استرالیا درخواست آمریکا برای پیوستن به جنگ احتمالی با چین را رد کرد

استرالیا درخواست واشنگتن مبنی بر اینکه کانبرا در صورت جنگ احتمالی بین آمریکا و چین بر سر تایوان، به طرف آمریکایی بپیوندد را رد کرد و گفت که از اقدام یکجانبه در تایوان حمایت نمی‌کند.

به گزارش ایرنا به نقل از گاردین، در بحبوحه گزارش‌هایی مبنی بر اینکه واشنگتن به دنبال تضمین‌هایی در مورد نحوه واکنش کانبرا در صورت وقوع مناقشه‌ای در منطقه هند و اقیانوس آرام است، آنتونی آلبانیز نخست وزیر استرالیا روز یکشنبه اعلام کرد که از اقدام یکجانبه در تایوان حمایت نمی‌کند.

نخست وزیر استرالیا که به شانگهای چین سفر کرده است، با اشاره به موضع واشنگتن (ابهام استراتژیک) در مورد اینکه آیا در درگیری بر سر تایوان به صورت نظامی واکنش نشان خواهد داد یا خیر، گفت که کشورش خواهان «صلح و امنیت» در منطقه هند و اقیانوس آرام است.

از طرف دیگر پت کانروی، وزیر صنعت دفاعی استرالیا، در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر اینکه واشنگتن در مذاکرات مربوط به زیردریایی‌های پیمان آکوس به دنبال چنین مسائلی است، تاکید کرد که استرالیا هرگونه درخواست ایالات متحده برای پیوستن به یک درگیری «فرضی» با چین بر سر تایوان را رد خواهد کرد و هیچ تعهدی از قبل نخواهد داد.

پس از گزارش‌های متعدد این هفته مبنی بر اینکه پنتاگون به دنبال تضمین‌هایی از استرالیا و سایر متحدان در مورد نحوه واکنش آنها در صورت بروز درگیری در منطقه هند و اقیانوس آرام است، کانروی گفت که هرگونه تعهد به جنگ، تصمیم دولت استرالیا در زمان وقوع آن خواهد بود.

روزنامه فایننشال تایمز روز شنبه گزارش داد که البریج کولبی، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی (که همچنین در حال بررسی پیمان آکوس است) از ژاپن و استرالیا خواسته است تا نحوه عملکرد خود را در جنگ احتمالی ایالات متحده و چین بر سر تایوان نشان دهند.

روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد به طور جداگانه از یک مقام ارشد دفاعی آمریکا نقل قول کرد که واشنگتن به دنبال «درک روشنی از آنچه می‌تواند از استرالیا (در صورت وقوع درگیری احتمالی) انتظار داشته باشد» است.

کولبی در شبکه اجتماعی ایکس عنوان کرد: موضع سیاست آمریکا شامل «تشویق متحدان برای افزایش هزینه‌های دفاعی و سایر تلاش‌های مرتبط با دفاع جمعی» است. این یکی از ویژگی‌های بارز استراتژی دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده بوده است؛ رویکردی که پیشتر در آسیا همانند اروپا بسیار موفق بوده است.

نخست وزیر استرالیا شنبه شب برای یک سفر ۶ روزه وارد چین شد که شامل دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهوری و لی چیانگ، نخست وزیر این کشور می‌شود. دولت کانبرا اعلام کرد که این سفر در مورد پیشبرد منافع امنیتی و اقتصادی استرالیا بوده است.

سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

سفیر روسیه تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو را نمونه‌ای از سیاست‌های استعماری جدید خواند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نووستی؛ بسته هفدهم تحریم‌های اروپا علیه روسیه نمونه بارزی از سیاست‌های استعماری جدید غرب است که با تحمیل خدمات و محصولات خود ، در تضاد با مکانیسم‌های بازار آزاد عمل می‌کند. یکولای کوچونوف، سفیر ... سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

ادامه

اروپا, استعمار, تحریم, جنوب, جهان, روسیه, غرب, فرانسه, محیط زیست, نروژ

استقرار سامانه‌ موشکی پیشرفته آمریکا در تایوان همزمان با رزمایش‌های سالانه

ارتش تایوان در جریان رزمایش بزرگ «هان کوآنگ»، سامانه‌های موشکی (HIMARS) ساخت آمریکا را برای نخستین‌بار در این جزیره و در سطح گسترده مستقر کرد؛ اقدامی که با هدف تقویت آمادگی دفاعی برابر تهدیدهای چین صورت می‌گیرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای کانال اخبار آسیا، ارتش تایوان امروز (شنبه) سامانه‌های پیشرفته موشکی HIMARS ... استقرار سامانه‌ موشکی پیشرفته آمریکا در تایوان همزمان با رزمایش‌های سالانه

ادامه

آمریکا, استرالیا, اوکراین, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم