بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
اعتراض کارگران هفتتپه در بیستمین روز هم ادامه یافت
نزدیک به سه هفته پس از آغاز اعتصاب کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه، گروهی از آنها بار دیگر راهپیمایی و تجمع کردند. کارگران معترض خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده و تغییر مدیریت کارخانه هستند.
روز شنبه سوم آذرماه (۲۴ نوامبر) بار دیگر گروهی از کارگران معترض مجتمع هفتتپه مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع و در ادامه تا میدان معلم این شهر راهپیمایی کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا کارگران حاضر در این تجمع که از بیست روز پیش در اعتراض به تعویق مطالبات مزدیشان و نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیدهاند، بیتوجهی کارفرما به پرداخت مطالباتشان را دلیل اعتصاب خود عنوان میکنند.
معترضان میگویند هیچیک از مسئولان کشوری و استانی و شهرستانی به صورت اساسی پیگیر مطالبات کارگران هفتتپه نبودهاند و تنها دستاورد جلسات چند روزه مسئولان پرداخت یک ماه از حقوق عقب افتاده آنها بوده است.
مجمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه با بیش از نیم قرن سابقه بزرگترین و قدیمیترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در ایران محسوب میشود. این مجتمع اواخر سال ۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد.
معضلات مجتمع نیشکر هفتتپه یک دهه پیش از خصوصیسازی آغاز شده بود و بارها به اعتراضهای کارگری به خاطر به تعویق افتادن پرداخت حقوق و مزایا منجر شد. در حال حاضر نیز کارکنان این مجتمع بیش از چهار ماه است که دستمزدی دریافت نکردهاند.
به گزارش ایلنا “پرداخت حق سنوات خدمت، پرداخت هزینه بازنشستگی کارگرانی که با مشاغل سخت و زیانآور بازنشسته شدهاند، عقد قرارداد با کارگران روزمزدی و اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل” از دیگر خواستههای کارگران معترض است که تا کنون به آنها رسیدگی نشده است.
با ادامه وضعیت بحرانی مجتمع نیشکر و تکرار تعویق پرداخت حقوق در سالیان اخیر، بسیاری از کارگران معترض بر این باورند که مدیریت خصوصی این واحد تولیدی ناکارآمد است و سازمان خصوصیسازی در واگذاری آن دچار خطا شده است.
یکی از کارگران معترض به ایلنا گفته است: «مسئولان نباید واحدهای تولیدی بزرگی همچون هفتتپه را در قالب خصوصیسازی یک شبه رها کنند. نباید اجازه داد آقازادهها و کارفرمایان نوظهور به این شکل قارچگونه رشد کرده و کارخانجات و واحدهای تولیدی را متصرف شوند.»
شماری از کارگران نیشکر هفتتپه ضمن اعتراض به “مشکلات بیپایان” و “بیکفایتی کارفرمای خصوصی” این شرکت، خواستار واگذاری مالکیت این واحد صنعتی به کارگران و اداره آن توسط یک شورای کارگری و یا بازگرداندن آن به بخش دولتی و نظارت شورایی متشکل از کارگران بر اداره این شرکت هستند.
امنیتی شدن بازداشت نماینده کارگران
در جریان اعتراضهای سه هفته گذشته دستکم ۲۰ نفر بازداشت و تعدادی از آنها بعدا آزاد شدند. بنابر گزارشها روز پنجشنبه باقیمانده کارگران بازداشتی، به جز اسماعیل بخشی، نماینده کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه آزاد شدند. گفته میشود یک زن خبرنگار نیز در شوش دستگیر شده و هنوز در زندان به سر میبرد.
کریم یاوری، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار میگوید ادامه بازداشت اسماعیل بخشی یک موضوع امنیتی است و این وزارتخانه نمیتواند برای این کارگر اقدامی بکند. او افزود ادامه تحقیقات از نماینده کارگران مجتمع نیشکر به وسیله ماموران امنیتی انجام میشود.
پیروزباد مبارزه زحمتکشان میهن علیه فقر، ستم و استبداد مذهبی
هزاران تن از کارگران دو واحد بزرگ صنعتی کشور، کارگران گروه ملی فولاد ایران و مجتمع نیشکر هفت تپه بار دیگر دست به اعتصاب زده و خواستار تحقق مطالبه های به حق خود شده اند.
اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد ایران ادامه دارد
کارگران گروه ملی فولاد ایران که طی ماههای گذشته حقوق دریافت نکردهاند، در اعتراض به بیتوجهی به پرداخت مطالباتشان به اعتراضات صنفی خود همانند روزهای گذشته در اهواز ادامه دادند.
تجمع دوباره کارگران روغن جهان مقابل استانداری زنجان بهدلیل ۱۰ ماه معوقات مزدی
تجمع اعتراضی صبح امروز سوم آذرماه، کارگران روغن جهان در ادامه بیتوجهی کارفرمای بخش خصوصی به تعویق ۶ ماهه معوقات مزدی سال جاری آنها صورت گرفته است. کارگران میگویند که ۴ ماه از دستمزد آنها در سالهای ۹۵ و ۹۶ پرداخت نشده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس؛ حقوق کارگران نباید کمتر از ۳ میلیون تومان باشد
نماینده مردم رزن با بیان اینکه قانون کار کنونی دارای اشکال است، گفت: ما بجای اینکه به مسائل اساسی زندگی کارگر، دستمزد، شخصیت و جایگاهی که دارد، بپردازیم، آنها را با حداقل حقوق نگه داشتهایم که تنها به این امید داشته باشند که سازمان تامین اجتماعی حامی آنها است و این اقدام، کار درستی نیست.