نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
شبکه سیانان اعلام کرد که در پی ادامه ناآرامیها و تظاهرات خیابانی معترضان در بنگلادش، نخستوزیر این کشور استعفا کرد و به هندوستان گریخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رسانههای محلی بنگلادش با انتشار تصاویری اعلام کردند که «شیخ حسینه»، نخستوزیر این کشور دقایقی پیش استعفای خود را اعلام و با بالگرد ... نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
احزاب مخالف خواستار استعفای نخست وزیر هند شدند
مخالفان حزب حاکم هند با تاکید بر عدم عملکرد شفاف نارندرا مودی نخست وزیر این کشور در امضای یک قرارداد دفاعی عمده با فرانسه او را به خیانت به کشور متهم کرده و خواستار استعفای وی شدند.
وبسایت خبری ‘نیو ایندین اکسپرس’ با اعلام این خبر نوشت: نارندرا مودی نخست وزیر هند به دلیل فشار بر شرکت فرانسوی داسالت جهت انعقاد قرارداد با شرکت دفاعی رلاینس متعلق به آنیل آمبانی میلیاردر هندی به جای یک شرکت با تجربه دولتی، از سوی احزاب مخالف سیاسی به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
به نوشته این روزنامه، سخنان فرانسوا اولاند رییس جمهوری پیشین فرانسه مبنی براینکه این کشور هیچ گزینه ای برای انتخاب همکار هندی خود در قرارداد جنگنده های رافائل نداشته است و دولت هند شرکت هندی را معرفی کرده است سبب شده است که نخست وزیر هند با درخواست استعفا از سوی احزاب مخالف مواجه شود.
احزاب مخالف منتقد قرارداد سال ۲۰۱۶ هند و شرکت داسالت فرانسه برای خرید ۳۶ فروند جنگنده رافائل به ارزش ۸.۷ میلیارد دلار بوده اند و اعلام کرده اند نخست وزیر هند این جنگنده ها را با قیمت گرانی خریداری کرده است.
آنها همچنین اصرار دارند که این قرارداد شفاف نبوده است.
در ماه های اخیر احزاب مخالف، تصمیم دولت هند برای انتخاب شرکت دفاعی رلاینس متعلق به آنیل آمبانی، میلیاردر هندی، در مقابل یک شرکت دولتی با چندین دهه تجربه را زیر سوال برده اند.
اولاند که در زمان ریاست جمهوری او این قرارداد به امضا رسیده بود، روز جمعه اعلام کرد دولت هند به شرکت داسالت فشار وارد کرده است تا شرکت رلاینس را به عنوان همکار محلی خود انتخاب کند.
اولاند در مصاحبه با رسانه فرانسوی ‘مدیا پارت’ گفت: ما گزینه ای نداشتیم. ما همکاری را انتخاب کردیم که به ما معرفی شده بود.
بر اساس قوانین خرید دفاعی هند، یک شرکت خارجی باید حداقل ۳۰ درصد از قرارداد خود را در هند سرمایه گذاری کند تا به هند برای ساخت پایگاه تولیدی خود کمک کرده و هزینه واردات دفاعی هند را کاهش دهد.
به این دلیل شرکت داسالت فرانسه به جای انتخاب شرکت هوایی هندوستان که سالهای طولانی تحت نظارت روسیه مشغول تولید جنگنده های روسی بوده است، شرکت رلاینس را به عنوان همکار خود معرفی کرده است.
راهول گاندی رهبر حزب کنگره که مخالف دولت است پس از ادعاهای اولاند در رابطه با جنگنده های رافائل اعلام کرد که مودی به هند خیانت و خون سربازان این کشور را پایمال کرد.
پس از ادعاهای جنجالی اولاند در مورد جنگنده های رافائل، طوفان سیاسی بزرگی در هند در روز جمعه به راه افتاد.
سخنان اولاند آنهم در سال منتهی به انتخابات بهانه خوبی به دست حزب کنگره داد.
گاندی برای انتقاد از دولت توئیت کرد: خود نخست وزیر شخصا در پشت درهای بسته معامله را تغییر داد. وی اضافه کرد: با تشکر از فرانسوا اولاند، اکنون می دانیم خود مودی شخصا یک قرارداد به ارزش میلیاردها دلار را به آنیل آمبانی ورشکسته تحویل داده است.
آنند شرما یک رهبر دیگر حزب کنگره گفت: مودی که در سال ۲۰۱۴ به قدرت رسید متعهد شده بود تا هند را از فساد عمیق نجات دهد، وی هیچ حق اخلاقی برای ادامه کار به عنوان نخست وزیر هند ندارد.
احزاب کوچک سیاسی هند به سرعت به این اخبار واکنش نشان دادند. وزارت دفاع هند اعلام کرده است که دولت هند و دولت فرانسه هیچ کدام نقشی در این قرداد نداشته اند.
اما دفتر نخست وزیری هند هنوز به این اتهامات واکنشی نشان نداده است.
وزارت امور خارجه فرانسه هم در بیانیه ای اعلام کرده است که مقامات فرانسوی نقشی در انتخاب همکاران صنعتی هندی در ارتباط با قرارداد رافائل نداشته اند.
یکی از اهداف این قرارداد گسترش روابط هند و فرانسه بود. شرکت داسالت نیز ابراز امیدواری کرده بود که این قرارداد به خرید تعداد بیشتری از جنگنده های رافائل این شرکت منجر خواهد شد. هند اعلام کرده است جنگنده های رافائل برای نیروی هوایی این کشور جهت مقابله با تهدید دو طرفه از سوی چین و پاکستان بسیار ضروری است.
هند با هدف جایگزین ناوگان قدیمی هوایی خود جنگنده های رافائل را انتخاب کرده بود.
هند از سال ۲۰۰۷ جست و جوی خود را برای خرید جنگنده های جدید آغاز کرد. این کشور ابتدا شرکت داسالت فرانسه را برای خرید ۱۲۶ جنگنده رافائل به قیمت ۱۱ میلیارد دلار انتخاب کرد. اما به دلیل اختلاف هند و فرانسه بر سر قیمت و ضمانت کیفیت، دهلی نو مجبور شد به منظور سرعت دادن به امور تنها به خرید ۳۶ فروند جنگنده رافائل کفایت کند.
نیروی هوایی هند به ۴۰۰ فروند جنگنده تک موتوره و دو موتوره احتیاج دارد.
خرید جنگنده های جدید بخشی از طرح نارندرا مودی برای مدرن سازی ارتش هند با بودجه ای معادل ۲۵۰ میلیارد دلار است.
ایرنا
اپوزیسیون دولت افغانستان: تا اصلاحات بیشتر در نظام انتخاباتی اعتراضها ادامه مییابد
در حالی که کمیسیون انتخابات افغانستان برای استفاده از سیستم بیومتریک در روند انتخابات اعلام آمادگی کرده است اما جریان اپوزیسیون دولت این کشور به اعمال اصلاحات بیشتر در نظام انتخاباتی افغانستان تاکید میکنند.
‘اکونومیک تایمز’ : هند بهای نفت ایران را به روپیه میپردازد
مقامات آگاه هندی اعلام کردند پالایشگاه های این کشور پس از آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران در تاریخ ۴ نوامبر (۱۳ آبان)، بهای نفت ایران را با استفاده از بانک ‘یوکو’ و ‘آی دی بی آی’ به روپیه پرداخت خواهند کرد.
کمیسیون امنیت و دفاع افغانستان: تمامی تصمیمات عالی از جانب آمریکا گرفته میشود
رئیس کمیسیون امنیت و دفاع مجمع ملی افغانستان گفت، روسیه تاثیر زیادی بر افغانستان دارد و ممکن است تاثیر زیادی بر امنیت کشور بگذارد اما این روند باید بدون حضور آمریکا و کشورهای عضو ناتو صورت گیرد.
رویترز: هند خرید نفت از ایران را به نصف میرساند
خبرگزاری رویترز، امروز- جمعه- در گزارشی اختصاصی خبر داد که پالایشگاههای هند برای ماه جاری و آینده میلادی خرید نفت خود از ایران را ۴۵ درصد کاهش میدهند.