رئیس جمهور کلمبیا خطاب به ترامپ: فروش سلاح به اسرائیل همدستی در جنایت است

گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا در اظهاراتی ضمن انتقاد شدید از ارسال سلاح به اسرائیل در دوران جنگ علیه غزه، این اقدام را همدستی در جنایات خواند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از الجزیره، رئیس جمهور کلمبیا تاکید کرد که تحویل سلاح به این رژیم، در حالی که نتانیاهو مرتکب نسل‌کشی می‌شود، امری شایسته تشویق ... رئیس جمهور کلمبیا خطاب به ترامپ: فروش سلاح به اسرائیل همدستی در جنایت است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, فلسطین, کلمبیا, کودکان, نسل‌کشی

«نه به جنگ، نه به تحریم‌ها؛ مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی»

در بحبوحهٔ تداوم صدای گوش‌خراش و پریشان‌کنندهٔ ‌جنگ در خاورمیانه، و تلفات وحشتناکی که به‌ویژه مردم فلسطین متحمل می‌شوند، در حالی که جامعهٔ بین‌المللی و سازمان‌های نمایندهٔ آن به نظر می‌آید قادر یا مایل به اقدام قاطع نیستند، بار دیگر صدای شوم دیگری بیش از پیش تکرار می‌شود: تهدید حملهٔ مجدد به ایران. فعالان در ... «نه به جنگ، نه به تحریم‌ها؛ مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی»

ادامه

آزادی, آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبداد, اسراییل, امپریالیسم, انگلس, ایران, برنامه هسته‌ای, جهان, چین, خاورمیانه, دموکراتیک, دیدگاه, روسیه, سازمان ملل, صلح, عراق, فاشیسم, فرانسه, فلسطین, کمونیسم, لیبی, منافع ملی, نئولیبرالیسم

برنی سندرز: ترامپ به سرعت آمریکا را به سمت استبداد می‌برد

سناتور آمریکایی هشدار داد دونالد ترامپ «به سرعت آمریکا را به سمت استبداد می‌کشاند.» به گزارش ایسنا، «برنی سندرز»، سناتور مستقل آمریکایی در مطلبی برای وبسایت obrag.org نوشت: «دونالد ترامپ به سرعت ما را به سمت استبداد می‌برد. در حالی که در کشور ما عمده مردم به روی حملات غیرقانونی و ضدقانون اساسی ماموران سازمان ... برنی سندرز: ترامپ به سرعت آمریکا را به سمت استبداد می‌برد

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استبداد, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دموکراتیک, دموکراسی, روزنامه نگاران

آزادی صدها اسیر فلسطینی و هشدار تل‌آویو درباره برگزاری جشن+ فیلم

با اجرای مرحله نخست توافق آتش‌بس در غزه، صدها اسیر فلسطینی پس از سال‌ها حبس، روز دوشنبه از زندان‌های اسرائیل آزاد و به رام‌الله و نوار غزه منتقل شدند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روزنامه العربی الجدید، اسرای فلسطینی که در چارچوب توافق تبادل اسرا آزاد شده‌اند، امروز به رام‌الله در مرکز ... آزادی صدها اسیر فلسطینی و هشدار تل‌آویو درباره برگزاری جشن+ فیلم

ادامه

آزادی, اسراییل, امنیتی, جهان, خبر, زندانیان, فلسطین, فیلم

هاآرتص: ترامپ آتش‌بس را به نتانیاهو تحمیل کرد

نشریه هاآرتص نوشت: ترامپ آتش‌بس را به نتانیاهو تحمیل کرد، اما این نشان دهنده قدرت او نیست بلکه در تداوم سیاست خارجی آمریکا برای حفظ اسرائیل است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هاآرتص؛ «آلوف بن» سردبیر روزنامه‌ی عبری هاآرتص در مقاله‌ای نوشت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا عملا با فشار وارد ... هاآرتص: ترامپ آتش‌بس را به نتانیاهو تحمیل کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, خاورمیانه, فلسطین, گزارش, لبنان

