شکست‌های پیاپی در طرح‌های هایپرسونیک آمریکا

در حالی‌که چین و روسیه با سرعت در حال گسترش زرادخانه‌های هایپرسونیک خود هستند، آمریکا با لغو پیاپی طرح های خود از رقابت عقب نشسته است. به گزارش باشگاه حبرنگاران به نقل از یوراسین تایم: در ادامه شکست‌های پرهزینه آمریکا در توسعه تسلیحات هایپرسونیک، نیروی دریایی ایالات متحده به‌طور رسمی برنامه موشکی «تهاجمی ضد سطح ... شکست‌های پیاپی در طرح‌های هایپرسونیک آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اوکراین, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش, هندو پاسیفیک

وزیر دفاع آمریکا: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف ۲۰ دقیقه غرق کند

هگست در اقدامی نادر گفت که موشک‌های فراصوت چین می‌توانند تمامی ناوگان هواپیمابر ایالات متحده را در ۲۰ دقیقه غرق کنند. به گزارش ایسنا، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا گفت: «توانمندی حداکثری نیروهای ما، ناو هواپیمابر است و توانایی پخش نیرو به این روش به صورت استراتژیک در سراسر جهان محسوب می‌شود.» به نقل از ... وزیر دفاع آمریکا: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف ۲۰ دقیقه غرق کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژیک, پاناما, تحلیل, جنگ سرد, چین, شرق آسیا

سیبرنتیک با ویژگی‌های چینی چگونه حجم عظیم اطلاعات فقر را ریشه‌کن می‌کند و سوسیالیسم را می‌سازد

نوشته تیلور دورل در نشریهٔ پیپلز ورلد، نشریهٔ حزب کمونیست آمریکا، ۱۲ مارس ۲۰۲۵ (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) در این عکس که در ۲۷ اکتبر ۲۰۲۰ (۶ آبان ۱۳۹۹) گرفته شده است، لونگ شیولین (سمت راست)، یکی از کادرهای حزب کمونیست چین، در حال گفت‌وگو با شی باسان، بانویی روستایی، در روستای شیبادونگ، واقع در ولایت ... سیبرنتیک با ویژگی‌های چینی چگونه حجم عظیم اطلاعات فقر را ریشه‌کن می‌کند و سوسیالیسم را می‌سازد

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, اقتصادی, انگلیس, جهان, چین, حزب کمونیست, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شرق آسیا, شیلی, طبقه کارگر, فئودالی, فقرزدایی, کشاورزی, لنین

پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

پکن می‌گوید که واشنگتن از نظریه «تهدید چین» به عنوان بهانه‌ای برای به دست آوردن کنترل بر کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا، «لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: اظهارات مقامات آمریکایی مملو از سوگیری ایدئولوژیک و ذهنیت جنگ سرد و نشان دهنده دروغ و اشتباهات آشکار است. ... پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, ایدئولوژیک, پاناما, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, کارائیب

چین عقب‌نشینی آمریکا از تعرفه‌ها را گامی در جهت اصلاح اشتباهات دانست

پکن لغو تعرفه بر کالاهای حوزه فناوری را گامی در جهت درست توصیف کرد و گفت آمریکا باید تمامی تعرفه‌ها را به طور کامل لغو کند. باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه و بلومبرگ؛ دولت چین اعلام کرد که تصمیم آمریکا برای معافیت برخی لوازم الکترونیکی از تعرفه‌ها «گامی کوچک در جهت اصلاح اشتباهات ... چین عقب‌نشینی آمریکا از تعرفه‌ها را گامی در جهت اصلاح اشتباهات دانست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا

آیا چین می‌تواند جایگزین آمریکا در رهبری دنیای غرب شود؟

تارنمای «دویچه‌وله» در تحلیلی با اشاره به اینکه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در حال خروج از نهادهای بین‌المللی است، به بررسی چشم‌اندازهای این شرایط پرداخت و نوشت: برخی انتظار دارند که چین این شکاف و خلا را پر کند، اما آیا پکن قادر به گرفتن جای ایالات متحده است و اصلا می‌خواهد این کار را انجام دهد یا خیر؟

به گزارش ایرنا به نقل از این رسانه آلمانی، حضور جی دی ونس معاون رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ توجه و تمرکز بین المللی زیادی را به ویژه از سوی سران اروپایی جلب کرد. بازگشت ترامپ به کاخ سفید، سران کشورهای اتحادیه اروپا را بسیار عصبی کرده و احساس بلاتکلیفی در این کنفرانس کاملا محسوس بود. بنابراین، نگاه کشورها به ونس معطوف شد که چگونه سیاست‌های آمریکا را تشریح می‌کند.

