مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

اروپا با سیستم مالی جدیدبه مقابله با تحریم‌های آمریکا می‌رود

آلمان و فرانسه اعلام کردند که روی یک سیستم پرداخت مالی برای مقابله با تحریم های آمریکا علیه کشورهایی مانند ایران کار می کنند.

 

به نقل از بلومبرگ، انگلیس نیز در بحث ها در این باره نقش دارد. این تلاش قدرت های اروپایی نشان می دهد که آنها سعی دارند استقلال بیشتری در مقابل آمریکا پیدا کنند.

 

«برونو لو مر» وزیر دارایی فرانسه روز دوشنبه در جلسه ای در اتحادیه رسانه های AJEF اظهار داشت: ما، به همراه آلمان، مصمم هستیم روی یک سیستم تامین مالی مستقل کار کنیم تا قربانی تحریم های فرامرزی آمریکا نشویم.

 

وی گفت که این سیستم تامین مالی، «اروپایی یا فرانسوی-آلمانی» خواهد بود.

 

وزیردارایی فرانسه افزود: من می خواهم که اروپا یک قاره مستقل باشد، نه رعیت دیگران. منظور این است که باید ابزارهای تامین مالی کاملا مستقل داشته باشیم؛ چیزی که امروز وجود ندارد.

 

لومر ادامه داد: استفاده از «بانک سرمایه گذاری اروپا» به عنوان «کانال مالی» اقدامی «بسیار پیچیده» خواهد بود.

 

او تاکید کرد: دولتهای آلمان و فرانسه درحال مذاکره با بانک های مرکزی خود هستند تادر سیستم مالی جدید نقش داشته باشند.
وزیر دارایی گفت: اگر بخواهیم که یک ابراز واقعا مستقل ایجاد کنیم باید همه گزینه ها را بررسی کنیم.

 

لومر قرار است که روز چهارشنبه در پاریس با همتای آلمانی خود «اولاف شولتس» دیدار کند.

 

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز روز دوشنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا تلاش می کند تا از روابط اقتصادی خود با ایران حمایت کرده و کانال های پرداخت مالی را باز نگه دارد. ماس بار دیگر بر ایجاد سیستم های بین المللی پرداخت مالی مانند سوئیف که استقلال بیشتری در مقابل آمریکا داشته باشند، تاکید کرد.

 

ماس اظهار داشت، هنوز خیلی از «سوال های بسیار دشوار در مورد جزئیات» سیستم های پرداخت مالی احتمالی پاسخ داده نشده است.

 

وزیر خارجه آلمان هشدار داد که تحریم های آمریکا علیه ایران و اقداماتی که واشنگتن علیه چین، روسیه و ترکیه انجام داده است به کسب و کارهای اروپایی ها ضربه می زند.

 

ماس دریک سخنرانی در برلین گفت:ما باید واکنش نشان داده و خودمختاری و استقلال اروپا در حوزه های تجاری، اقتصادی و سیاست های مالی را تقویت کنیم.

 

«کریستیافریلند»وزیرامورخارجه کانادا نیز که دراین مراسم حضور داشت، گفت که کشورش برای حفظ نظم جهانی چندجانبه تلاش می کند.

 

ماس هفته گذشته در یادداشتی با عنوان «تدوین طرحهای نظم نوین جهانی» در روزنامه اقتصادی «هندلزبلات» نوشت: ما به روشنی به آمریکایی ها گفتیم که از نظر ما خروج از توافق هسته ای با ایران یک اشتباه بود.

 

وی همچنین خواستار «تقویت خودمختاری اقتصادی اروپا از طریق ایجاد کانال های پرداخت مالی مستقل آمریکا و یک صندوق مالی اروپا جدا از سوئیفت» شد تا بتوان برجام را حفظ کرد.

 

ماس تاکید کرد که «آمریکا چیزی بیشتراز ترامپ است» و«اختلاف جاری در دو سوی آتلانتیک فرصتی تاریخی برای بازتعریف نقش اتحادیه اروپا ایجاد کرده است.»

 

تلاش اروپایی ها برای حفظ ارتباطات اقتصادی و مالی با ایران در حالی است که تارنمای «واشنگتن فری بیکن» گزارش داده است دو بانک بزرگ آمریکایی برای «قطع دسترسی ایران به بازارهای مالی بین المللی متعهد نخواهند بود.»

 

«جی.پی مورگان» و «سیتی بانک» دو بانکی هستند که تمایلی برای همراهی با تلاش های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران ندارند.

 

جی.پی مورگان و سیتی بانک عضو شبکه مالی سوئیفت هستند.سوئیفت شبکه ای جهانی برای ارسال و دریافت اطلاعات تراکنش های مالی در محیطی با ضوابط مشخص و با امنیت بالا است. بانک های ایرانی پس از اجرای برجام در سال ۱۳۹۴ و رفع تحریم ها بار دیگر به سوئیفت متصل شدند.

 

ترامپ ۱۸ اردیبهشت از برجام خارج شد و چندی پیش دور اول تحریم ها را علیه ایران بازگرداند. قرار است که ماه نوامبر دور بعدی تحریم ها علیه ایران اعلام شود.

 

تصمیم ترامپ در مورد خروج از برجام و بازگشت تحریم های آمریکا با مخالفت شدید اروپایی ها و سایر کشورها مواجه شد.

 

اروپایی اعلام کردند که با به روز کردن «قانون انسداد» از شرکت های اروپا که به همکاری تجاری با ایران ادامه می دهند، در مقابل تحریم های واشنگتن حمایت خواهند کرد.

 

همچنین قرار است که اروپا بسته اقتصادی تازه ای برای جبران خسارت ناشی از خروج آمریکا از برجام ارائه دهند.
ایرنا

راهکار رئیس‌جمهوری ونزوئلا برای برون رفت از کاهش ارزش پول ملی

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در پیامی به مردم اعلام کرد: مردم هم اکنون به خرید «پترو» به عنوان ارز رایج بین‌المللی دسترسی دارند تا از این طریق بتوانند اقلام مورد نیاز خود را خریداری کنند.

ادامه

اقتصادی, امریکای لاتین, جهان, خبر, ونزوئلا

کشورهای اروپایی نمی‌توانند اقدام جدی برای مقابله با آمریکا، انجام دهند

به عقیده کارشناس روس، کشورهای اروپایی برغم انتقاد و اظهارات تند از اقدامات آمریکا، هنوز نمی‌دانند که چگونه و با چه ابزاری باید با اعمال فشارهای واشنگتن مقابله کرده و سیاست مستقلی را اجرا کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, ایران, جهان, خبر