بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
اطلاعیه اتحادیه نیروی کار پروژهای ایران / تشکلهای کارگری بهمخالفت با این بند و تبصره آن برخیزند
اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران مخالفت جدی خود را با این ترفندهای ضد قانون اساسی دولت اعلام میکند. و تصور میکند، همه تشکلهای کارگری ایران میباید در این مورد به مخالفت با این بند و تبصره برخیزند
دولت در مذاکرات سه جانبه گرایی مانند یک بازاری برای پایین آوردن قدرت خرید کارگران چانه زنی می کند. البته این علاوه بر ترفندهای ارزی است که با یک حرکت عدم عرضه ارز به بازار، نرخ آن را آنقدر بالا می برد، که طی دوهفته ۲۵ در صد قدرت خرید کارگران و حقوق بگیران پایین می آورد. و با گران کردن سالانه نرخ آب و برق و گاز و انرژی از طریق دیگری این قدرت خرید محدود را باز هم به چالش می گیرد. در حالی که دولت بنا به اصول قانون اساسی اصل ۴٣ و قانون کار موظف است تامین کننده حداقل حقوق کارگران به گونه ای باشد که زندگی یک خانواده ۴ نفری را از نظر غذا، مسکن، بهداشت، آموزش و پرورش رایگان و پوشاک تامین کند. ولی بزعم یکی از مسیولان همین دولت “ما قیم مردم نیستیم” این مدیر، عقب مانده تر از آن است که حتی قانون اساسی که به او مشروعیت می دهد، مطالعه کند و بعد به نظریه پردازی بپردازد.
آیا این حاکمیت تنها مدافع و نماینده یک اقلیت دلال منش است؟ یا از طرف مردم انتخاب شده است تا اصول قانون اساسی را کاربردی کند؟؟!! دولت در نشست سه جانبه گرایی سالانه، بند “ز” تبصره هفت لایحه بودجه ۹۷ را به تصویب رسانده است. این بند و تبصره بودجه با اصل ۴٣ قانون اساسی و ماده ۱،۲،٣،۴ آن و مقاوله های بین المللی که دولت با تایید آنها، در سازمان ملل برای خود اعتباری کسب کرده و در عمل موظف به کاربردی کردن آن است، مغایرت دارد. زمانی که یک دولتی که می باید قانون را در عمل پیاده کند آن را دور می زند حیرت آور نیست که جوانان بیکار و ناامید وارد باندهای زورگیری شوند و به توزیع مواد مخدر و بانک زنی و… به پردازند. تنها شغلی که دولت توانسته به صورت گسترده ای در ایران ایجاد کند؛ آشغال گردی، تکدی گری، فساد و تن فروشی است. دولت های پس از جنگ با کاربردی کردن دستورات اقتصادی صندوق بین المللی پول ایران را گرفتار دام هایی کرده که در عمل کشور را به سراشیب ویرانی کشانده است.
ساختار امپریالیستی به دو صورت کشورهای عقب رانده شده را می تواند بیشتر به عقب براند، تا این کشورها، هم چنان بازار فروش کالاهای ساخته شده آنها باقی بمانند. و ازسوی دیگر همین دو روش می تواند اقتصاد بیمار و ورشکسته سرمایه داری جهانی را از سقوط و نابودی پاس بدارد.
اولین شیوه تحمیل مناسبات اقتصادی نولیبرالی به وسیله فراماسیونرهای وطنی (امروزه مشاوران اقتصادی) است که تولید ملی را نابود و تجارت خارجی را آزاد می کند. (برخلاف اصل ۴۵ قانون اساسی) و کشور را به یک دنباله حقیر سرمایه داری امپریالیستی بدل می کند. بدین گونه کشور قربانی؛ برای همیشه به یک مصرف کننده کالاهای سرمایه داری پیشرفته جهانی و صادر کننده مواد خام تبدیل می گردند. دلایل تعطیل شدن همه پروژه های تولید صنایع مادر در ایران، ٣۰ سال کاربردی کردن این نوع اقتصاد است. ایران در حالی که یکی از ثروت مند ترین کشور های جهان است هم در نظام شاهی و هم در این نظام، یک کشور وابسته به اقتصاد جهانی باقی مانده است. هنوز در این کشور برای تولید و کار نیازمند شدید سرمایه گذاری غربی است. از این رو با تحریم ها امپریالیسم جهانی جامعه به سوی فلج کامل پیش می رود.
دوم جنگ افروزی است، که چرخ های اقتصادی فلج شده امپریالیسم در اثر بحران های دوره ایش را، فعال می کند (صنایع نظامی). می بینیم که ایران در هر دو دام سرمایه داری جهانی گرفتار آمده است. جنگ ویرانی زیادی را ایجاد می کند که باز کشورهای درگیر را، نیازمند سرمایه گذاری غربی می کند. دور باطلی که تنها حافظ بقای سرمایه داری و عقب راندن کشورهای مانند ایران است که در این دام ها گرفتار شده اند.
اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران به دین وسیله مخالفت جدی خود را با این ترفندهای ضد قانون اساسی دولت اعلام می کند. و تصور می کند، همه تشکل های کارگری ایران می باید در این مورد به مخالفت با این بند و تبصره که منایع درآمدی تامین اجتماعی را که تنها به کارگران ایران تعلق دارد، وارد خزانه دولتی می کند برخیزند. دولتی که میلیارد ها تومان به کارگران و تامین اجتماعی بدهکار است. دولتی که علاوه بر دور زدن قانون اساسی کشور و بی توجهی به عدم پرداخت حقوق توافق شده کارگران به وسیله کار فرمایان در عمل وظایف قانونی خود را تعطیل کرده و مدافع منافع سرمایه داران وطنی و خارجی شده است.
اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران
سخنگو ناصر آقاجری
۲۹ بهمن ماه ۹۶
دستها از سازمان تأمین اجتماعی کوتاه!
کارگران بیمهشده در کشورمان ماهیانه ۳۰ درصد از حقوق دریافتیشان را به “سازمان تأمین اجتماعی” میپردازند. قرار است یکسوم این سیدرصدها صرف هزینههای درمان شود و یکسوم دیگر آن نیز برای پرداخت مستمری بازنشستگیِ کارگران ذخیره شود. مطابق گفتههای نوربخش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: “۹۵ درصد از درآمدهای سازمان از محل پرداخت حق بیمه تأمین ... دستها از سازمان تأمین اجتماعی کوتاه!
طبقه کارگر بیشترین ضربه را از دولت آقای روحانی خورده است
ارسال چنین پیشنهاداتی از سوی دولت و تایید آنها از سوی نمایندگان مردم در خانه ملت، قطعا موجب اعتراضات بسیار زیادی از جانب کارگران خواهد شد. این اقدامات دستاندازی به اموال کارگران هست و اصلا قابل گذشت نیست.
کارگران بازنشسته مجتمع «نیشکر هفت تپه» امروز در محوطه این شرکت تجمع کردند
صبح امروز (دوشنبه، ۳۰ بهمن ماه) حدود ۱۰۰ نفر از همکاران بازنشسته برای رفع مشکلات بازنشستگی خود در محوطه این شرکت مقابل کارخانه و نیروگاه برق شرکت تجمع کردند.
همدستی دولت و مجلس درغارت منابع درمانی کارگران اعتراض کارفرمایان را نیز برانگیخت
نشست عصر امروز (یکشنبه)تعیین دستمزد شورایعالی کار در اعتراض به تصمیم نمایندگان مجلس برای انتقال منابع درمانی سازمان تامین اجتماعی به خزانه دولتی، نیمهکاره باقی ماند.