گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

پارلمان جزایر سلیمان، وزیر خارجه سابق این کشور را که معتقد به روابط نزدیک با چین است را به عنوان نخست‌وزیر انتخاب کرد. به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا، مجله کثیرالانتشار «ایندیاتودی» در گزارشی، انتخاب «جرمیا مانل» به عنوان نخست وزیر جزایر سلیمان را یک پیروزی برای چین ارزیابی کرد. براساس این گزارش، نمایندگان پارلمان جزایر ... نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امنیتی, جزایر سلیمان, جنوب اقیانوس آرام, جهان, چین, شرق آسیا

عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، ژنرال «الکساندر سیرسکی» فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. وی گفت که پس از این‌که روسیه تعداد قابل توجهی از نظامیان خود ... عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

افزایش حضور آمریکا در دریای چین جنوبی جرقه جنگ جهانی سوم

هفته گذشته رویارویی دو ناو جنگنده چین و آمریکا در دریای چین جنوبی که نزدیک بود به فاجعه ای دیگر منجر شود، حادثه هوایی ۱۷ سال پیش این دو کشور در همین منطقه را یادآوری کرد و نشان داد که تا شروع درگیری و جنگی فاجعه بار فاصله چندانی نداریم.

 

یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی روز ۱ آپریل ۲۰۰۱، در ماموریت شناسایی منظمی در حال پرواز بر روی دریای چین جنوبی بود که با یک جت جنگنده چینی برخورد کرد، خلبان جت چینی کشته شد و ۲۴ خدمه پرواز آمریکایی نزدیک به دو هفته در جزیره ‘هانیان’ به گروگان گرفته شدند. اگرچه واشنگتن و پکن توانستند این بحران را به سرعت مدیریت کنند اما این تصادف به عنوان موضوعی برای ادامه رزمایش های نظامی بین این دو قدرت بزرگ جهان باقی ماند.

 

«اس سی ام پی» نوشت:«هفته گذشته، پس از ۱۷ سال، خبر نزدیک شدن بیش از حد و خطرناک دو ناو جنگنده چینی و آمریکایی به هم و احتمال برخورد شدید این دو، مانند خوابی بود که دوباره در حال تکرار شدن بود.

 

هر دو طرف یکدیگر را متهم به ایجاد زمینه برای بحرانی دیگر کردند؛ طرف های آمریکایی، چین را به دلیل رزمایش های نا امن و غیر حرفه ای و سد کردن راه ناو آمریکایی در حین این رزمایش، سرزنش کردند.»

 

سخنگوی وزارت دفاع چین نیز آمریکا را به دلیل ارسال ناوهای جنگنده خود به نزدیکی جزایر چین در دریای چین جنوبی مقصر دانست و گفت: این عمل آمریکا، تهدیدی جدی برای امنیت و حق حاکمیت چین بوده است و به شدت روابط بین ارتش دو کشور را تضعیف می کند و ثبات و صلح در منطقه را نیز کاهش خواهد داد.

 

به نوشته ‘اس سی ام پی’ رویارویی شدید و و تهاجمی واشنگتن و پکن و دیگر تنش های دو جانبه که در صدر آنها اعمال جنگ تجاری توسط آمریکا قرار دارد، افکار عمومی را بر این وا داشته است که این کشمکش ها و بدتر شدن روابط نه تنها ممکن است به جنگ سرد منجر شود بلکه می تواند به جنگ گرمی تمام عیار را در پی داشته باشد.

 

اما اسپات نیک نیوز به نقل از ‘دان کولینز’ سیاست مدار آمریکایی که رخ دادن این جنگ را غیر ممکن می داند، نوشت: ‘امکان رخ دادن این جنگ نه تنها به دلیل وسعت و توانایی های تکنولوژیکی ارتش چین بلکه به دلیل داشتن تعداد زیادی زیر دریایی و همچنین ظرفیت بالای جنگنده های دیگر دریایی این کشور، بعید به نظر می رسد. علاوه بر این چین از جزایر خود نیز به عنوان پایگاه ها و زیر ساخت های نظامی استفاده می کند.’

 

به نوشته ‘سی اس ام پی’ واقعیت این است که اگرچه واشنگتن چین را متهم به نظامی کردن دریای چین جنوبی از طریق ایجاد جزایر مصنوعی و نصب تجهیزات نظامی در جزایر مورد مناقشه (یا جزایر اسپراتلی) آن منطقه کرده است، اما گفتنی است که چین رویکردهای دیپلماتیک خود را با ایجاد روابط اقتصادی و سیاسی نزدیک با کشورهای جنوب شرقی آسیا به منظور رفع نگرانی های خود در مورد این جزایر مورد مناقشه را کاهش داده است.

 

جزایر اسپراتلی جزیره ای در جوب دریای چین جنوبی است که هر یک از کشورهای چین، ویتنام ، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان بر بخش هایی از این جزیره ادعای مالکیت دارند؛ ایالات متحده این دریا را جزئی از آب‌ های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی رفت و آمد کشتی‌ها و زیردریایی‌هایش در این دریا تأکید می ‌ورزد.در اصل آنچه در دریای چین جنوبی اتفاق می افتد، بازی قدرتی بین قدرت حاکم و قدرت رو به رشد است.

