اسرائیل بصورت رسمی از مصر و آمریکا خواست زیرساختهای نظامی که ارتش مصر در شبه جزیره سینا ایجاد کرده است، برچیده شوند.
به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا به نقل از شبکه روسیه الیوم، روزنامه «یسرائیل هیوم» با اعلام این خبر افزود: اسرائیل زیرساختهای نظامی مصر در شبه جزیره سینا را نقض گسترده الحاقیه امنیتی توافقنامه صلح با مصر میداند.
یک مقام ارشد امنیتی اسرائیل با اشاره به افزایش حضور نظامی مصر در صحرای سینا تاکید کرد که تل آویو این وضعیت را نخواهد پذیرفت و این موضوع اولویت اصلی «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ این رژیم است.
این مقام اسرائیلی افزود که مشکل فقط محدود به ورود نیروهای نظامی مصر به سینا بیش از سهمیههای توافق شده در ضمیمه نظامی پیمان کمپ دیوید نیست، بلکه در تقویت مداوم زیرساختهای نظامی مصر است که تل آویو آن را گامی میداند که به راحتی قابل چشم پوشی نیست.
با وجود ملاحظات اسرائیل، این مقام اسرائیلی تاکید کرد که تل آویو به دنبال اصلاح توافقنامه صلح با مصر نیست و قصد ندارد نیروهای خود را در امتداد مرز با مصر مستقر کند، با این حال، بر این باور است که وضعیت فعلی نیاز به اقدام فوری برای جلوگیری از درگیری احتمالی دارد.
روابط مصر و اسرائیل از زمان آغاز جنگ در نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) به شدت متشنج بوده است. در ماه مه ۲۰۲۴، یک سرباز مصری در تبادل آتش در نزدیکی گذرگاه رفح کشته شد و تنش بین مصر و اسرائیل را افزایش داد.
در فوریه ۲۰۲۴، «بزالل اسموتریچ» وزیر مستعفی دارایی اسرائیل اعلام کرد که مصر مسئولیت مهم حمله هفتم اکتبر علیه اسرائیل را بر عهده دارد و مدعی شد که تدارکات مهمات حماس از مصر عبور میکند.
وزارت خارجه مصر نیز در واکنش به این اظهارات، سخنان وزیر دارایی رژیم اسرائیل را تحریکآمیز و غیرقابل قبول دانست.
تسلط رژیم اسرائیل بر گذرگاه رفح از سمت فلسطین و خودداری مصر از هماهنگی با آن در این زمینه منجر به افزایش اختلافات بین دو طرف شده است.
مصر همچنین برنامههای اسرائیل برای انتقال اجباری فلسطینیان به سینا را به شدت رد کرد و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود دانست.
مصر به دنبال حفظ نقش خود به عنوان میانجی در درگیری فلسطین و رژیم اسرائیل است و در عین حال بر رد هرگونه اقدام یکجانبهای که میتواند بر ثبات منطقه تأثیر بگذارد، تاکید دارد.
شبکه روسیه الیوم افزود: اسرائیل نیز از اهمیت همکاری با مصر آگاه است و بر این اساس، انتظار میرود با وجود تنشهای جاری، ارتباطات بین دو طرف، ادامه یابد.