الحیاه: فلسطینی‌ها از حالت دفاعی به حالت هجومی روی آورده‌اند

با حمایت‌های جهانی از حق فلسطینی‌ها در بیت‌المقدس و مخالفت گسترده با تصمیم اخیر دولت آمریکا در مورد این شهر، اکنون فلسطینی‌ها دیگر ترسی از تحریم‌ها نداشته و از حالت دفاعی که در برابر اسرائیل داشتند،‌ به حالت هجومی درآمده‌اند و محمود عباس اکنون می‌تواند “نه” بزرگی به هرگونه فراخوان یا طرح آتی آمریکا بدهد.

 

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاه، پیش از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بمب به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل را منفجر کند، فلسطینی‌ها در وضعیت دفاعی بودند و همواره در نه گفتن به دعوت‌های آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات با اسرائیل بدون رعایت پایبندی تل‌آویو به شرط اصلی و قدیمی یعنی توقف شهرک‌سازی‌ها مردد بودند.

 

اما امروز آنها در پی کسب حمایت‌های بین‌المللی گسترده‌ای در برابر تصمیم ترامپ که سرنوشت شهر بیت‌المقدس را مشخص کرد از حالت دفاعی به حالت هجومی درآمده‌اند.

 

دولت ترامپ مواضعی بر خلاف دولت‌های قبلی آمریکا گرفت چراکه دولت باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا سال گذشته میلادی قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت را که در آن توقف شهرک‌سازی‌ها در اراضی اشغالی فلسطینی‌ها از جمله بیت‌المقدس شرقی از اسرائیل خواسته شده بود، تایید کرد.

 

یک مسؤول فلسطینی عالی رتبه به روزنامه الحیاه گفت: زمانی که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مه گذشته به واشنگتن سفر کرد، رئیس جمهوری آمریکا به او گفت که طرحی را با هدف بازگشت دو طرف فلسطینی و اسرائیلی به مذاکرات مستقیم برای مدتی مشخص و کمتر از دو سال آماده می‌کند و در طول این مذاکره امکان حصول معامله قرن وجود دارد.

 

وی افزود: سخنان ترامپ کاملا روشن بود، او با اشاره به مساله توقف شهرک‌سازی‌ها گفت، این مذاکرات بدون هیچ پیش‌شرطی برگزار خواهد شد، روشن بود که این مذاکرات راه‌حلی برای مشکل شهرک‌سازی و سایر مسایل خواهد یافت.

 

تیم عباس در بحث‌های داخلی اعتراف کرده بود که مخالفت با دعوت ترامپ برای بازگشت به مذاکرات غیرممکن است زیرا تحریم‌ها و به انزوا کشیدن رهبران فلسطینی را در پی خواهد داشت.

 

پس از اینکه آمریکا به عنوان ناظر از دایره میانجیگری میان دو طرف خارج شد و به صورت مطلق از اسرائیل حمایت کرد، امروز این تیم تاکید دارد که رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین “نه” بزرگی به هرگونه فراخوان یا طرح آتی آمریکا خواهد داد.

 

نبیل شعث، مشاور سیاسی عباس و چهره نزدیک به او گفت: امروز عباس می‌تواند با یک حمایت بین‌المللی گسترده از اروپا تا چین، روسیه، اعضای شورای امنیت، کشورهای عربی و در راس آنها عربستان و مصر به طرح آتی ترامپ نه بگوید.

 

شعث اظهار داشت: بحث و بررسی‌ها در نشست‌های شورای امنیت و موضعگیری‌های جهانی نشان می‌دهند که جهان با موضعگیری آمریکا مخالف بوده و حامی فلسطین است.

 

این مسؤول فلسطینی نزدیک به عباس تاکید کرد: پس از گفت‌وگوهایی که در آنها مخالفت تمامی اعضای شورای امنیت به جز آمریکا با تصمیم ترامپ مشخص شد، ما در این مورد شکایتی را به شورای امنیت، همچنین شکایت‌هایی را به دادگاه عالی عدالت و دادگاه کیفری بین‌المللی خواهیم برد.

