به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بیانیه وزارت خارجه کرهجنوبی ساعاتی پس از آن منتشر شد که رئیسجمهوری آمریکا سفر مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا به کرهشمالی را بابت آنچه فقدان پیشرفت در مذاکرات خلع سلاح هستهای دانست، به تعویق انداخت. رئیسجمهوری آمریکا همچنین گفت مذاکرات هستهای با کرهشمالی با عدم حمایت از جانب چین به مانع خورده است. این متحد اصلی کرهشمالی با ایالات متحده دعوای تجاری دارد.
وزارت خارجه سئول با بیان اینکه لغو سفر پامپئو “عقبگرد” است، تاکید کرد مهمترین مساله برای این متحدان پیگیری “روند مناسب” خلع سلاح هستهای است. کرهجنوبی انتظار دارد تا چین به ایفای “نقش سازنده” در تلاشهای بینالمللی برای حل این بحران هستهای ادامه دهد.
این وزارتخانه همچنین تاکید کرد، پکن هنوز هم میگوید به اجرای کامل تحریمها علیه کرهشمالی متعهد است.
در این بیانیه آمده است: مهمترین مساله حفظ یک دیدگاه بلندمدت و همزمان حفظ پیشرفت گفتوگوها و تمرکز روی تلاشهای دیپلماتیک با هدف اجرای صادقانه توافقهایی است که حاصل نشست کرهجنوبی و کرهشمالی و نیز کرهشمالی و ایالات متحده است.
وزارت خارجه کرهجنوبی تاکید کرد: گرچه تعلیق این سفر به کرهشمالی را مایه تاسف میدانیم، معتقدیم که گفتوگوی کرهشمالی و آمریکا مهم است و این شامل سفر وزیر امور خارجه آمریکا به کرهشمالی برای کمک به پیشرفت قابل ملاحظه در انحلال کامل هستهای و ایجاد یک رژیم صلح دائمی در شبه جزیره کره میشود.
کره جنوبی تحریمها علیه پیونگیانگ را نقض میکند
آمار گمرکی کره جنوبی نشان میدهند که سئول یک میلیارد وون معادل ۸۹۳ میلیون دلار مواد تحریمشده را به کره شمالی ارسال کرده است. این مساله نگرانیهایی را درباره احتمال متشنج شدن روابط این کشور با آمریکا برانگیخته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کره جنوبی در تلاش است تا همکاریهای خود را با کره شمالی افزایش دهد و این در حالی است که آمریکا در راستای هدف خلع سلاح هستهای از شبه جزیره کره، همچنان پیونگیانگ را تحت فشار قرار داده و خواستار ادامه تحریمها علیه کره شمالی شده است.
بر اساس دادههای گمرک که از سوی چیونگ یانگ سئونگ، قانونگذار اپوزیسیون کره جنوبی منتشر شده، سئول در ماههای ژوئن و ژوئیه، حدود ۱۱۳ تن مواد و تجهیزات را شامل فولاد، مس، نیکل و آبگرمکن، به کره شمالی ارسال کرده است.
دفتر چئونگ اعلام کرد، طبق قطعنامه ۲۳۹۷ شورای امنیت، مواد و تجهیزاتی که در این دادهها به آنها اشاره شده شامل ممنوعیتهای صاردات به کره شمالی میشوند.
یکی از مقامات وزارت امور خارجه کره جنوبی نیز گفت، این مواد و تجهیزات به یک دفتر رابط که از جانب سئول و برای بهبود روابط با پیونگیانگ در حال ساخت در مرز با کره شمالی است، ارسال میشود.
وی تاکید کرد: این اقدام سود اقتصادیای برای کره شمالی ندارد و میتوان نتیجه گرفت که در تضاد با تحریمها نیست.
مون جائه این، رییس جمهور کره جنوبی به حفظ پیشرفتهای دیپلماتیک با کره شمالی متعهد شده است.
شین بئوم چول، پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات سیاسی شهر آسان اظهار کرد، نقض این تحریمها به علاوه اقدامات کره جنوبی برای گسترش روابط با کره شمالی میتواند شکاف با آمریکا درباره چگونگی مدیریت مساله کره شمالی را تشدید کند.
شین افزود: اگر به همین روند ادامه دهیم، فاصله اختلاف نظرهایمان (با آمریکا) افزایش یافته و میتواند به مساله جدیتری تبدیل شود.
ایسنا