دستیار رئیس جمهوری روسیه ضمن اعلام اینکه ناتو عامل انفجار خط لوله انتقال گاز «نورد استریم» بوده، آمریکا را به تشدید اوضاع در خاورمیانه متهم کرد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تاس، نیکولای پاتروشف دستیار رئیس جمهوری روسیه گفت که واشنگتن به منظور سازماندهی توزیع مجدد بازار انرژی و به دست آوردن اهرم ... مقام روس: آمریکا عامل افزایش تنشهای خاورمیانه/ ناتو خط لوله «نورد استریم» را منفجر کرد
«بلاروس» عضو رسمی گروه «بریکس» شد
طبق اعلامیه منتشر شده وزارت امور خارجه بلاروس، عضویت این کشور به عنوان شریک در کشورهای گروه بریکس پذیرفته شده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه بلاروس طی بیانیهای گزارش کرد که عضویت این کشور در گروه بریکس به طور رسمی به عنوان یک کشور ... «بلاروس» عضو رسمی گروه «بریکس» شد
آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند
به گفته «گراهام آلیسون» استاد و کارشناس روابط بینالملل در دانشگاه «هاروارد»، جهان پس از فروپاشی شوروی تحت سلطه ایالات متحده قرار گرفت. دنیا مجبور شد با قوانین واشنگتن بازی کند یا هزینهای سنگین از تحریمهای فلج کننده گرفته تا تغییر رژیم را بپردازد. به گزارش رادیو بینالمللی چین: با این حال جهان تغییر کرده ... آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند
گاردین: آمریکا دیگر یک قدرت بلامنازع نیست
گاردین در مطلبی با اشاره به نشست اخیر «بریکس» در روسیه و با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، نوشت: مهم نیست چهکسی پیروز انتخابات آتی این کشور باشد؛ چراکه اجلاس گروه اقتصادهای نوظهور ثابت کرد که ایالات متحده دیگر یک قدرت بلامنازع نیست. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این روزنامه، در ... گاردین: آمریکا دیگر یک قدرت بلامنازع نیست
میدلایستآی: آمریکا مجبور به مذاکره با ایران است
نشریه انگلیسی با اشاره به خواست آمریکا برای دستیابی به توافقی با ایران، نوشت: «هر ۲ نامزد ریاست جمهوری آمریکا مجبورند با ایران مذاکره کنند. آنها راهچاره دیگری ندارند.» به گزارش ایسنا، با توجه به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و باقی ماندن فقط ۵ روز تا روز رأیگیری، تحلیلهای بیشتری درباره سیاستهای کلان و سیاستهای خارجی ... میدلایستآی: آمریکا مجبور به مذاکره با ایران است
اعتراضات هند: بزرگ ترین چالش نارندرا مودی در ۶ سال گذشته
در دو هفته گذشته در نتیجه اعتراضات به اصلاح قانون شهروندی، حدود ۲۵ نفر کشته شده، تعدادی مجروح و هزاران نفر از معترضان در سرتاسر هند بازداشت شده اند.
شبکه خبری ” ان دی تی وی” روز جمعه گزارش داد: دولت هند در زمانی که اقتصاد این کشور به سوی رکود پیش می رود و جامعه هند با خطر قطبی شدن روبرو شده است، خود را در مقابل معترضان به اصلاح قانون شهروندی قرار داده است.
اصلاح قانون شهروندی هند در تاریخ ۲۰ آذر (۱۱ دسامبر) در این کشور به تصویب رسید. بر اساس این قانون پناهجویان کشورهای بنگلادش، افغانستان و پاکستان در هند که بدون اوراق معتبر پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی وارد این کشور شدهاند میتوانند شهروندی این کشور را دریافت کنند اما این قانون شامل حال مسلمانان نمیشود. مسئولان هند در باره علت این اقدام گفتهاند که مسلمانان کشورهای همسایه تحت پیگرد نیستند.