 

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اقدامی بی‌سابقه اعلام کرد که از مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا که هفته آتی سفری به منطقه خواهد داشت، استقبال نخواهد کرد.

 

بسیاری از تحلیلگران فلسطینی معتقدند، مخالفت جهانی گسترده با تصمیم ترامپ موجب حمایت از موضعگیری عباس می‌شود.

 

یکی از کارشناسان گفت، واشنگتن در این میدان شکست خورد و اکنون به انزوا رفته است به طوری که چیزی نمانده که از عباس برای دیدار با پنس التماس کند. ادامه یافتن این روند برای چند هفته دیگر آمریکا را مجبور به عقب‌نشینی از موضعگیری‌اش کرده و ضربه بزرگی را به این کشور وارد خواهد کرد. این درس عبرتی برای کسانی است که ۲۰ سال از آمریکا وحشت داشتند، به محض اینکه عباس سیاست‌های دیکته‌ای را رد کرد این حقیقت روشن شد که آمریکا قدرت مطلق نبوده و می‌توان با آن مقابله کرده و آنها را مجبور به امتیازدهی کرد.

ایسنا

موگرینی: سفارت هیچ کشور عضو اتحادیه اروپا به‌بیت‌المقدس منتقل نخواهد شد

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی تاکید کرد که سفارت هیچ کشور عضو اتحادیه اروپا به قدس اشغالی منتقل نخواهد شد.   وی پس از نشست وزرای خارجه عضو اتحادیه اروپا ادامه داد: به عقیده ما تنها راه واقع بینانه در این  مناقشه را می توان در راه حل دو دولتی متصور ... موگرینی: سفارت هیچ کشور عضو اتحادیه اروپا به‌بیت‌المقدس منتقل نخواهد شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, امریکا, جهان, خبر, فلسطین

کاخ سفید نپذیرفتن «مایک پنس» از سوی عباس را تاسف‌بار خواند

به گزارش شبکه اسکای‌نیوز، نبیل ابوردینه، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد، در مرحله بسیار خطرناک و حساسی هستیم که مستلزم اتخاذ تصمیم گیری‌های فلسطینی و عربی “جسورانه” است.   ابوردینه تاکید کرد، دیدار امروز (دوشنبه) محمود عباس و عبدالفتاح سیسی رئیس جمهوری مصر در خصوص آخرین تحولات مربوط به فلسطین و اتخاذ موضع گیری ... کاخ سفید نپذیرفتن «مایک پنس» از سوی عباس را تاسف‌بار خواند

ادامه

اردن, اسراییل, امریکا, جهان, خبر, روسیه, فلسطین, مصر

اتحادیه عرب خواستار لغو تصمیم ترامپ در مورد بیت‌المقدس شد

اتحادیه عرب از آمریکا خواست تصمیم مناقشه‌برانگیز خود را درباره به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل پس بگیرد. وزیران خارجه این اتحادیه، تصمیم ترامپ را نقض قوانین بین‌المللی خوانده‌اند.   وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در نشست اضطراری روز شنبه خود در قاهره از آمریکا خواستند تا تصمیم خود درباره به رسمیت ... اتحادیه عرب خواستار لغو تصمیم ترامپ در مورد بیت‌المقدس شد

ادامه

اتحادیه عرب, اسراییل, امریکا, جهان, خبر, فلسطین

فلسطینی‌ها دیگر نمی‌خواهند آمریکا ناظر روند صلح باشد

به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، مجدی خالدی، مشاور رئیس تشکیلات در امور دیپلماتیک با بیان اینکه محمود عباس با مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا دیدار نخواهد کرد، گفت که این مساله فراتر از صرف‌نظر از یک دیدار بود چراکه ایالات متحده با تصمیم‌های خود پیرامون قدس از خط قرمزهایی عبور کرده که ... فلسطینی‌ها دیگر نمی‌خواهند آمریکا ناظر روند صلح باشد

ادامه

امریکا, جهان, خبر, فلسطین