روشنی برای تل آویو است.
به گزارش ایرنا، العربی الجدید امروز چهارشنبه در گزارشی با عنوان «تحرک مصری برای مهار بحران غزه»، نوشت: در ساعات گذشته تحرکات مصر در سطح بالا در راستای تلاشهای مربوط به غزه جریان دارد به نحوی که «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر روز گذشته (سه شنبه) به شهر «العریش» در نزدیکی گذرگاه مرزی رفح با غزه به همراه «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی حضور پیدا کرد و این سفر اولین از نوع خود از زمان آغاز جنگ در باریکه غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ است که با خود پیام های سیاسی بسیار مهمی از نگاه ناظران امور مهار بحران غزه دارد.
العربی الجدید افزود: این سفر در میان تدابیر شدید امنیتی و با حضور انبوه مردمی در اطراف فرودگاه العریش رخ داد و پلاکاردهایی در مخالفت با هرگونه کوچاندن فلسطینیان از غزه و در عین حال حمایت از موضع رسمی مصر ضد فشارهای اسرائیل حمل شد. این همچنین در سایه اتهاماتی است که تل آویو درباره زیرپاگذاشتن معاهده صلح مارس ۱۹۷۹ با مصر می زند که از نگاه ناظران امور این اتهامات تلاشی برای منحرف کردن نگاهها از نقض مکرر بندهای این توافق از سوی اسرائیل به ویژه تداوم اشغالگری محور صلاح الدین میان غزه و مصر است که نقض آشکار ترتیبات امنیتی و پروتکل گذرگاههای معاهده است.
طبق اطلاعات جدیدی که العربی الجدید به آن دست یافته است، مصر طرح جدیدی را به طرفهای مربوطه شامل آمریکا، اسرائیل و جنبش حماس ارائه کرده که شامل پیشنهادهای عملی برای برقراری آتش بس در غزه است. این طرح شامل برقراری آتش بس طولانی مدت میشود و زمینه را برای حل و فصل سیاسی فراهم میآورد با تاکید بر اینکه هر راهکاری مبتنی بر پاکسازی نژادی یا کوچاندن مردود است.
قاهره به حمایت فرانسه چشم امید دارد و سفر ماکرون به قاهره و العریش در آن واحد گواه این مدعاست و این صحنه بی سابقه ای است که پیوند استثنایی مواضع پاریس و قاهره در قبال تحولات غزه را نمایان می سازد.
این رسانه می افزاید: به موازات این تحرکات، استان سیناء شمالی در روزهای گذشته شاهد تحرکات امنیتی و نظامی بی سابقه به ویژه از سوی نهادهای وابسته به وزارت کشور مصر بود که برای اولین بار طی سالیان گذشته در شهر رفح و حومه گذرگاه مرزی رفح مستقر شدند که به نوبه خود از حیث سیاست امنیتی تحولی قابل توجه است زیرا نیروهای ارتش مصر مسئول کامل تامین امنیت این منطقه در گذشته بودند. مرزهای مصر با فلسطین اشغالی نیز شاهد حضور گسترده نیروهای گارد مرزی مصر بود که این نیز پیام های دوگانه دارد که هوشیاری قاهره از یک سو و آمادگی برای برخورد با تحولات احتمالی میدانی را از سوی دیگر نشان داد.
العربی الجدید نوشت: در بُعد دیپلماسی مصری، تحرکات قابل توجه ای نیز در چارچوب تلاشهای آتش بس در غزه انجام شده که از جمله آنها نشست سه جانبه السیسی، ماکرون و پادشاه اردن و تماس مشترک تلفنی آنها با دونالد ترامپ بود. ناظران امور تحرک مصری را نشان دهنده کنترل زمان امور از سوی قاهره و تثبیت موقعیت آن به عنوان میانجی گر اصلی که نمی توان آنرا از معادله آتی غزه حذف کرد، دانستند.
در این راستا «محمد حجازی» سیاستمدار سابق مصری به العربی الجدید گفت: سفر ماکرون به مصر در برهه حساس و مهمی رخ داد که نشان دهنده اهتمام پاریس به منطقه است. سفر او به شهر العریش و در نزدیکی گذرگاه رفح حامل پیامی روشن مبنی بر ضرورت تسریع ورود کمک های بشردوستانه به غزه است.
«مختار الغباشی» نایب رئیس مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی «العربی» نیز گفت: سفر ماکرون به مصر گواهی بر تلاش مصر برای فراهم آوردن بستر منطقه ای بین المللی برای حل بحران غزه و پایان رنج های ساکنان آن است. اوضاع مادامی که ملت فلسطین به حقوق مشروع خود نرسند آرام نخواهد گرفت.