مجارستان: تهدید اصلی برای اتحادیه اروپا، سیاست جنگی بروکسل است

وزیر امور خارجه مجارستان گفت که اظهارات مقامات اتحادیه اروپا مبنی بر این که از سوی روسیه تهدیداتی وجود دارد، تحریک آمیز است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، «پیتر سیجارتو» تصریح کرد که تهدید اصلی برای اتحادیه اروپا، سیاست جنگی بروکسل است و اظهارات این اتحادیه در مورد روسیه نادرست و بی اساس ... مجارستان: تهدید اصلی برای اتحادیه اروپا، سیاست جنگی بروکسل است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, امنیتی, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جنگ نیابتی, روسیه, غرب, مجارستان, ناتو

مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا

اوکراین قصد دارد خواستار اصلاحاتی در توافق منابع با ایالات متحده شود تا حجم بیشتری از سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی را به دست آورد. به گزارش تسنیم خبرگزاری “بلومبرگ” به نقل از یک مقام مطلع گزارش داده که «اوکراین خواهان اعمال تغییراتی در توافق‌نامه اقتصادی گسترده‌ای است که از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیشنهاد شده، از ... مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, شرق اروپا

ایندیپندنت: جزئیات قرارداد مواد معدنی که اوکراین را مستعمره آمریکا می‌کند

قرارداد جدیدی که از سوی آمریکا به اوکراین ارائه شده علاوه بر مطالبه بخش عظیمی از ثروت اوکراین، کنترل زیرساخت‌های حیاتی آن را به واشنگتن می‌دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: روزنامه انگلیسی ایندیپندنت می‌نویسد قرارداد جدیدی که آمریکا درباره مواد معدنی اوکراین ارائه کرده، نه تنها هیچ تضمین امنیتی به دولت کی‌یف ارائه نمی‌کند، بلکه ... ایندیپندنت: جزئیات قرارداد مواد معدنی که اوکراین را مستعمره آمریکا می‌کند

ادامه

آمریکا, استعمار, امنیتی, اوکراین, تحریم, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, گزارش

پکن: منطقه «آسیا-اقیانوسیه» عرصه‌ای برای صلح و توسعه است و صفحه شطرنج رقابت‌های ژئوپلیتیکی «گروه ۷» نیست

چین در واکنش به بیانیه مشترک وزیران امور خارجه گروه هفت (G-7) تاکید کرد: منطقه «آسیا-اقیانوسیه» عرصه‌ای برای صلح و توسعه است و صفحه شطرنج رقابت‌های ژئوپلیتیکی شما نیست. به گزارش ایرنا، در بیانیه سفارت چین در اتاوا که در نشریه گلوبال تایمز منتشر شده، آمده است: پکن‌ به شدت از این بیانیه‌ ابراز انزجار، ... پکن: منطقه «آسیا-اقیانوسیه» عرصه‌ای برای صلح و توسعه است و صفحه شطرنج رقابت‌های ژئوپلیتیکی «گروه ۷» نیست

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, اوکراین, تایوان, تنش‌زایی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, کانادا, گروه ۷, گزارش

پیشنهاد پوتین برای برگزاری انتخابات در اوکراین تحت حاکمیت موقت سازمان ملل

پوتین پیشنهاد داد برای حل بحران اوکراین، حاکمیتی موقت تحت نظارت سازمان ملل برقرار شود تا انتخابات دموکراتیک برگزار شده و مقدمات امضای توافق صلح با دولتی مشروع فراهم گردد. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه بامداد جمعه و در جریان دیدار با خدمه زیردریایی هسته‌ای «آرخانگلسک» پیشنهاد داد که برای حل‌وفصل مناقشه اوکراین، ... پیشنهاد پوتین برای برگزاری انتخابات در اوکراین تحت حاکمیت موقت سازمان ملل

ادامه

اروپا, امریکا, بریکس, ترکیه, جهان, چین, خبر, خلع سلاح, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, صلح, هندوستان

اروپایی ها از کالاس راضی نیستند

چندین دیپلمات اتحادیه اروپا، مسئول سیاست خارجی بروکسل و نخست وزیر سابق استونی را متهم کرده اند که از مرزهای خود فراتر رفته، یک موضع ریشه دار تهاجمی ضد مسکو را پیش گرفته و «مانند یک نخست وزیر عمل می کند».

