نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
شبکه سیانان اعلام کرد که در پی ادامه ناآرامیها و تظاهرات خیابانی معترضان در بنگلادش، نخستوزیر این کشور استعفا کرد و به هندوستان گریخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رسانههای محلی بنگلادش با انتشار تصاویری اعلام کردند که «شیخ حسینه»، نخستوزیر این کشور دقایقی پیش استعفای خود را اعلام و با بالگرد ... نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
اجرای طرح آمریکایی عقب نشینی نظامی از مناطق ناامن توسط وزارت دفاع افغانستان
در حالی که پیش از این آمریکا با ارائه طرحی خواستار عقب نشینی نیروهای ارتش از مناطق ناامن شده بود، وزارت دفاع افغانستان از اجرای این طرح خبر داد.
با وجود مخالفت پارلمان و ارگ ریاست جمهوری وزارت دفاع افغانستان از اجرایی شدن طرح دولت ترامپ برای عقب نشینی نیروهای امنیتی افغان خبر داد.
وزارت دفاع افغانستان تصریح کرد که طرح عقب نشینی نیروهای ارتش از مناطق آسیب پذیر اجرایی شده و این نیروها در حال عقب نشینی از مواضع خودشان هستند.
اوایل مرداد ماه سالجاری شماری از رسانههای غربی اعلام کردند که دولت ترامپ خواستار عقب نشینی نیروهای امنیتی افغان از مناطق دورافتاده به شهرهای بزرگ افغانستان شده بود.
«غفور احمد جاوید» سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به «آریانانیوز» گفت: در بسیاری از مناطق افغانستان این طرح اجرایی شده و نیروهای ارتش در حال عقب نشینی از سایر مناطق آسیب پذیر هستند.
وی افزود: این طرح در راستای کاهش تلفات نیروهای ارتش موثر واقع شده است و در ماهای گذشته تلفات کاهش یافته و نیروهای ارتش به حالت تهاجمی درآمده است.
مخالف اشرف غنی
وزارت دفاع افغانستان در حالی از اجرای طرح دولت ترامپ برای عقب نشینی نیروهای ارتش خبر داده است که رئیس جمهور افغانستان پیش از این با این طرح مخالفت کرده بود.
پس از انتشار گزارشهایی درباره عقب نشینی نظامیان افغان از مناطق ناامن توسط رسانههای غربی، رئیس جمهور افغانستان این موضوع را تکذیب کرد و آن را شایعات بی اساس خوانده بود.
وی ۱۶ مرداد ماه در دیدار با رهبران سیاسی و فرماندهان جهادی افغانستان در ارگ ریاست جمهوری گفته بود که عقب نشینی نیروهای امنیتی افغان از مناطق دورافتاده حقیقت ندارد.
مخالفت پارلمان
اعضای پالمان افغانستان نیز با طرح دولت ترامپ برای عقب نشینی نیروهای امنیتی افغان از مناطق ناامن مخالفت کرده بودند.
«عبدالحی آخندزاده» معاون کمیسیون امنیت داخلی پارلمان افغانستان نیز در واکنش به این موضوع گفته بود که طرح جدید دولت ترامپ برای عقب نشینی نیروهای افغان را غیرکاربردی و خطرناک است.
وی خاطرنشان کرده بود که طرح ترامپ خطرناک است زیرا با عقب نشینی نیروهای امنیتی افغان شهرهای بزرگ نیز با تهدید جدی روبرو خواهند شد.
اعضای پارلمان افغانستان تاکید کرده بود که طرح آمریکا برای عقب نشینی نیروهای امنیتی افغان تنها باعث قدرتمندتر شدن مخالفان دولت شده و در تضاد با منافع ملی این کشور قرار دارد.
واکنش کارشناسان
کارشناسان امور نظامی و مقامات سابق ارتش افغانستان نیز این طرح را غیر کاربردی عنوان کرده و به لزوم افزایش حمایت میدانی از نیروهای امنیتی افغان در مناطق ناامن تاکید کردهاند.
زیرا به گفته آنها بجای عقب نشینی نیروهای امنیتی افغان از مناطق ناامن دولت افغانستان بر روی پشتبانی و حمایت میدانی از آنها در مناطق ناامن و دورافتاده تمرکز کند.
«نورالحق علومی» وزیر کشور سابق افغانستان تصریح کرد که به جای واگذاری مناطق به مخالفان مسلح باید از نیروهای امنیتی حمایت شود زیرا مخالفان مسلح نیز اقدامات متقابلی را انجام میدهند.
«عتیقالله امرخیل» ژنرال سابق ارتش افغانستان گفت: «از نیروهای امنیتی افغان هیچ حفاظتی صورت نمیگیرد، آنها را به میدان جنگ اعزام می کنند؛ اما از آنها پشتیبانی نمی شود».
با این حال اجرایی شدن طرح دولت ترامپ آن هم با مخالفت صریح رئیس جمهور و اعضای پارلمان افغانستان بار دیگر گمانهزنیها درباره خودکامگی و خودسری آمریکا در امور نظامی در افغانستان را افزایش داده است.
زیرا اجرایی شدن طرحهای بزرگ امنیتی باید با تائید پارلمان و ارگ ریاست جمهوری افغانستان صورت گیرد اما وزارت دفاع آمریکا در اجرایی استراتژی جنگی خود ظاهرا اهمیتی برای نظر پارلمان و مقامات افغان قائل نیست.
تسنیم
طالبان مدعی شد؛ آمریکا با خروج نظامیان خود از افغانستان موافقت کرده است
به نقل از الجزیره، یکی از نمایندگان طالبان که خواست نامش فاش نشود گفت: در ملاقاتی که جمعه گذشته در قطر بین نمایندگان گروه طالب ان با هیئت ۶ نفره آمریکا به ریاست «زلمای خلیل زاد» نماینده ویژه این کشور در امور صلح افغانستان صورت گرفته است، آمریکا در مورد خروج نیروهای خود در افغانستان ... طالبان مدعی شد؛ آمریکا با خروج نظامیان خود از افغانستان موافقت کرده است
جوامع مدنی افغانستان: قرارداد استخراج معادن با آمریکا و انگلیس لغو شود
جوامع مدنی افغانستان در نشست مشترکی در کابل اعلام کردند که واگذاری قرارداد استخراج معادن طلا و مس به آمریکا و انگلیس غیرقانونی است و باید لغو شود، در غیر این صورت مردم خود اقدام خواهند کرد.
پکن و کابل برای همکاری های ضد تروریستی توافق کردند
نخست وزیر چین از آمادگی کشورش برای داشتن همکاری های ضد تروریستی با افغانستان در راستای حمایت از روند بازسازی این کشور خبر داد که این موضوع با موافقت طرف مقابل نیز همراه شده است.
رای الیوم: معامله تسلیحاتی هند و روسیه؛ سقوط سیطره موشکی آمریکا
به نقل از رأی الیوم، این روزنامه در مقالهای نوشت: «هند» با خرید موشکهای روسی «اس- ۴۰۰»، صنایع تسلیحاتی آمریکا رانابود میکند.