آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

اعزام ۲ ناوهواپیمابر آمریکا به دریای چین جنوبی برای تمرینات نظامی و واکنش پکن

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد، این کشور دو ناو هواپیمابر خود را همراه با گروه رزمی آنها به جهت انجام عملیات‌های مشترکی طی امروز سه شنبه به دریای چین جنوبی اعزام کرده است.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از ژاپن تایمز، عملیات‌های دوگانه این ناوهای هواپیمابر در این آبراه پرمناقشه نخستین عملیات‌ها در نوع خود از ژوئیه گذشته بوده و کمتر از سه هفته بعد از آنکه جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا تحلیف انجام داد، مطرح می‌شوند. دولت جدید آمریکا چین را “حیاتی‌ترین چالش” و “جدی‌ترین رقیب” آمریکا خوانده است.

 

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد: طی عملیات‌های امروز گروه‌های رزمی دو ناو یو.اس.اس تئودور روزولت و یو.اس.اس نیمیتز دست به اجرای “مانورهای کثیری با هدف افزایش قابلیت عملیات مشترک میان تجهیزات و همچنین قابلیت‌های فرماندهی و کنترل” زدند.

 

دریادار داگ وریسیمو، فرمانده گروه رزمی ناو روزولت فرصت تمرین همراه با گروه ناو نیمیتز در دریای چین جنوبی را یک “موقعیت فوق العاده ارزشمند” خواند.

 

وریسیمو گفت: “ما از طریق عملیات‌هایی مثل این اطمینان حاصل می‌کنیم که دارای قابلیت تاکتیکی برای رسیدگی به چالش حفظ صلح بوده و قادر هستیم همچنان به شرکا و هم‌پیمانانمان در منطقه نشان دهیم متعهد به حمایت از یک منطقه هند-اقیانوسیه آزاد و باز هستیم.

 

طبق اعلام نیروی دریایی آمریکا، عملیات‌های دوگانه ناوهای هواپیمابر این کشور در دریای چین جنوبی آخرین بار در ماه ژوئیه زمانی که گروه‌های رزمی دو ناو هواپیمابر یو.اس.اس رونالد ریگان و نیمیتز به یکدیگر پیوستند، برگزار شد.

 

این نمایش قدرت نظامی آمریکا در دریای چین جنوبی در حالی صورت می‌گیرد که دو قدرت با یکدیگر در این آبراه و در نزدیکی تایوان و همچنین بر سر مجموعه‌ای از مسائل دیگر نظیر تجارت، تکنولوژی و جاسوسی مناقشه دارند.

 

چند روز پیش نیروی دریایی آمریکا اقدام به اجرای اولین به اصطلاح “عملیات آزادی دریانوردی” در دریای چین جنوبی و همچنین نخستین ترانزیت از تنگه تایوان در دولت جو بایدن پرداخت.

 

وزارت امور خارجه چین نیز در واکنش اعلام کرد، مانورهای مشترکی که دو ناو هواپیمابر آمریکایی و گروه رزمی همراهشان در دریای چین جنوبی اجرا کردند، یک “نمایش قدرت” بود که “به سود صلح و ثبات منطقه‌ای نیست.

 

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در اظهاراتی در پکن گفت، اقدامات مکرر هواپیماها و کشتی‌های جنگی آمریکایی در دریای چین جنوبی “یک نمایش قدرت غیرمفید برای صلح و ثبات منطقه‌ای است”.

 

او اظهار کرد: چین به اتخاذ تدابیر لازم به جهت حفاظت قدرتمند از حاکمیت و امنیت ملی و همکاری با کشورهای منطقه در راستای حراست قدرمند از صلح و ثبات در دریای چین جنوبی ادامه می‌دهد.

 

عملیات‌های دوگانه ناوهای هواپیمابر آمریکا در حالی انجام می‌شود که طبق اعلام مقام ارشد دفاعی فرانسه طی روز دوشنبه در توییتر، یک زیردریایی رزمی هسته‌ای فرانسوی جزو تجهیزات نیروی دریایی بود که اخیرا دست به اجرای گشت زنی از طریق این آبراه پرداختند.

 

فورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه با انتشار تصویری از آن در پستی در توییتر نوشت:  کشتی حمایتی سن به زیردریایی امرود برای انجام این عبور پیوست.

 

پارلی نوشت: این گشت زنی فوق‌العاده باعث تکمیل یک گذر از دریای چین جنوبی شد. این مدرک مستدل ظرفیت نیروی دریایی فرانسه برای استقرار تجهیزات در مسافت دور و برای زمانی طولانی همراه با شرکای راهبردی استرالیایی، آمریکایی و ژاپنی ما است.

 

رسانه‌های ژاپنی اواخر سال گذشته میلادی گزارش کردند، انتظار می‌رود فرانسه، آمریکا و ژاپن برای نخستین بار در ماه مه دست به اجرای مانور نظامی مشترک در زمین و در دریا بزنند و هدفش رساندن پیام مقابله با چین و تقویت همکاری چندجانبه است.

 

پکن هفت ماه پیش که آمریکا گروه‌های رزمی دو ناو هواپیمابر خود را در آنجا مستقر کرد، واکنشی تند نشان داد.

باید به‌احتمال گریبانگیری روابط چین وآمریکا توسط فسیل‌های زنده جنگ سرد توجه کرد

از زمان روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، پکن و واشنگتن پیوسته از خود تمایل به ادامه همکاری نشان داده‌اند که این امر باعث احیاء انتظارات جهان از بازگشت روابط این دو کشور به مسیر صحیح قبلی شده است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, مقاله

شکست همه‌جانبه جنگ تجاریِ آمریکا علیه چین

یک پایگاه خبری آمریکایی گزارش داد، جنگ تجاری که رئیس جمهور سابق آمریکا علیه چین به راه انداخت چیزی جز شکست همه‌جانبه برای کشورش به همراه نداشت و موجب کاهش ارزش دلار شد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله