اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

ابوالفضل قدیانی: راهکار نجات ایران، عزل آیت‌الله خامنه‌ای، حذف ولایت‌فقیه و برقراری حاکمیت ملت است

ابوالفضل قدیانی، زندانی سابق سیاسی، در نامه‌ای ضمن برشمردن مشکلات کنونی کشور، خواستار عزل آیت‌الله علی خامنه‌ای و اصلاح فصولی از قانون اساسی ایران در راستای حذف ولایت‌فقیه شده است. این نامه، روز یک‌شنبه ۱۷ تیر، در پایگاه اینترنتی کلمه منتشر شده است.ابوالفضل قدیانی، پیش از این به اتهام توهین به رهبر جمهوری اسلامی ایران، به تحمل حبس محکوم شده بود.

 

ابوالفضل قدیانی، روز شنبه ۱۶ تیر، در نامه‌ای با اشاره به بحران اقتصادی در ایران، هشدار داده است: فردا ممکن است دیر باشد و کشتی کشور از مهلکه گرداب‌های داخلی و خارجی در کمین، با چنین ناخدایی هرگز نرهد.

 

این فعال سیاسی، با اشاره به موضع‌گیری آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در جریان رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری ۲۰۱۷ در آمریکا، نوشته‌است : “مستبد امروز ایران، آقای خامنه‌ای، در یکی از سخنرانی‌های خود به تلویح گفت که نظر وی به دونالد ترامپ نزدیک‌تر است”. آقای قدیانی در تحلیل این اظهارنظر می‌افزاید: “شاید خرسندی آقای خامنه‌ای از موفقیت‌های ترامپ، برخاسته از منش شخصیتی مشابه آنها است که هر دو خودمحورند و مخالفین خود را به أنواع تهمت‌ها می‌نوازند و هر دو خشونت دوست‌اند.

 

در عین حال، این مبارز سیاسی با اشاره به تفاوت‌های میان نظام‌های دو کشور تاکید کرده است: “نهادهای قانونی آمریکا می‌توانند لااقل در سیاست داخلی ترامپ را مهار کنند اما در ایران تمامی نهادهای انتخابی به دست شخص آقای خامنه‌ای و سازمان‌های امنیتی او مهار شده‌اند”.

 

ابوالفضل قدیانی، در ادامه به مشکلات ملموس جامعه ایران و وضعیت آشفته اقتصادی پرداخته و تاکید کرده است: مشکل اصلی اقتصاد و سیاست و فرهنگ و اجتماع ایران بیش از هر چیز بدلیل ناکارآمدی و فساد بنیادین نظام سیاسی مبتنی بر ولایت فقیه و نظام استبدادی است.

 

به گفته این فعال سیاسی، استبداد دینی مانع اصلی شکل‌گیری اقتصاد تولیدی در کشور است و سرمایه‌گذاران را فراری و سرمایه‌ها را به سمت دلالی سوق می‌دهد.

 

این زندانی سابق سیاسی، قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران را نیز به زیر سوال برده و تاکید می کند: کارکرد اصلی قوه قضائیه، استبداد، منکوب و سرکوب کردن مخالفان و حفاظت از منافع رانتی ویژه‌خوارانی است که بر أساس کلیت ساختار نظام استبدادی، آستان‌بوسی درگاه شخص مستبد را معیار اصلی مدیر بودن قرار می‌دهد.

 

ابوالفضل قدیانی در بخش دیگری از نامه خود با تاکید بر اینکه، “وضعیت بحرانی امروز اقتصاد ایران، هر چند متاثر از به قدرت رسیدن افراطیون در آمریکا و به بن‌بست رسیدن برجام است”، در عین حال بار دیگر تصریح کرده است: “نظام استبدادی و شخص رهبر جمهوری اسلامی با بلندپروازی و مسئولیت‌ناپذیری تمام توان اقتصادی و نظامی کشور را به عبث مصروف أوهام ایدئولوژیکی کرده است”.

 

“چاره کار کجاست؟”

 

این فعال سیاسی، ضمن اشاره به بازگشت “تحریم‌هایی که کمر مردم ایران را خم خواهد کرد”، تاکید کرده است: “دست گشاده افراطیون حاکم بر آمریکا و بی‌تدبیری حاکمیت ایران، دو کشور را به سوی تقابل هر چه بیشتر پیش می‌برد، تقابلی که اگر به جنگ بیانجامد تنها ثمره‌اش نابودی زیرساخت‌های اقتصاد، ایجاد هرج و مرج و از بین رفتن تمامیت ارضی کشور است”.

 

آقای قدیانی با طرح این پرسش که اکنون “چاره کار کجاست؟”، خاطرنشان می‌کند: “البته چاره کارساز درمان‌های موقت نیست تا آن زمان که ساختار قانونی ممّدِ استبداد به طور بنیادین اصلاح نشود هر گشایشی می‌تواند با بی‌تدبیری شخص مستبد بی‌اثر شود”.

 

این مبارز سیاسی در دوران پهلوی و نظام جمهوری اسلامی، با تاکید بر لزوم حذف ولایت فقیه از فصول قانون اساسی، می‌افزاید: چاره واقعی همانا تسلیم به ملت و خواست آنان یعنی برپایی حکومت دموکراتیک است زیرا در ساختار قانون اساسی فعلی قدرت مطلقا در دست ولی مطلق فقیه است و بدون اصلاح ساختاری قانون اساسی چگونه می‌توان به اصلاح أمور پرداخت؟.

 

به گفته آقای قدیانی، “آقای خامنه‌ای می‌کوشد سیاست خارجی ایدئولوژیک و فرقه‌گرایانه خود را سیاست ضد ظلم جابزند اما دستگاه سرکوب او در داخل عدالت‌خواهان، فعالان حقوق‌بشر، صنفی، مدنی، سیاسی و اجتماعی را به حصر و بند می‌فرستد”.

تلاش بنیادگرایان مسیحی برای دینی‌کردن دولت آمریکا؛ توجیهی برای اِعمال سیاست‌های راست افراطی

بسیاری از نزدیکان دولت ترامپ و اعضای حزب جمهوری‌خواه با تمایلات دینی قوی این خطر را برای فعالان مدنی و روزنامه‌نگاران مستقل ایجاد کرده‌اند که نفوذ این افراد دموکراسی آمریکایی و حاکمیت قانون را به خطر انداخته است.   پس از دولت جورج بوش پسر، این اولین بار است که خطر بنیادگرایی مسیحی سیاست آمریکا ... تلاش بنیادگرایان مسیحی برای دینی‌کردن دولت آمریکا؛ توجیهی برای اِعمال سیاست‌های راست افراطی

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر

به دنبال تغییرات در حزب اعتماد ملی؛ الیاس حضرتی قائم‌مقام حزب شد

جلسه شورای مرکزی حزب اعتمادملی امروز به منظور انتخاب قائم‌مقام، سخنگو و روسای دفاتر این حزب برگزار شد. اعتمادآنلاین| جلسه شورای مرکزی حزب اعتمادملی امروز صبح جمعه ۱۵ تیترماه برگزار شد.

ادامه

ایران, خبر, سیاسی

تهدید، سرکوب و خشونت وحشیانه پاسخ سران رژیم ضدمردمی به مردم جان به لب رسیده

بیانیۀ حزب تودۀ ایران: تهدید، سرکوب و خشونت وحشیانه پاسخ سران رژیم ضدمردمی به مردم جان به لب رسیده   صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه رژیم ولایت فقیه و دستگاه عمده ظلم و سرکوب در میهن ما در روزهای اخیر ضمن اشاره به تظاهرات مردم تهران و بسته شدن بازار، که پایگاه سنتی رژیم بوده ... تهدید، سرکوب و خشونت وحشیانه پاسخ سران رژیم ضدمردمی به مردم جان به لب رسیده

ادامه

ایران, بیانیه, حقوق بشر, سیاسی