یک مجله آلمانی از کمکهای سرویس اطلاعات آلمان به کییف در دوران جنگ خبر داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از آرتی، مجله Zeit آلمان فاش کرد که سرویس اطلاعات خارجی آلمان، ماهها تصاویر ماهوارهای، دادههای شنود تلفنی و رادیویی را به کییف ارسال کرده است، در حالی که برلین رسماً اعلام کرده که طرف هیچ گروهی در این درگیری نیست.
Zeit نوشت: این اطلاعات «میتواند در برنامهریزی جنگ گنجانده شود و به ارتش اوکراین برای ارزیابی اثربخشی رزمی و روحیه واحدهای روسی یا بررسی مواضع آنها کمک کند» و آن را به عنوان کمک آلمان به ایجاد «نقطه عطف» در میدان نبرد توصیف کرد.
این مجله همچنین فاش کرد که جاسوسان آلمانی در جریان حمله به عراق در سال ۲۰۰۳، مقداری اطلاعات را از بغداد به آمریکا دادهاند. برلین رسماً به اشتراک گذاشتن اطلاعات با واشنگتن در جریان درگیریهای عراق و افغانستان را رد کرده است.
اما این بار جاسوسان به اتفاق آرا تصمیم گرفتند که «وضعیت استثنایی تاریخی» کمک به اوکراینیها را الزامی میکند.
به گفته این مجله، این اطلاعات آمریکا بود که غرق شدن کشتی رزمی روسیه در ماه آوریل و کشته شدن چندین ژنرال روسی را ممکن کرد، هرچند کاخ سفید رسما آن را رد کرده است. پوتین میداند که نقش سرویسهای اطلاعاتی چیست. صدراعظم و سرویس اطلاعاتی آلمان فقط نمیخواهند در مورد آن به طور علنی صحبت کنند. علاوه بر این، روسیه از مدتها قبل از این موضوع مطلع بوده است، زیرا ارتش اوکراین «پر از خبرچینهای روسی» است.