رئیس‌جمهوری کوبا: استقلال واقعی هاوانا برای واشنگتن آزاردهنده است

رئیس‌جمهوری کوبا در واکنش به تصمیم آمریکا مبنی بر اعمال تحریم علیه او و دیگر مقام‌های ارشد کوبایی گفت: آنچه ایالات متحده را آزار می‌دهد، استقلال واقعی کوبا است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهوری کوبا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: آنچه ایالات متحده ... رئیس‌جمهوری کوبا: استقلال واقعی هاوانا برای واشنگتن آزاردهنده است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, ایران, تحریم, تحلیل, تروریسم, جهان, کوبا

آمریکا رئیس‌جمهور کوبا را تحریم کرد

آمریکا در اقدامی که به تنش‌ها با هاوانا دامن می‌زند، رئیس‌جمهور کوبا را مشمول تحریم‌های صدور ویزا قرار داد. به گزارش ایسنا، ایالات متحده محدودیت‌های ویزایی علیه «میگل دیاز-کانل» رئیس‌جمهور کوبا اعمال و هاوانا را به نقض حقوق بشر متهم کرده است. همچنین «آلوارو لوپز میرا» وزیر دفاع کوبا و «لازارو آلبرتو آلوارز کاساس» وزیر ... آمریکا رئیس‌جمهور کوبا را تحریم کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, امپریالیسم, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, روسیه, کمونیسم, کوبا, همبستگی, ونزوئلا

رئیس جمهور کوبا: سازمان ملل به شدت نیازمند اصلاحات گسترده است

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا در اظهاراتی با اشاره به اینکه بریکس نماد امید برای جهانی عاری از هرج و مرج است، تاکید کرد: سازمان ملل به شدت نیازمند اصلاحات گسترده‌ای است که کشورهای جنوب جهان از نیم قرن پیش خواهان آن بوده‌اند. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، میگل ... رئیس جمهور کوبا: سازمان ملل به شدت نیازمند اصلاحات گسترده است

ادامه

آمریکا, بریکس, تحریم, تحلیل, جهان, سازمان ملل, صلح, کوبا, همبستگی

رئیس‌جمهور کلمبیا: مردم فلسطین مستحق عدالت هستند/ نباید در برابر اقدامات اسرائیل منفعل بود

رئیس جمهوری کلمبیا عنوان کرد، دولتش نمی‌تواند در برابر اقدامات مُخرب اسرائیل در غزه و نقض قوانین بین المللی منفعل بماند و مردم فلسطین مستحق عدالت هستند. وی در ادامه تصریح کرد، اگر واکنش نشان ندهیم تاریخ به سختی ما را قضاوت خواهد کرد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، گوستاو پترو در نوشتاری در ... رئیس‌جمهور کلمبیا: مردم فلسطین مستحق عدالت هستند/ نباید در برابر اقدامات اسرائیل منفعل بود

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, خاورمیانه, سازمان ملل, عربستان, فرانسه, فلسطین, کلمبیا

نخست وزیر سنگال: جهان به سمت یک نظم متوازن‌تر حرکت می‌کند

نخست وزیر سنگال ضمن ابراز نگرانی درباره تضعیف هنجارهای بین‌المللی و گرایش برخی کشورهای قدرتمند جهان برای اعمال یکجانبه اراده خودشان، خاطرنشان کرد که جهان امروز در حال حرکت به سمت یک نظم متوازن‌تر است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «عثمان سونو» در گفت‌وگو با «گروه رسانه‌ای چین» (CMG) در همین ارتباط از افزایش تعرفه‌های ... نخست وزیر سنگال: جهان به سمت یک نظم متوازن‌تر حرکت می‌کند

ادامه

آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, برزیل, بریکس, تحلیل, جهان, چین, ژاپن, سازمان ملل, سنگال, غرب آفریقا, کارائیب, کره جنوبی, کنیا, نیجریه, نیوزلند

استفاده کودتاچیان بولیوی از شیوه‌های فاشیستی برای کنار زدن هواداران مورالس از دولت

رئیس جمهور مستعفی بولیوی اقدامات کودتاچیان این کشور را برای تصاحب قدرت فاشیستی توصیف کرد و گفت آن‌ها به مقامات دولت حمله کرده و آنان را مورد ارعاب قرار می‌دهند.

 

«اوو مورالس» رئیس‌جمهور سابق بولیوی که در پی وقوع نا‌آرامی‌های اخیر در کشورش از قدرت کناره‌گیری کرد، در مصاحبه با شبکه «راشا تودی» گفت، مخالفان از تاکتیک‌های فاشیستی مانند آتش زدن خانه‌های کارکنان دولت، استفاده می‌کنند.

