رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
اعزام ۲ ناوهواپیمابر آمریکا به دریای چین جنوبی برای تمرینات نظامی و واکنش پکن
نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد، این کشور دو ناو هواپیمابر خود را همراه با گروه رزمی آنها به جهت انجام عملیاتهای مشترکی طی امروز سه شنبه به دریای چین جنوبی اعزام کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از ژاپن تایمز، عملیاتهای دوگانه این ناوهای هواپیمابر در این آبراه پرمناقشه نخستین عملیاتها در نوع خود از ژوئیه گذشته بوده و کمتر از سه هفته بعد از آنکه جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا تحلیف انجام داد، مطرح میشوند. دولت جدید آمریکا چین را “حیاتیترین چالش” و “جدیترین رقیب” آمریکا خوانده است.
نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد: طی عملیاتهای امروز گروههای رزمی دو ناو یو.اس.اس تئودور روزولت و یو.اس.اس نیمیتز دست به اجرای “مانورهای کثیری با هدف افزایش قابلیت عملیات مشترک میان تجهیزات و همچنین قابلیتهای فرماندهی و کنترل” زدند.
دریادار داگ وریسیمو، فرمانده گروه رزمی ناو روزولت فرصت تمرین همراه با گروه ناو نیمیتز در دریای چین جنوبی را یک “موقعیت فوق العاده ارزشمند” خواند.
وریسیمو گفت: “ما از طریق عملیاتهایی مثل این اطمینان حاصل میکنیم که دارای قابلیت تاکتیکی برای رسیدگی به چالش حفظ صلح بوده و قادر هستیم همچنان به شرکا و همپیمانانمان در منطقه نشان دهیم متعهد به حمایت از یک منطقه هند-اقیانوسیه آزاد و باز هستیم.
طبق اعلام نیروی دریایی آمریکا، عملیاتهای دوگانه ناوهای هواپیمابر این کشور در دریای چین جنوبی آخرین بار در ماه ژوئیه زمانی که گروههای رزمی دو ناو هواپیمابر یو.اس.اس رونالد ریگان و نیمیتز به یکدیگر پیوستند، برگزار شد.
این نمایش قدرت نظامی آمریکا در دریای چین جنوبی در حالی صورت میگیرد که دو قدرت با یکدیگر در این آبراه و در نزدیکی تایوان و همچنین بر سر مجموعهای از مسائل دیگر نظیر تجارت، تکنولوژی و جاسوسی مناقشه دارند.
چند روز پیش نیروی دریایی آمریکا اقدام به اجرای اولین به اصطلاح “عملیات آزادی دریانوردی” در دریای چین جنوبی و همچنین نخستین ترانزیت از تنگه تایوان در دولت جو بایدن پرداخت.
وزارت امور خارجه چین نیز در واکنش اعلام کرد، مانورهای مشترکی که دو ناو هواپیمابر آمریکایی و گروه رزمی همراهشان در دریای چین جنوبی اجرا کردند، یک “نمایش قدرت” بود که “به سود صلح و ثبات منطقهای نیست.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در اظهاراتی در پکن گفت، اقدامات مکرر هواپیماها و کشتیهای جنگی آمریکایی در دریای چین جنوبی “یک نمایش قدرت غیرمفید برای صلح و ثبات منطقهای است”.
او اظهار کرد: چین به اتخاذ تدابیر لازم به جهت حفاظت قدرتمند از حاکمیت و امنیت ملی و همکاری با کشورهای منطقه در راستای حراست قدرمند از صلح و ثبات در دریای چین جنوبی ادامه میدهد.
عملیاتهای دوگانه ناوهای هواپیمابر آمریکا در حالی انجام میشود که طبق اعلام مقام ارشد دفاعی فرانسه طی روز دوشنبه در توییتر، یک زیردریایی رزمی هستهای فرانسوی جزو تجهیزات نیروی دریایی بود که اخیرا دست به اجرای گشت زنی از طریق این آبراه پرداختند.
فورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه با انتشار تصویری از آن در پستی در توییتر نوشت: کشتی حمایتی سن به زیردریایی امرود برای انجام این عبور پیوست.
پارلی نوشت: این گشت زنی فوقالعاده باعث تکمیل یک گذر از دریای چین جنوبی شد. این مدرک مستدل ظرفیت نیروی دریایی فرانسه برای استقرار تجهیزات در مسافت دور و برای زمانی طولانی همراه با شرکای راهبردی استرالیایی، آمریکایی و ژاپنی ما است.
رسانههای ژاپنی اواخر سال گذشته میلادی گزارش کردند، انتظار میرود فرانسه، آمریکا و ژاپن برای نخستین بار در ماه مه دست به اجرای مانور نظامی مشترک در زمین و در دریا بزنند و هدفش رساندن پیام مقابله با چین و تقویت همکاری چندجانبه است.
پکن هفت ماه پیش که آمریکا گروههای رزمی دو ناو هواپیمابر خود را در آنجا مستقر کرد، واکنشی تند نشان داد.
آماده باش جنگندههای «میگ-۳۱ روسیه» در قطب شمال
رسانهها از آماده باش جنگندههای «میگ -۳۱» روسیه در قطب شمال همزمان با خبر استقرار بمب افکنهای «لنسر بی» آمریکا در نروژ خبر دادند.
باید بهاحتمال گریبانگیری روابط چین وآمریکا توسط فسیلهای زنده جنگ سرد توجه کرد
از زمان روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، پکن و واشنگتن پیوسته از خود تمایل به ادامه همکاری نشان دادهاند که این امر باعث احیاء انتظارات جهان از بازگشت روابط این دو کشور به مسیر صحیح قبلی شده است.
ماکرون: اتحادیه اروپا نباید با آمریکا در تقابل علیه چین متحد شود
رئیس جمهور فرانسه به کشورهای عضو اتحادیه اروپا هشدار داد که به دلیل احتمال وقوع درگیری، نباید در تقابل علیه چین با آمریکا همراهی کنند.
شکست همهجانبه جنگ تجاریِ آمریکا علیه چین
یک پایگاه خبری آمریکایی گزارش داد، جنگ تجاری که رئیس جمهور سابق آمریکا علیه چین به راه انداخت چیزی جز شکست همهجانبه برای کشورش به همراه نداشت و موجب کاهش ارزش دلار شد.