به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، اتحادیه اروپا با آگاهی از شکست همه گیری کرونا تنها در صورت دسترسی کشورها به واکسن کافی، وعده داده ۵۰۰ میلیون دز واکسن را تا اواسط سال ۲۰۲۲ در اختیار کشورهای فقیر قرار دهد که شامل ۲۵۰ میلیون واکسن تا پایان سال جاری میلادی میشود.
اورزولا فوندر لاین رئیس کمیسیون اروپا سپتامبر (شهریور) گذشته اعلام کرد که این اتحادیه ۲۰۰ میلیون دز واکسن دیگر را تا اواسط سال آینده کمک خواهد کرد و تاکید کرد مبارزه با «بی عدالتی» در عرضه واکسن در جهان یکی از مسائل مهم ژئوپلتیکی عصر حاضر است.
اما در حالی که چیزی تا پایان سال باقی نمانده برنامه تحویل واکسن ها بسیار عقب است: آمار جدید نشان میدهد که این اتحادیه فقط حدود ۵۶ میلیون دز واکسن را به کشورهای فقیر کمک کرده است که کمتر از یک چهارم تعداد وعده داده شده در سال جاری است.
این شکاف بین حرف و عمل، هشدارهایی را از سوی مقاماتی که با کمک های توسعه ای و همکاری بینالمللی در ارتباط هستند برانگیخته است.
بر اساس پیش نویس تصمیم گیری شورای اروپا که به رویت پولیتیکو رسیده است: رهبران اتحادیه اروپا که روز پنجشنبه و جمعه در بروکسل دیدار می کنند قصد دارند در این نشست خواستار لغو سریع همه موانع دریافت جهانی واکسن شوند.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ژوئیه امسال درباره «ناکافی بودن» محموله های واکسن به مقصد آفریقا و آمریکای لاتین هشدار داد و گفت مفهوم آن این است که اتحادیه اروپا با خطر از دست دادن نفوذ خود در مقابل چین مواجه است.
با گذشت چند ماه از این هشدار بورل این هشدار جدی تر شده است.
نرخ پایین واکسیناسیون در کشورهای آفریقایی همچون اتیوپی یا نیجریه که کمتر از دو درصد جمعیت این کشورها در مقابل کووید-۱۹ واکسینه شده اند یا در هائیتی که فقط ۰.۲۵ درصد به طور کامل واکسن زده اند نگرانی های بهداشتی را برانگیخته است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا تاکید دارند که فقدان اراده سیاسی مانع کمک بیشتر آنها در زمینه واکسن شده است. یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفته است بسیاری از موانع بروکراتیک مانع عمل به تعهدات واکسن می شود.