 

به عقیده برخی تحلیلگران، این اتفاقی که نزدیک بود به تصادفی بین کشتی های جنگی آمریکا و چین منجر شود، نشانه ای از استقامت تهاجمی فزاینده چین در دریای چین جنوبی است؛ درست مثل ۱۷ سال پیش و برخورد جت جنگی چینی با هواپیمای آمریکایی که چین باز هم از آن به عنوان رزمایش نظامی یاد می کند.

 

هر دو تصادف ممکن است باعث ایجاد رعب و وحشت شود اما حقیقت این است که آمریکا هرگز از سرکشی و نظارت بر سواحل چین که همیشه با مقابله نظامی تند چینی ها رو به رو می شود، دست نخواهد کشید.در حال حاضر با تشدید گمانه زنی ها درباره گشت های هوایی و دریایی در دریای چین جنوبی و سخت تر شدن تحمل چین در دریای چین جنوبی، جای تعجب دارد که چرا این تصادف بسیار پیشتر از هفته گذشته رخ نداده است. این وقفه ۱۷ ساله بین این دو تصادف، علیرغم افزایش رقابت بین چین و آمریکا، حاکی از مهارت و بردباری ارتش هر دو کشور است.

 

طبق تحلیل سایت «اس سی ام پی» احتمال اینکه تصادفات این چنینی جرقه جنگ و درگیری های نظامی را افزایش دهد، وجود دارد، مخصوصا حالا که ‘شی جین پینگ’ رئیس جمهور چین، سیاست های خارجی طولانی مدت خود را رها کرده و تلاش می کند تا نفوذ خود را در منطقه با موضع قویتری بر سر جزایر مورد مناقشه، دنبال کند.

 

به نوشته وب سایت دیفنس نیوز، ارتقا و نوسازی برنامه های گسترده نظامی چین طی دو دهه گذشته همسو با پایگاه نظامی صنعتی این کشور پیشرفت کرده است و این روند همچنان ادامه خواهد داشت. در نتیجه نیروهای دریایی و هوایی چین از ۱۷ سال پیش تا به امروز تفاوت چشمگیری داشته است. چین همچنین تلاش خود را برای افزایش نیروهای نظامی خود در جهت به چالش کشیدن قوای نظامی ایالات متحده در غرب اقیانوس آرام ادامه خواهد داد.

 

برخی تحلیلگران با اشاره به تجهیزات نظامی پیشرفته چین در مقابل ایالات متحده از خود می پرسند که آیا آمریکا واقعا حاضر است با سنگ و چوب به جنگ چین برود؟

 

‘تانگ جیاسانان’ وزیر امور خارجه در زمان حادثه هواپیمای جاسوسی سال ۲۰۰۱ در خاطرات خود نوشت، چین هنوز هم یاد نگرفته است که چطور مانند آمریکا از رسانه ها برای پیش برد اهداف خود و قرارگیری در صدر افکار عمومی استفاده کند،پس از حادثه برخورد هواپیمای جاسوسی آمریکا با جت جنگنده چینی، آمریکا با مهارت تمام و با عکس های ماهواره ای ، تمام رسانه ها را در دست گرفت و افکار عمومی را متوجه خود کرد.

 

تحلیلگران از اینکه این درگیری های گاه و بی گاه ممکن است به تدریج به جنگ و درگیری های مسلحانه بی انجامد ابراز نگرانی می کنند، زیرا در این صورت ممکن است میلیون ها انسان جان خود را از دست بدهند.

 

آنها بر این باورند که سیاست مداران و مذاکره کنندگان باید این نگرانی را در صدر نگرانی های خود قرار دهند، زیرا این جنگ تجاری که چین و آمریکا را درگیر کرده است، ممکن است جرقه ای برای جنگ جهانی سوم باشد.

ایرنا

چین خطاب به‌پنس: جهان می‌داند چه کسی واقعا درامور دیگر کشورها مداخله می‌کند

دولت چین اظهارات معاون رئیس جمهوری آمریکا را یک تهمت کامل و تلاشی بسیار مضحک از سوی آمریکا در منحرف کردن افکار عمومی از دخالت این کشور برامور داخلی و حاکمیت ارضی سایر کشورها خواند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

مذاکرات سه جانبه کره‌شمالی، چین و روسیه سه‌شنبه برگزار می‌شود

سفارت روسیه در پیونگ‌یانگ امروز شنبه اعلام کرد، رایزنی‌های سه جانبه میان معاونان وزارت خارجه چین، کره‌شمالی و روسیه سه‌شنبه ۹ اکتبر، در مسکو برگزار خواهد شد.

ادامه

جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, کره شمالی

تنش‌های چین و آمریکا وارد فاز نظامی می‌شود؟

آمریکا در اقدامی که می تواند خشم چین را به دنبال داشته باشد تاکید کرد ناوها و جنگنده هایش را به منطقه دریای جنوبی و حتی نواحی نزدیک به مناطق مورد ادعای مالکیتی چین اعزام می کند موضوعی که می تواند تنش دو کشور را تازه کند.   به گزارش ایرنا چین و آمریکا بدجوری ... تنش‌های چین و آمریکا وارد فاز نظامی می‌شود؟

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا