بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
اعتراضات کارگران شرکتی توزیع برق کشور/ شرکتهای واسطهای حذف شوند!
کارگران شرکت توزیع برق سراسر کشور، خواستار افزایش حقوق و مزایای خود مطابق دریافتی رسمیها هستند.
به گزارش ایلنا، چند صد کارگر توزیع برق سراسر کشور به صورت شرکتی یا همان پیمانکاری کار میکنند؛ به همین دلیل، میان دستمزد و دریافتی آنها با رسمیهای برق، تفاوت معناداری وجود دارد؛ به گفتهی یکی از این کارگران، ما حتی نصف رسمیها هم حقوق نمیگیریم!
علاوه بر این گروه، برخی کارگران توزیع برق، «حجمی» هستند یعنی به میزان کاری که انجام میدهند، حقوق دریافت میکنند و از بسیاری از مزایای مزدی قانون کار محروم هستند.
مساله مهم دیگری که شرکتیهای برق را آزار میدهد: عدم امنیت شغلی و ترس از تعدیل در آستانه شروع هر سال جدید است.
این کارگران با تاکید بر اینکه «این ما هستیم که کار سنگین توزیع برق را در شهرها و روستاهای کشور انجام میدهیم و حتی به دورافتادهترین مناطق کشور برق رسانی میکنیم» از تلاش برای تبدیل وضعیت خود میگویند.
یکی از این کارگران که در استان آذربایجان شرقی کار میکند؛ میگوید: روز گذشته برای پیگیری مطالباتمان به تهران آمدیم و به مجلس شورای اسلامی مراجعه کردیم؛ پیشتر، ششم اسفند نیز ما در مقابل مجلس، تجمع صورت داده بودیم اما متاسفانه گوش شنوایی برای شنیدن خواستهها و مطالبات ما وجود ندارد.
این کارگر شرکتی که در اصل، مدرک کارشناسی مرتبط دارد و سالها به عنوان شرکتی کار کرده؛ در ارتباط با مهمترین خواستهها خود و همکارانش میگوید: در راس مطالبات ما، تبدیل وضعیت قرار دارد؛ کار ما دائمی است پس چرا قراردادهایمان، دائمی و رسمی نیست؟! مگر قانون کار نمیگوید برای کارهای با ماهیت مستمر، باید قراردادها، دائم باشد؟! بعد از تبدیل وضعیت، ما خواستار همسانسازی حقوق و مزایا هستیم؛ ما نیز بایستی به اندازه رسمیها حقوق بگیریم و به اندازه آنها مزایای مزدی و غیرمزدی داشته باشیم.
««««« به گفته این کارگر شرکتی، قانون بالادستی «کار یکسان-مزد یکسان» به هیچ وجه در زیرمجموعههای شرکت برق رعایت نمیشود؛ برخی شهروند درجه یک هستند و بهترین مزایا را دارند و برخی مثل ما، حتی درجه دوم هم به حساب نمیآیند!»»»»»
شرکتهای واسطهای حذف شوند!
یک کارگر شرکتی دیگر در تایید اظهارات همکارش از تلاش برای تغییر معادلات معیوب روابط کار در سال آینده میگوید: بارها به نمایندگان مجلس و سایر نهادهای مرتبط و مسئولان مراجعه کردهایم اما تا امروز هیچ فکری برای بهبود شرایط شغلی و معیشتی ما نکردهاند؛ کار را ما انجام میدهیم اما گویا برایشان مهم نیست که ناراضی هستیم و شب عید، حتی ذرهای خرسندی از اوضاع نداریم!
این کارگر، دیگر مطالبات شرکتیهای برق را اینگونه مطرح میکند: حذف آزمون تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و حذف شرکتهای واسط تامین نیرو.
او میگوید: ما از سراسر کشور به تهران آمدیم و با پلاکاردهای کار مساوی ولی حقوق نابرابر، مقابل خانه ملت رفتیم؛ امیدواریم همانطور که به مشکلات کلاهزردها یا اپراتورهای پستهای فشار قوی برق توجه شد و همهی آنها تبدیل وضعیت شدند، برای کارگران حجمی و شرکتی توزیع برق نیز فکر کنند و تبدیل وضعیت ما را نیز کلید بزنند؛ باید چارت خالی استخدام پیدا کنند و همه ما شرکتیها و حجمیها را که نظام توزیع برق مملکت به کارمان نیاز دارد، در اسرع وقت جذب کنند.
از هپکو تا هفت تپه؛ مبارزهٔ کارگران ضد خصوصیسازی ادامه دارد
رژیم ولایی با پیشبرد سیاست تهدید، سرکوب، فرسایشیکردن اعتراضها بههدف ناامیدساختن کارگران و اخراج فعالان کارگری، کوشید به مقاومت، اعتراضها، و مبارزه کارگران خاتمه دهد.
اجتماع اعتراضی سراسری نیروهای مدت موقت وزارت نفت مقابل مجلس
نیروهای مدت موقت وزارت نفت در اعتراض به رسمیت یافتن تبعیض میان خود با نیروهای رسمی، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمع کارگران فرآوردههای نفتی ماهشهر با خواست طبقه بندی مشاغل و معوقات مزدی
کارگران شرکت پخش فرآوردههای نفتی ماهشهر صبح روز دوشنبه ۱۸ اسفندماه ۱۳۹۹ در اعتراض به عدم پرداخت حق و حقوق معوقه و اجرای طبقه بندی مشاغل ، مقابل فرمانداری ماهشهر تجمع کردند.
فرخنده باد ۸ مارس، روز همبستگی جهانی زنان برای دستیابی به برابری جنسیتی، رفع تبعیض و رهایی زنان از قوانین قرون وسطایی
اعلامیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز همبستگی جهانی زنان – فرخنده باد ۸ مارس، روز همبستگی جهانی زنان برای دستیابی به برابری جنسیتی، رفع تبعیض و رهایی زنان از قوانین قرون وسطایی