
منابع اسرائیلی از سفر وزیر امور استراتژیک اسرائیل و همچنین رئیس موساد به رُم به منظور رایزنی با نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور غرب آسیا خبر دادند.
به گزارش ایسنا، روز شنبه دور دوم رایزنیهای غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجیگری عمان در رم ایتالیا برگزار شد و طرفین نسبت به ادامه گفتوگوها ابراز خوشبینی کردند و قرار است ادامه رایزنی در عمان پیگیری شود.
این گفتوگوها میان دولت ترامپ و مقامات ایرانی به صورت خصوصی برگزار شد و حتی شرکای اروپایی ایالات متحده نیز دعوت نداشتند.
به گزارش شماره یکشنبه روزنامه «هاآرتص» چاپ فلسطین اشغالی، چین و روسیه هم بر سر میز مذاکره نیستند و مهمتر از همه، اسرائیل حتی یک ناظر نیست و مجبور است به فرستادن «دیوید بارنیا» رئیس موساد و «ران درمر» وزیر امور استراتژیک اسرائیل به رم، برای دیدار تقریباً مخفیانه با «استیو ویتکاف» فرستاده آمریکا به منظور تلاش و ارائه خواستههایشان، راضی شود.
پیش از این هم منبعی به وبسایت «آکسیوس» گفت که درمر اکنون در رم است و مشخص نیست که آیا او با ویتکاف برای گفتوگو در مورد تحولات روز شنبه ملاقات خواهد کرد یا خیر. علاوه بر این، سه منبع اسرائیلی مطلع گفته بودند که ران درمر و دیوید بارنیا روز جمعه هم در پاریس با استیو ویتکاف دیدار کرده بودند.
درمر و بارنیا روز جمعه و پیش از مذاکرات ایران و آمریکا در رم، با ویتکاف در پاریس دیدار کرده بودند؛ جایی که او و «مارکو روبیو» درباره پروندههایی نظیر ایران و اوکراین با مقامهای فرانسوی دیدار کردند.
در پی آنکه مقامهای آمریکایی از نتیجه گفتوگوهای روز شنبه رم ابراز خرسندی کردند، وزیر خارجه اسرائیل هم با تکرار این موضوع که «ایران نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد»، گفت: «ما به ممانعت از در اختیار داشتن سلاح هستهای توسط ایران پایبند هستیم و اگر این امر به روشهای دیپلماتیک ممکن شود، مورد قبول است.»
گدعون ساعر همچنین در گفتوگو با دیلیتلگراف آنچه را که روزنامه نیویورک تایمز مبنی بر برنامهریزی اسرائیل برای حمله به ایران در اوایل ماه آتی و ممانعت ترامپ از انجام این حمله منتشر کرد، تکذیب نمود.
ساعر درخصوص گزارش نیویورک تایمز گفت: «من عضوی در شورای امنیتی اسرائیل و در تمامی محافل خاص هستم و چنین تصمیمی را به یاد نمیآورم.»