چند روز پس از تلاش مقامات دولتی هند برای کاهش نگرانی از اصلاح جنجالی قانون شهروندی و همچنین طرح ثبت نام شهروندی در این کشور، نارندرا مودی نخست وزیر هند معترضان را به خراب کاری و تخریب اموال در طول دو هفته اعتراض در سرتاسر این کشور متهم کرد. وی درحالی خواستار پاسخگویی معترضان به تخریب اموال عمومی در این کشور شد که به اتهامات علیه پلیس این کشور مبنی بر اعمال خشونت و زور بیش از حد علیه معترضان و همچنین تخریب اموال و ساختمان های مردم توسط این نیرو اشاره ای نکرد.
قانون اصلاح شده شهروندی هند اکنون به مسلمانان مهاجر متعلق به سه کشور همسایه هند که دارای مدارک کافی نیستند اجازه دریافت تبعیت هند را نمی دهد اما افراد متعلق به چند مذهب دیگر می توانند این تابعیت را دریافت کنند. معترضان این اصلاحات که با اجرایی شدن طرح ثبت نام شهروندی همراه شده است را روشی برای تبعیض علیه مسلمانان این کشور در نظر می گیرند.
مایکل کولمن یک کارشناس در مرکز “ویلسون” در واشنگتن گفت: این قانون جدید و اعتراضات مربوط به آن می توانند هزینه اقتصادی، سیاسی و اعتباری را به دولت هند تحمیل کنند. این دولت تاکنون یک مسیر هموار پیش روی خود داشته است.
وی افزود: هرچه اعتراضات ادامه یابند، خطر اعتباری برای دولتی که به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی است افزایش می یابد.
مامتا بانرجی سروزیر ایالت بنگال که با اصلاح قانون شهروندی هند مخالف بوده است گفت: اعتراضات صلح آمیز تا زمانی که این اصلاحات لغو شوند ادامه خواهد داشت.
قطعی اینترنت در ۲۲ منطقه ایالت اوتار پرادش
نشریه ” تایمز او ایندیا” روز جمعه گزارش داد: دولت یوگی ادیتیانات سروزیر ایالت اوتار پرادش خدمات اینترنت را در ۲۲ منطقه این ایالت تا نیمه شب جمعه قطع کرده است.
این اقدام با هدف جلوگیری از برگزاری اعتراضات گسترده در ایالت اوتار پرادش انجام شده است. نیروی های امنیتی و پلیس همچنین در روز جمعه با توجه به برگزاری نماز جمعه در مناطق مختلف این ایالت، گشت زنی را افزایش داده و در مناطق حساس مستقر شده اند.
در دهلی نو نیز صد ها معترض روز جمعه پس از حضور در نماز جمعه در مقابل مسجد جامع این شهر واقع در بخش قدیمی این کلان شهر تجمع کردند.
این معترضان علیه اصلاح قانون شهروندی و همچنین طرح ثبت نام شهروندان شعار دادند. معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی مبنی بر ” در هند شکاف ایجاد نکنید” از معترضان خواستند تا از خشونت دوری کنند.
نیروی پلیس به دنبال استفاده از سپر های الکتریکی در دهلی
نیروی پلیس در دهلی نو اعلام کرده است که با هدف متفرق کردن افراد با کمترین خشونت، از سپر های الکتریکی با قابلیت انتقال شوک استفاده می کنند.
اعتراض ها در بخش هایی از دهلی نو در دو هفته گذشته به خشونت کشیده است و چندین نفر از معترضان و همچنین نیروی پلیس در این درگیری ها مجروح شده اند.
رهبر حزب کنگره: طرح ثبت نام شهروندی یک حمله به بخش فقیر جامعه هند است
راهول گاندی رهبر حزب مخالف کنگره روز جمعه اعلام کرد که طرح ثبت نام شهروندی و همچنین طرح ملی آمار هند در واقع یک هزینه اضافه را بر جامعه فقیر هند تحمیل می کند.
وی با اشاره به طرح مبارزه با پول سیاه مدعی شد که “طرح ثبت نام شهروندی و همچنین طرح ملی آمار هند مانند مبارزه با پول سیاه از جامعه فقیر هند اخاذی می کنند. این طرح ها پول بخش فقیر جامعه را به جیب چند نفر محدود منتقل می کند.
