نیروی دریایی اسرائیل با حمله به کشتی ‘آزادی’ که با هدف شکستن محاصره دوازده ساله نوار غزه عازم این باریکه شده بود، ضمن توقیف کشتی، آن را به سمت بندر ‘اسود’ واقع در سواحل فلسطین اشغالی هدایت کرد.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی ‘معا’، منابع فلسطینی با اعلام این خبر، افزودند که تماس ها با کشتی ‘ آزادی’ در آب های غزه قطع شده است.
غزه ۱۲ سال است که تحت شدیدترین محاصره اسرائیل قرار دارد و مردم آن در منطقه ای شبیه به یک زندان به سر می برند که امکان ورود و خروج هیچ کالایی برای آنها وجود ندارد.
‘ادهم ابوسلیمه’ سخنگوی کمیته شکستن محاصره نوار غزه در این باره تاکید کرد: تماس ما با این کشتی در قالب ‘ناوگان پنجم آزادی’ نزدیک آب های غزه قطع شد.
سه کشتی به نام های ‘بازگشت’، ‘آزادی’ و ‘فلسطین’ از دو ماه پیش، سفر خود را از بندرهای اروپایی با هدف لغو محاصره غزه آغاز کردند و امروز به آب های غزه نزدیک شدند که نیروی دریایی اسرائیل به آن ها حمله کرد.
این در حالی است که ساعاتی پیش، کمیته ملی شکستن محاصره نوار غزه، از مردم خواست که به استقبال این کشتی ها در بندر ‘الصیادین’ در شهر غزه بروند.
طبق این گزارش، ۳۶ فعال از ۱۵ کشور در این سه کشتی حضور دارند.
در همین راستا، ‘جمال الخضری’ رئیس کمیته مردمی شکستن محاصره با محکومیت اقدام نیروی هوایی اسرائیل در رهگیری کشتی آزادی در آب های بین المللی، گفت: سرنشینان این کشتی که تابعیت های مختلفی دارند به طور قانونی وارد آب های غزه شدند و رسیدن آنها به این سواحل طبق قوانین بین المللی مانعی ندارد.
وی همچنین تاکید کرد، اشغالگران اسرائیلی با حمله به این کشتی که افراد آن غیرنظامی هستند و با هدف شکستن محاصره ظالمانه نوار غزه راهی این سفر شدند، دست به دزدی دریایی زده است.
الخضری خطاب به سرنشینان این کشتی نیز گفت: با وجود اینکه اشغالگران اجازه ندادند کشتی شما به مقصد برسد، اما شما پیام خود را ارسال کردید و همبستگی خود را با مردم فلسطین نشان دادید.
‘زاهر بیراوی’ رئیس کمیته بین المللی شکستن محاصره غزه پیشتر از همه سازمانهای حقوقی و بین المللی خواست که برای جلوگیری از حملات اسرائیل به این کشتیها که فقط حامل فعالان مدنی و برخی از داروها و کمکهای نمادین به بخش سلامت در غزه هستند، تلاشی عملی و حقیقی انجام دهند.
محاصره غزه از سال ۱۳۸۶ و پس از پیروزی حماس در انتخابات آغاز شد؛ سازمانهای بین المللی تاکنون بارها از این اقدام صهیونیست ها به شدت انتقاد کردهاند و حتی صلیب سرخ، این محاصره را «تنبیه دسته جمعی» نامیده است.
در سال ۱۳۸۹، یک کشتی ترکیه ای به نام «ماوی مرمره» که هدفی مشابه هدف ناوگروه شکست محاصره غزه داشت، سعی کرد خود را به ساحل برساند ولی حمله ناگهانی و عجیب سربازان مسلح ارتش اسرائیل و به رگبار بستن فعالان حقوق بشر، باعث کشته شدن ۱۰ تن از سرنشینان آن کشتی شد.
این حادثه به قطع روابط دیپلماتیک ترکیه و اسرائیل منجر شد؛ روابطی که البته ۶ سال بعد ترمیم شد.
ایرنا