 

مورالس در گفت‌وگو با راشاتودی اسپانیایی گفت: «بولیوی هیچ‌گاه شاهد آرامش فضای سیاسی نبوده است. به خاطر دارم سال ۱۹۷۸ که سرباز نیروهای مسلح بودم، در یک سال سه بار رئیس‌جمهور تغییر کرد که همه آن‌ها ژنرال ارتش بودند».

 

او با اشاره به این‌که هیچ‌کدام از رهبران پیشین بولیوی برنامه توسعه بلند‌مدت یا حتی میان‌مدت نداشتند گفت، دولت او توانست دوره بی سابقه‌ای از ثبات را در این کشور حاکم کند اما اکنون «کودتایی رخ داده» و دوره ثبات به پایان رسیده است.

 

مورالس تاکتیک‌های مورد استفاده توسط مخالفانش برای تصاحب قدرت را «فاشیستی» توصیف کرد که شامل حمله، ارعاب و اخاذی می‌شود. او گفت:‌ «آن‌ها خانه‌های مقامات را به آتش می‌کشند. پلیس هیچ کاری نمی‌کند و به معترضان می‌پیوندد».

 

رئیس‌جمهور سابق بولیوی افزود معترضان و مخالفان، بستگان متحدانش را هدف قرار می‌دهند تا آن‌ها را مجبور به استعفا کنند. وی همچنین شرح داد: «آن‌ها همسران کارکنان دولت را تهدید می‌کنند و می‌گویند اگر شوهرانتان [دولت را] ترک نکنند شما را زنده زنده می‌سوزانیم. آن‌ها با چشم گریان به شوهرانشان خبر می‌دهند و آن‌ها مجبور به کناره‌گیری می‌شوند».

 

مورالس گفت، برای مثال مخالفان برادر «ویکتور بوردا» رئیس مجلس نمایندگان بولیوی را به گروگان گرفتند. این سیاست‌مدار ۶۰ ساله بولیویایی افزود از آن‌جا که تا پیش از کودتا روابط خوبی با فرماندهان ارتش داشته، وقوع کودتا شوک بزرگی به او وارد کرده است.

 

او در این باره گفت:‌ «مطمئن بودم افراد میهن پرست و ضد امپریالیسم در میان ارتشی‌ها وجود دارد اما مشخص شد که برخی فرماندهان فقط به کسانی خدمت می‌کردند که پول بیشتری بدهد. شگفت‌زده شدم. نمی‌توانستم آن را باور کنم».

 

مورالس همچنین گفت «کوچکترین تردیدی» ندارد که نقص فنی در بالگردی که او ماه گذشته در حال سفر با آن بوده در راستای تلاش برای ترور او بوده است و «لوئیز فرناندو کاماچو»، رهبر مخالفان او در همان روز گفته بود مردم بولیوی شاهد «سقوط اوو» خواهند بود.

 

او همچنین نهادی به نام «OAS»‌ (سازمان کشورهای آمریکایی) و چشم طمع برای دست‌یابی به ذخایر طبیعی «لیتیوم» بولیوی را در وقوع کودتا علیه دولتش مؤثر دانست و گفت: «بولیوی می‌تواند بهای جهانی لیتیوم را تعیین کند. اکنون می‌فهمم که برخی کشورهای صنعتی نمی‌خواهند رقابتی در این زمینه وجود داشته باشد».

 

مورالس که از سوی کمیسیون انتخابات بولیوی برنده انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در ماه اکتبر اعلام شده بود، پس از اعتراضات خشونت‌آمیز مخالفان و اتهامات آنها علیه رئیس‌جمهور این کشور از سمتش استعفا داد.

 

او پیش از این در اولین مصاحبه بعد از خروج از کشورش و حضور در مکزیک گفت، آمریکا یک توطئه‌گر بزرگ است و در پشت پرده کودتا و خروج اجباری وی از بولیوی دست داشت.

 

مورالس بعد از خروج از بولیوی در مصاحبه‌ای گفته که تنها راه برای پایان دادن به خشونت‌ها گفت‌و‌گوی ملی است. او در این مصاحبه، از حامیان خود در بولیوی هم خواسته که به اقدامات خشونت‌آمیز متوسل نشوند.

فارس

مورالس؛ حاضرم همین فردا به بولیوی برگردم/ مخالفت امریکا با این بازگشت

به گفته سخنگوی سازمان ملل، رئیس‌جمهوری پیشین بولیوی که در مکزیک به سر می‌برد، هنوز درخواستی برای دریافت کمک از این سازمان ارائه نداده است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, سازمان ملل, مکزیک

کیفرخواست قانونگذاران شیلی برای برکناری رئیس‌جمهوری

شماری از قانونگذاران شیلی کیفرخواستی را علیه رئیس‌جمهوری این کشور ارائه کرده‌اند که در صورت تایید نهایی، می‌تواند موجب سلب صلاحیت و در نتیجه برکناری وی از سمت ریاست جمهوری شود.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, شیلی