دولت هند سه شنبه هشتم نوامبر(۱۸ آبان) ۲۰۱۶ در پیام فوری تلویزیونی اعلام کرد که اسکناس های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ روپیه ای به ارزش ۱۵ تریلیون و ۴۴۰ میلیارد روپیه یا ۸۶ درصد از پول درگردش در اقتصاد هند، از ساعت ۲۴ اعتبار قانونی نخواهد داشت.
مودی، دلیل این تصمیم فوری را مبارزه با اسکناس های تقلبی، پول سیاه ،فساد و تروریسم عنوان کرد.
وزیر کشور هند: هیچ فردی حقوق شهروندی خود را از دست نخواهد داد
آمیت شاه وزیر کشور هند روز جمعه اعلام کرد که هیچ فردی در هند حقوق شهروندی خود را از دست نخواهد داد و حزب کنگره در حال انتشار شایعه می باشد.
وی در سخنرانی خود در ایالت هیماچال پرادش ضمن حمایت از اصلاح قانون شهورندی هند گفت: حزب کنگره و گروه های وابسته به آن در حال انتشار شایعه سلب تابعیت و حقوق شهروندی اقلیت ها در هند می باشند. هیچ فردی حقوق شهروندی خود را از دست نخواهد داد. من از رهبر حزب کنگره می خواهم تا ثابت کند که در اصلاحات قانون شهروندی اشاره ای به سلب حقوق شهروندی فردی شده است.
آمیت شاه تاکید کرد: اصلاح قانون شهروندی با هدف اعطای حقوق شهروندی به اقلیت های مهاجر به هند از سه کشور افغانستان، پاکستان و بنگلادش مطرح شده است.
نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز چند روز پیش در جریان سخنرانی خود در دهلی نو اعلام کرد که مسلمانان هند نباید هیچ نگرانی در مورد اصلاح قانون شهروندی و طرح ثبت نام شهروندی این کشور داشته باشند و احزاب سیاسی مخالف در حال انتشار اخبار کذب و شایعه در این مورد هستند.
رائول گاندی رهبر حزب کنگره، حزب اصلی مخالف دولت هند ادعا کرده است دولت نارندرا مودی با قانون جدید شهروندی و طرح ثبت شهروندی ملی جامعه هند را دچار شکاف می کند.
پرییانکا خواهر رائول گاندی نیز در اعتراض به سرکوب دانشجویان توسط پلیس در دروازه هند، بنای یادبود قربانیان جنگ بست نشست.
ایرنا
درحالیکه اعتراضات در هند همچنان ادامه دارد حزب “کنگره” فراخوان برای تظاهرات داد
حزب مخالف موسوم به حزب “کنگره” در هند یک روز بعد از آنکه نخست وزیر این کشور از قانون مناقشهبرانگیز دولتش برای اعطای شهروندی هند به اقلیتهای غیرمسلمان چند کشور همسایه دفاع کرد، برای برپایی “تظاهرات سکوت” در دهلینو فراخوان داد.
پنجمین روز اعتراضات به قانون اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان در هند
پلیس هند روز یکشنبه برای متفرق کردن صدها معترضی که در مخالفت با قانون جدید اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان به خیابانهای دهلی آمده بودند و خودروها را آتش میزدند، از گاز اشکآور استفاده کرد.
تحولات ماههای اخیر در کشمیر آیا بخشی از برنامه انهدام هند سکولار است؟
سیستم سیاسی هند درحال از هم پاشیده شدن است و حزب حاکم ملیگرا/هندوی “بهاراتیا جاناتا” (BJP)، به حمایت راستگرایان جهان متکی است.
هشدار سازمان جهانی هواشناسی؛ گرمترین دهه ثبت شد
کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی همزمان با برپایی اجلاس آبوهوایی سازمان ملل در مادرید اسپانیا، با ارائه گزارشی هشدار دادند، دهه گذشته گرمترین سالهای کره زمین بوده است.