نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

رشد اقتصادی ایسلند با اجرای طرح هفته کاری کوتاه‌تر، از برخی همتایان اروپایی خود پیشی گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بر اساس تحقیقی که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد ایسلند پس از اجرای هفته کاری کوتاه‌تر در سراسر این کشور، بدون کاهش دستمزد، از اکثر کشورهای اروپایی بهتر شد. دو اندیشکده دریافتند که بین سال‌های ... ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایرلند, ایسلند, جهان, شمال اروپا, طبقه کارگر

احتمال تغییر نظام سیاسی و قانون اساسی در تونس/ قیس سعید رئیس‌جمهور تونس کیست؟

ولید الحجام مشاور رییس جمهوری تونس پنجشنبه شب به خبرگزاری رویترز از بروز و شکل گیری رویکرد و زمینه ی تغییر نظام سیاسی و تعلیق قانون اساسی از طریق همه‌پرسی خبر داده است.

 

به گزارش ایرنا، الحجام در گفت وگو با این خبرگزاری خاطر نشان کرد: قانون اساسی کنونی تونس یک مانع اصلی است وقرار است تعلیق شود و نظامی برای قوه‌های موقّت ایجاد شود.

 

الحجام همچنین گفت که برنامه قیس سعید رییس جمهوری تونس درحال حاضر چند قدم با اجرا فاصله دارد و به زودی اعلام می‌شود.

 

جمال مسلم رییس انجمن دفاع از حقوق بشر تونس اعلام کرد که سعید به او اطلاع داده است که برای پرشدن خلأ سیاسی این هفته نخست وزیر جدید این کشور را معرفی خواهد کرد.

 

وی افزود که دیداری که میان سعید و این هیأت رخ داده است، موضوعات مختلفی را بررسی کرده است که از آن جمله می‌توان به بازداشت خانگی برخی شخصیت‌های تونسی اشاره کرد.

 

به دنبال اعتراضات گسترده در مغرب و بحرانی شدن شرایط در این کشور، سعید ۲۵ ژوئیه (۳ مرداد ۱۴۰۰) ضمن برکناری “هشام المشیشی” نخست وزیر، فعالیت پارلمان کشورش را تعلیق کرد و مصونیت قضایی آنان را برداشت

 

قیس سعید رئیس‌جمهور تونس کیست؟

 

مردم تونس در مهر ماه ۹۸ در پای صندوق های رای انتخابات ریاست جمهوری تونس حاضر شدند و به دنبال آن قیس سعید را با ۷۶ درصد آراء به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب کردند.

 

قیس سعید متولد ۲۲ فوریه ۱۹۵۸ ( شنبه ۳ اسفند ۱۳۳۶ ) و استاد رشته حقوق بین‌الملل در دانشکده حقوق و علوم سیاسی در تونس است. وی با توجه به رشته تخصصی خود در سطوح و محافل مختلف تونس مشغول فعالیت های علمی، حقوقی، سیاسی و اجتماعی است.

 

وی برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مبلغ زیادی هزینه نکرد و در مدت زمان در نظر گرفته شده برای تبلیغات هم تلاش بسیاری از خود نشان نداد.

 

تحلیل گران و کارشناسان سیاسی تونس از قرار گرفتن وی در دور اول رأی گیری در اواسط سپتامبر گذشته در صدر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تونس به عنوان یک «زلزله سیاسی» نام بردند و بر همین اساس پیروزی قاطع و چشمگیر قیس سعید در دور دوم برای آنان قابل پیش بینی بود.

 

وی در انتخابات دور دوم با کسب ۷۶ درصد آرا، نبیل القروی تاجر سرشناس و رهبر حزب «قلب تونس» را که تنها ۲۳ درصد آرا را به دست آورد، شکست داد.

 

جنبش اسلامی النهضه (جریان اخوان المسلمین تونس) بزرگترین حزب تونس و برنده انتخابات پارلمانی بعد از شکست نامزد خود مجبور شد از وی حمایت کند.

 

پیروز انتخابات ریاست جمهوری تونس در نخستین اظهارنظر در جمع هوادارانش گفت: دوره قیمومیت بر تونس پایان یافته است. وی خاطرنشان کرد که برنامه‌اش مبتنی بر آزادی است.

 

رئیس جمهور تونس هم اکنون در یک واحد آپارتمانی ساده در خیابان « ابن خلدون » در مرکز پایتخت این کشور اجاره نشین است و همین امر به گفته تحلیل گران به وی یک چهره مردمی بخشید و در سطح بالایی باعث جلب نظر رای دهندگان شد و همین امر در پیروزی چشمگیر وی نقش بسزایی ایفا کرد.

 

این استاد دانشگاه در دوران مبارزه انتخاباتی از سوی قشر دانشگاهی و تحصیل کرده بویژه دانشجویان دانشگاه های تونس به شدت مورد حمایت قرار گرفت.

 

طرح پیشنهادی قیس سعید بر عدم محوریت تصمیم گیری های سیاسی در یک مرکز خاص و توزیع حاکمیت در میان تمامی جریان های سیاسی و شعارهای انقلاب شکل گرفته علیه رژیم زین العابدین بن علی در سال ۲۰۱۱ از جمله « خواست و اراده ملت » و « حاکمیت از آن ملت » مبتنی است .

پاسخ نخست‌وزیر لیبی به سوالات نمایندگان درباره تونس، مزدوران خارجی و بستن مرزها

نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی اعلام کرد، ارتش در حالت دودستگی قرار دارد و کشورش با حضور مزدوران مخالف است.

ادامه

ترکیه, تونس, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, شمال افریقا, عربستان سعودی, لیبی