به گزارش ایسنا، پالتیکو نوشته است: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ماه های اول کار خود با سیل انتقادات مواجه شده است، از موضع گیری بیش از حد تهاجمی علیه روسیه تا به چالش کشیدن «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده.

به نوشته این روزنامه، مشکلات «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از روز اول شروع شد. این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در سفری به کی یف در توییتی نوشت: «اتحادیه اروپا می‌خواهد اوکراین در این جنگ علیه روسیه پیروز شود». برخی از مقامات اتحادیه اروپا گفتند که از اینکه رئیس سرویس اقدام خارجی اروپا در کمتر از یک روز از کار خود تا این حد احساس آزادی می کند که آنها حتی پس از دو سال از آغاز جنگ در اوکراین، اینطور نیستند و فراتر از گفتار ثابت بلوک سخن می گوید احساس خوبی ندارند.

یکی از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا گفت: او (کالاس) همچنان مانند یک نخست‌وزیر عمل می‌کند.

این دیپلمات مذکور و ۹ دیپلمات و مقام دیگر اتحادیه اروپا به آنچه که به عنوان مجموعه ای از گام های اشتباه در چند ماه اول کار کالاس در کار تلقی می شود، اشاره کردند، از پیشنهادهای سنگین بدون حمایت تا آزادی عمل در اظهارنظرهای سیاست خارجی.

هنوز مهر آغاز به کار کالاس خشک نشده بود که او کشورهای اتحادیه اروپا را برای ارائه کمک های نظامی بیشتر به اوکراین تحت فشار قرار داد، چندین دیپلمات از شیوه رهبری او عصبانی هستند و از عدم مشورت در مورد آنچه که آنها به عنوان موضوعی حساس توصیف کردند شکایت دارند.

در ماه‌های بعدی این نگرانی‌ها افزایش یافت، از جمله در مورد تندروی هایش در قبال روسیه، که او را با اسپانیا و ایتالیا که ارزیابی او از مسکو به‌عنوان یک تهدید قریب‌الوقوع برای اتحادیه اروپا را قبول ندارند، رو در رو قرار داده است.

یکی از مقامات اتحادیه اروپا شکایت کرد: “اگر به او گوش دهید، به نظر می رسد که ما در حال جنگ با روسیه هستیم که خط اتحادیه اروپا نیست.”

متنفران، متنفرتر

وقتی کالاس از کنفرانس امنیتی مونیخ در فوریه بازگشت، آن هم در حالیکه دی جی ونس، معاون ترامپ روسیه را تهدیدی قریب الوقوع برای اروپا ندانسته بود، کالاس از ۲۷ کشور عضو اتحادیه خواست میلیاردها دلار کمک فوری به اوکراین را تدارک ببینند.

این سیاستمدار استونیایی با انتشار یک سند ۲ صفحه‌ای برای جبران سریع فقدان احتمالی ایالات متحده واکنش نشان داد و از ۲۷ کشور عضو اتحادیه خواست تا حداقل ۱.۵ میلیون گلوله و مهمات توپخانه را در کنار سایر درخواست‌ها ارسال کنند.

این پیشنهاد در یک غروب یکشنبه، بدون اخطار، قبل از یک گردهمایی امور خارجی که قرار بود در روزهای آینده برگزار شود، روی میز فرود آمد و اروپا را شوکه کرد. بدتر از آن برای برخی از دریافت کنندگان، روشی بود که کالاس طرح پیشنهادی خود را طراحی کرده بود: هر کشوری باید سهمی متناسب با اندازه اقتصاد خود داشته باشد. منطق این بود که این امر کشورهای بزرگتر اتحادیه اروپا مانند فرانسه را که سرانه کمتری نسبت به کشورهای اروپای شمالی یا شرقی داشته‌اند، مجبور کند تا کمک بیشتری داشته باشند. با این حال، برای برخی، این یک اجبار بود.

انتقادها در هفته گذشته زمانی که کالاس موافقت کرد تا برنامه خود را برای جستجوی گلوله های توپخانه ای به ارزش ۵ میلیارد یورو به عنوان اولین گام کاهش دهد، به اوج خود رسید. دو دیپلمات، از شرق و شمال اروپا، خاطرنشان کردند که کالاس قبل از ارائه پیشنهاد خود نتوانسته کشورهای بزرگی مانند فرانسه را راضی کند.

