استراتژیست سابق کاخ سفید: آمریکا نمی‌تواند به تنهایی با چین مقابله کند

معمار ارشد سابق استراتژی کاخ سفید در آسیا معتقد است آمریکا باید اتحادهای خود را با شرکای جهانی به ویژه کره‌جنوبی و ژاپن تقویت کند تا با چالش فزاینده ناشی از چین روبرو شود.

به گزارش ایسنا، «کرت کمپبل»، هماهنگ کننده شورای امنیت ملی برای امور هند و اقیانوسیه تحت مدیریت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در یک سخنرانی کلیدی در مجمعی در سئول هشدار داد که سیاست خارجی «اول آمریکا» مورد علاقه رئیس‌جمهور «دونالد ترامپ»ـ، «دستوری برای شکست» هنگام رویارویی با چین قدرتمند است.

آسوشیتدپرس به نقل از کمپبل، معاون سابق وزیر امور خارجه گزارش داد: جناح انزواطلب در واشنگتن “استدلال می کند که بهتر است آمریکا به فکر خودش باشد و منافع خود را بر دیگران ترجیح دهد.اغلب از آن به عنوان «اول آمریکا» یاد می‌شود، اما اگر مراقب نباشید، به «آمریکای تنها» تبدیل می‌شود. برخی می‌گویند که ما خودمان این کار را انجام می‌دهیم. این دستوری برای شکست است.

واشنگتن و پکن در یک رقابت جهانی در بسیاری از عرصه‌ها از فناوری گرفته تا تجارت و قدرت نظامی گرفتار شده‌اند. رهبر فرماندهی هند و اقیانوسیه آمریکا در اظهاراتی در کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در اوایل ماه جاری هشدار داد که پکن در حال پیشی گرفتن از ایالات متحده در ظرفیت هوایی، دریایی و موشکی است و در حال شتاب دادن به قابلیت‌های فضایی خود است.

دریاسالار ساموئل پاپارو گفت: «نوسازی بی‌سابقه نظامی [چین] که شامل پیشرفت‌هایی در هوش مصنوعی، [موشک‌های مافوق صوت]، قابلیت‌های فضایی و غیره می‌شود، تهدیدی واقعی و جدی برای میهن، متحدان و شرکای ما به شمار می‌رود».

کمپبل در سخنرانی خود گفت که ایالات متحده زمانی دارای ظرفیت صنعتی و فناوری برای مقابله با هر گونه چالش در صحنه جهانی بود، اما تهدید چین بی سابقه است – و در واشنگتن دست کم گرفته شده است. چین سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی از لحاظ فناوری، از نظر تولید، ربات‌ها، کشتی‌سازی، که بزرگترین ساخت جنگ در تاریخ است، انجام داده است.

وی گفت: من به شما اعلام می کنم که آمریکا نمی‌تواند به تنهایی از عهده این چالش برآید. تنها راه پیش رو، دو برابر کردن و همکاری نزدیک‌تر با متحدان و شرکا برای مقابله با این چالش‌ها است.

کمپبل گفت، کره جنوبی نقش محوری ایفا خواهد کرد و می‌تواند با ایالات متحده در زمینه‌های حیاتی مانند کشتی‌سازی، بخشی از صنعت دریایی که کاخ سفید به دنبال احیای آن است، شریک شود.

کره جنوبی پس از چین دومین کشتی‌ساز بزرگ جهان است و مقامات تجاری در سئول امیدوارند همکاری ابزار اصلی مذاکره برای رسیدگی به تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر صادرات باشد که دولت ترامپ گفته است قصد دارد اعمال کند.

کمپبل معتقد است ائتلاف سه جانبه «اهمیت محوری» دارد و واشنگتن باید کره جنوبی و ژاپن را عمیق‌تر در تصمیم‌گیری درباره استفاده نظامی و هسته‌ای مشارکت دهد، همانطور که در دوران جنگ سرد با اروپا انجام داد. او می‌گوید: «اگر بتوانیم از نظر استراتژیک، نظامی، سیاسی با یکدیگر همکاری کنیم، تأثیر عمیقی بر صلح و ثبات در شمال شرق آسیا خواهد داشت و یک عامل بازدارنده قوی برای تحریکات تعدادی از کشورها از جمله کره شمالی و چین خواهد بود».

این سیاستمدار آمریکایی تاکید دارد که «در پشت درهای بسته، چینی‌ها توانایی آمریکا برای همکاری با شرکا و متحدان را مهم‌ترین بلیط ما برای بازی بزرگ می دانند. توانایی ما برای تشکیل جلسه و تعامل صریح باعث توقفی در پکن می شود و این چیزی است که ما در ادامه به آن نیاز داریم.»

هشدار مسکو به ناتو: آماده پاسخ به حضور نظامی در فنلاندیم

در تازه‌ترین تحولات مرتبط با تنش میان ائتلاف نظامی تحت امر آمریکا و روسیه، کرملین به ناتو درباره واکنش احتمالی به گسترش نظامی در فنلاند هشدار داد. به گزارش ایسنا، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفته است که مسکو «هیچ مشکلی» با جدیدترین اعضای ناتو یعنی فنلاند و سوئد نداشته، اما به گسترش زیرساخت‌های نظامی ناتو ... هشدار مسکو به ناتو: آماده پاسخ به حضور نظامی در فنلاندیم

ادامه

امنیتی, اوکراین, بالتیک, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو

فارن پالیسی: ترامپ، آسیا را از دست می‌دهد

نشریه فارن پالیسی درمقاله‌ای سیاست”نامنسجم” دولت ترامپ در حوزه آسیا را موجب صعود چین و افول آمریکا در این منطقه دانست. به گزارش ایرنا، در این مقاله فارن پالیسی آمده است که سیاست‌های نامنسجم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، رشد چین در منطقه آسیا – اقیانوسیه را تسریع و دهه‌ها نفوذ آمریکا را تضعیف می‌کند. به ... فارن پالیسی: ترامپ، آسیا را از دست می‌دهد

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, تایلند, تایوان, تحلیل, ترانس آتلانتیک, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی, ویتنام

رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین برای آزمودن «نبرد کامل»

همزمان با نگرانی‌های امنیتی در منطقه اقیانوس هند و آرام از جمله تنش‌ها در دریای جنوبی چین، نیروهای نظامی آمریکا و فیلیپین رزمایش مشترک سالانه بین دو کشور را برای آزمودن «نبرد کامل» برگزار کردند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، بیش از ۱۴ هزار سرباز آمریکایی و فیلیپینی در رزمایش مشترک سالانه «بالیکاتان» ... رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین برای آزمودن «نبرد کامل»

ادامه

آسیا, آمریکا, استرالیا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فرانسه, فیلیپین, کانادا

پکن: آمریکا نمی‌تواند در هیچ جنگی علیه چین پیروز شود

سخنگوی وزارت خارجه چین، درباره اظهارات پیت هگست، رئیس پنتاگون، درباره آمادگی آمریکا برای جنگ با چین اظهار نظر کرد. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز پنجشنبه از اظهارات پیت هگسث، وزیر دفاع ایالات متحده، مبنی بر اینکه ایالات متحده در حال بازسازی ارتش خود است تا برای ... پکن: آمریکا نمی‌تواند در هیچ جنگی علیه چین پیروز شود

ادامه

آمریکا, ایدئولوژی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا