شواهد جدید از استفاده ژاپن از «حربه جعل پول» در زمان تجاوز به چین

امسال مصادف با هشتادمین سالگرد پیروزی چین در نبرد مقاومت علیه تجاوز ژاپن است. رادیو بین المللی چین: ۲۵ مارس، «ماکوتو ماتسونو» محقق موسسه بین‌المللی مطالعات صلح دانشگاه میجی گاکوین ژاپن مجموعه‌ای از مدارک و اسناد تاریخی مکتوب به زبان ژاپنی را به مرکز بایگانی اسناد استان گوانگ‌دونگ اهدا کرد که نشان می‌دهند نیروهای ارتش ... شواهد جدید از استفاده ژاپن از «حربه جعل پول» در زمان تجاوز به چین

ادامه

اقتصادی, تاریخ, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

«سوم ماه مه» از برجسته‌ترین‌ها در تاریخ هنرِ نقاشی اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی

تابلو نقاشی “سوم ماه مه” را فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی از رویداد سوم ماه مه ۱۸۰۸ / ۱۱۸۷ خورشیدی در سال ۱۸۱۴/ ۱۱۹۳ خورشیدی خلق کرد. این تابلو جزو برجسته‌ترین آثار تاریخ هنر نقاشی است. در این تابلو نقاش هنرمند صحنه‌ای از وقایع خشونت‌بار در پی اشغال اسپانیا از سوی نیروهای ناپلئون را به‌تصویر می‌کشد. ... «سوم ماه مه» از برجسته‌ترین‌ها در تاریخ هنرِ نقاشی اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی

ادامه

اسپانیا, اشغالگری, تاریخ, جنوب اروپا, فرانسه, هنرمندان

واکنش مسکو به ادعای شولتس درباره آزادی آلمان توسط آمریکا

مقامات روسیه در واکنش به ادعای اولاف شولتس، صدراعظم آلمان درباره آزادی این کشور از شرّ نازیسم به‌دست آمریکا، به وی توصیه کردند که اسناد تاریخی درباره جنگ جهانی دوم را مطالعه کند و واقعیت رخ‌داده را فراموش نکند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، کنستانتین کاساچوف، نایب‌‌رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه، ... واکنش مسکو به ادعای شولتس درباره آزادی آلمان توسط آمریکا

ادامه

آزادی, آلمان, اتحاد شوروی, اروپا, تاریخ, روسیه, غرب, فاشیسم, نئونازیسم

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

افشای اسناد همدستی فولکس‌واگن با دیکتاتوری نظامی برزیل در معرفی کارگران کمونیست به‌ماموران امنیتی و شکنجه آنان

اسناد و تحقیقات جای تردیدی باقی نمی‌گذارند که حراست خط تولید فولکس‌واگن در سائوپولو بازوی اطلاعاتی پلیس سیاسی برزیل در زمان سلطه نظامیان بوده است. مسئول حراست، درباره کارگران معترض به ویژه کارگران کمونیست به ماموران امنیتی گزارش می‌داد. لو رفتن آنها معادل زندان و شکنجه بود.

 

فولکس‌واگن پس از مدت‌ها سکوت و گذشت ۳۲ سال از سقوط رژیم نظامی برزیل، این اتهام را پذیرفت و از همکاری اطلاعاتی با دولت نظامی برزیل عذر خواست. قربانیان اما به پوزش‌خواهی راضی نشده و خواهان روشن‌تر شدن ابعاد ماجرا و دریافت غرامت هستند.

 

پابلو دیسی، مدیر کارخانه فولکس‌واگن در برزیل، عذرخواهی از کارگران را چنین صورت‌بندی کرد: «به نام فولکس‌واگن، مراتب تاثر عمیق از رویدادهای گذشته را بیان می‌کنم. » هیچ نماینده‌ای از هیات مدیره فولکس‌واگن به برزیل نرفت؛ حال آن که چنین قراری گذاشته شده بود.

 

لغو سفر ظاهرا به خاطر آن بوده که کارگران شکنجه‌‌شده، مراسم جشن مربوطه را تحریم کرده بودند. قربانیان می‌گویند فولکس‌واگن می‌خواهد با ابراز تاسف از همکاری “تعداد معدودی از عوامل کارخانه” با حکومت نظامی برزیل، بار مسئولیت اصلی را از دوش مدیران کارخانه بردارد.

 

پس از مراسم عذرخواهی فولکس‌واگن، شماری از معترضان در برابر ساختمان این کارخانه در سائوپولو تجمع کردند. روی پلاکاردی که یکی از تظاهرکنندگان به دست داشت نوشته شده بود: «ما نمی‌خواهیم جشن بگیریم، خواست ما عدالت است.»

 

کریستوفر کوپر، کارشناس تاریخ از دانشگاه بیلفلد آلمان که اسناد همدستی فولکس‌واگن و دیکتاتوری نظامی (خونتا) را پیگیری کرده، می‌گوید: «حراست کارخانه تحرکات کارگران مخالف حکومت در فولکس‌واگن را به مقامات امنیتی گزارش می‌کرد و این منجر به دستگیری دستکم ۷ نفر شد.» او یادآوری می‌کند که سرکوب‌گری پلیس سیاسی برزیل در آن زمان بر افکار عمومی آلمان پوشیده نبود.

 

در تحقیقات کوپر آمده است که مدیریت فولکس‌واگن در برزیل بدون هیچ قید و شرطی، حکومت نظامی را پذیرفت و در تعامل با اهداف اقتصادی/سیاسی و خط مشی داخلی این حکومت قرار گرفت: «مکاتبات هیات مدیره کارخانه در وولفسبورگ نشان می‌دهد که دستگاه نظامی برزیل تا سال ۱۹۷۹ بدون هیچ محدودیتی به رسمیت شناخته شد و از سال ۱۹۶۹ حراست کارخانه، همکاری با پلیس سیاسی حکومت نظامی را شروع کرد.»

 

کوپر می‌گوید سکوت مدیران ارشد فولکس‌واگن در قبال رویدادهای آن دوران قابل توجیه نیست: «مدیر حراست فولکس‌واگن، ادمار رودگه، به خاطر شغل سابق‌اش یعنی افسر ستاد ارتش، وظیفه کنترل‌های امنیتی را با ابتکارات شخصی به عهده گرفته بود؛ وظیفه‌ای که مدیران فواکس‌واگن از آن آگاه بودند اما سکوت کردند.».

 

یافته‌های جدید

 

روزنامه‌نگاران زوددویچه‌تسایتونگ و شبکه‌های تلویزیونی SWR و NDR نیز در بررسی‌های خود، سرنخ‌های دیگری به دست می‌دهند. طبق یافته‌های آنها، همکاری فولکس‌واگن با ارتش بخشی از ساختارهای کارخانه بوده و حتی شعبه‌ای به این منظور در کارخانه وجود داشته است.

 

گاریسی مینگاردی، کارشناس امور امنیتی و اقتصاد سیاسی که از سوی دادستانی برزیل مامور تحقیق در این زمینه شده، این خبر را تایید می‌کند و می‌گوید: «حراست کارخانه دو بخش داشت. نخست مسائل معمول برای تامین امنیت محیط و دوم نظارت بر کنش سیاسی کارگران و اعضای سندیکاها.»

 

قرار است مذاکراتی در هفته‌ها و ماه‌های بعد از سوی دادستانی آلمان با قربانیان و خانواده‌‌های آنها صورت بگیرد. محور اصلی این گفت‌وگوها، پرداخت غرامت و تعیین میزان آن خواهد بود.

 

کودتای نظامی برزیل که در سال ۱۹۶۴ و با حمایت آمریکا صورت گرفت، یک خونتای نظامی را بر سر کار آورد که تا سال ۱۹۸۵ ادامه داشت. افتتاح خط تولید خودرو در سائوپائولوی برزیل در سال ۱۹۵۹ از موفقیت‌های بین‌المللی فولکس‌واگن معرفی می‌شد.

صدای آلمان

به مناسبت هفتاد و دومین سالگرد نهضت ۲۱ آذر

جنبش ۲۱ آذر به آرزوی دیرینه دهقانان بی‌زمین و تحت ظلم و ستم فئودال‌ها و اربابان ظالم تحقق بخشید، به تحقیر و اهانت به خلق آذربایجان پایان داد، و راه را برای شکوفائی اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی خلق آذربایجان گشود.   اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی فرقۀ دمکرات آذربایجان به مناسبت هفتاد و دومین ... به مناسبت هفتاد و دومین سالگرد نهضت ۲۱ آذر

ادامه

ایران, بیانیه, تاریخ, یادنامه

به مناسبت ۱۶ آذر، روزِ دانشجو و آزادی‌خواهیِ واقعی

رژیم ولایی، در تظاهری مبتذل، خود را تنها وارث مبارزه با دیکتاتوری رژیم سلطنتی پیشین قلمداد می‌کند، اما هر سال با بر پا کردن فضایی امنیتی در ۱۶ آذرماه و سازمان‌دهی سخنرانی‌هایی کنترل‌شده، خود را وادار به برگزاری “روز دانشجو” می‌کند. واقعیت این است که، دوام پیدا کردن برگزاری یادمان “روز دانشجو”، از سوی نیروهای ... به مناسبت ۱۶ آذر، روزِ دانشجو و آزادی‌خواهیِ واقعی

ادامه

ایران, تاریخ, دانشجویی, یادنامه

صلح برِست-لیتوفسک، آغاز ساختمان سوسیالیسم، بیماری «چپ‌گرایی»

به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب سوسیالیستی اکتبر ۲۰۱۷ – ۱۹۱۷ ، مروری بر برخی از آثار لنینیسم و زمینه‌های تاریخی و اجتماعی آنها- (بخش اوّل)   روز ۲۵ اکتبر (۷ نوامبر به تقویم امروزی) سال ۱۹۱۷، در حالی که جنگ امپریالیستی جهانی اوّل همچنان ادامه داشت، انقلاب سوسیالیستی در روسیه به رهبری حزب انقلابی بلشویک‌ها ... صلح برِست-لیتوفسک، آغاز ساختمان سوسیالیسم، بیماری «چپ‌گرایی»

ادامه

ایدئولوژیک, تاریخ, جهان, دیدگاه, روسیه

الجزایر: فرانسه باید اعتراف کند که در دوران استعمار الجزایر، مرتکب جنایات جنگی شده است

الطیب زیتونی در گفت وگو با رادیو ملی الجزایر تصریح کرد: ما انتظارات زیادی از مکرون در دیدارش از الجزایر داریم؛ می خواهیم او همانند گذشته (دوران نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری) اعتراف کند که فرانسه در دوران استعمار الجزایر، مرتکب جنایت جنگی شد.   این وزیر الجزایری در ادامه گفت: ۵۶ درصد مردم فرانسه ... الجزایر: فرانسه باید اعتراف کند که در دوران استعمار الجزایر، مرتکب جنایات جنگی شده است

ادامه

الجزایر, تاریخ, جهان, حقوق بشر, خبر, فرانسه