یکی از مقامات سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا انتقادات را کم اهمیت دانست و گفت که کشورهای عضو، کالاس را انتخاب کردند زیرا می خواهند یک رهبر زمان جنگ داشته باشند.

کالاس از کشوری کوچک (با جمعیت ۱.۴ میلیون نفری، جمعیت استونی کمتر از پاریس است)، و همچنین از یک حزب لیبرال که در انتخابات اخیر در سراسر اروپا عملکرد ضعیفی داشت، به اتحادیه اروپا که اکنون تحت سلطه رهبران محافظه کار است، راه یافت.

پس از دیدار معروف و جنجالی ترامپ با زلنسکی در کاخ سفید و در بحبوحه شوک گسترده به زلنسکی، کالاس در توییتی نوشت که «دنیای آزاد به یک رهبر جدید نیاز دارد» – اظهار نظری که ممکن است با خشم موجود در بسیاری از نقاط اروپا مطابقت داشته باشد، اما همچنین کشورهایی که مصمم به حفظ رابطه با کاخ سفید ترامپ هستند را خشمگین کرد.

یک دیپلمات گفت: بیشتر کشورها نمی‌خواهند مسائل را با ایالات متحده شعله‌ور کنند. گفتن اینکه جهان آزاد به یک رهبر جدید نیاز دارد، آن چیزی نیست که بیشتر رهبران می خواستند در آنجا مطرح کنند.

برخی از دیپلمات‌ها اذعان می‌کنند که هنوز روزهای اولیه برای کالاس در پست جدیدش است. و همانطور که بروکسل دیده است، خیلی چیزها می توانند در مدت کوتاهی اتفاق بیفتد.

روسیه: غرب در پرونده اوکراین قوانین بین‌المللی را به بازی گرفته است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد که حمایت تسلیحاتی اروپا از اوکراین تأثیر منفی بر امنیت این قاره داشته و غربی‌ها با هدف حمایت از کی‌یف قوانین بین المللی را به بازی گرفته‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که حمایت اروپا از رژیم حاکم ... روسیه: غرب در پرونده اوکراین قوانین بین‌المللی را به بازی گرفته است

ادامه

انگلیس, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب, فرانسه, ناتو

مقام اوکراینی: چیزی به اسم «ماده ۵» ناتو وجود ندارد

سفیر اوکراین در انگلیس می‌گوید که اعضای اروپایی ناتو می‌دانند که این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا هیچ تمایلی برای حفاظت از آنها در برابر روسیه ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، والری زالوژنی، ژنرال ارشد سابق و سفیر کنونی کی‌یف در لندن می‌گوید که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) هیچ ماده‌ای به ... مقام اوکراینی: چیزی به اسم «ماده ۵» ناتو وجود ندارد

ادامه

اروپا, امریکا, امنیتی, انگلیس, اوکراین, بالتیک, تحلیل, روسیه, رومانی, صلح, غرب, لهستان, مجارستان, ناتو

آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

به گفته یک کارشناس چینی آمریکا نمی‌تواند به عنوان میانجی واقعی در مذاکرات پایان درگیری اوکراین عمل کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از سان؛ «سان چی»، مدیر مرکز مطالعات روسیه و آسیای مرکزی در آکادمی علوم اجتماعی شانگهای، با اشاره به نتایج مذاکرات اخیر نمایندگان روسیه و آمریکا در ریاض، اظهار داشت که ... آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, چین, دریای سیاه, روسیه, شرق اروپا

اروپا در گرداب جنگ اوکراین؛ بی‌برنامگی، شکست و هزینه‌های بی‌پایان

با عقب‌نشینی آمریکا از حمایت نظامی اوکراین، اروپا با چالشی حیاتی رو‌به‌رو شده است: آیا قادر خواهد بود بدون کمک آمریکا جنگ را ادامه دهد؟ باشگاه خبرنگاران به نقل از فارن افرز: دو ماه از آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ گذشته و تنش‌ها میان ایالات متحده و متحدان اروپایی آن به نقطه اوج رسیده ... اروپا در گرداب جنگ اوکراین؛ بی‌برنامگی، شکست و هزینه‌های بی‌پایان

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, ناتو