اما سخنرانی روز جمعه ونس در کنفرانس امنیتی مونیخ، فقط اوضاع را بدتر کرد. انتقاد شدید او از اروپا باعث عصبانیت بسیاری از شرکت کنندگان شد و بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان اظهارات او را «غیرقابل قبول» خواند. اظهارات معاون ترامپ در مورد جنگ مسکو و کی‌یف، عصبانیت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین را نیز برانگیخت و گفت که روابط چند دهه بین اروپا و آمریکا اکنون در حال پایان است.

اما وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، که در کنفرانس امنیتی مونیخ نیز سخنرانی کرد، از لحن سازگارتر و آشتی‌جویانه‌تری در مقابل اروپایی‌ها استفاده کرد. وی گفت که کشورش اروپا را به عنوان یک شریک می‌بیند نه یک رقیب، و تاکید کرد که در مذاکرات صلح اوکراین و روسیه، پکن «نقش سازنده» ایفا کند.

وی به اولاف شولتس صدراعظم آلمان گفت که چین مایل به تعمیق همکاری همه جانبه با برلین به عنوان بخشی از تلاش‌های مثبت دوجانبه برای حفظ صلح و ثبات جهانی است.

یک فرصت برای چین

در حالی که آمریکا در زمان ترامپ با خروج از مجامع و معاهدات بین‌المللی و تهدید به خروج از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به طور فزاینده‌ای به اوضاع داخلی خود می‌پردازد، به نظر می‌رسد چین بیشتر درگیر امور جهانی شده است.

گراهام آلیسون، استاد دانشگاه هاروارد و کارشناس حوزه چین، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به دویچه وله گفت: از نظر من شکی وجود ندارد که چین به عنوان یک قدرت در حال ظهور، می‌خواهد تمام چیزی باشد که می‌تواند باشد.

وی افزود: اگر ایالات متحده از توافقات تجاری خارج شود، کشورهایی مانند چین که برای رشد اقتصادی خواهان توافقات تجاری هستند، این خلاء را پر می‌کنند.

آلیسون خاطر نشان کرد: اگر ترامپ به ترک نهادهای بین‌المللی ادامه دهد، چین قهرمان خواهد شد. شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین متوجه شده است که فرصت‌های زیادی در آنجا وجود دارد و اگر آمریکا بد بازی کند، موفقیت پکن را آسان‌تر می‌کند.

چین در بسیاری از نقاط جهان، از جمله آسیا و آفریقا، سرمایه گذاری زیادی انجام و در دهه‌های گذشته نفوذ خود را در این مناطق افزایش داده است. چه افغانستان باشد و چه خاورمیانه، چین از نفوذ خود برای میانجی گری در درگیری‌ها در آفرآنجا استفاده کرده است.

آیا اروپا و چین می توانند به هم نزدیک شوند؟

یائو یانگ، مدیر مرکز تحقیقات اقتصادی چین در دانشگاه پکن، به دویچه وله گفت که اروپا اگر می‌خواهد روابط نزدیک‌تری با چین ایجاد کند، باید سیاست مستقلی در قبال این کشور اتخاذ کند.

وی اظهار داشت: اگر آمریکا [در زمان ترامپ] می‌خواهد به مسائل داخلی خود اولویت بیشتری بدهد، اروپا نیز باید همین کار را انجام دهد. این کشور باید برای دفاع، امنیت و سیاست خارجی خود این کار را انجام دهد. فضای بزرگی برای همکاری چین و اروپا وجود دارد.

بر اساس این گزارش، اما روابط نزدیک چین با روسیه می‌تواند مانعی در این زمینه باشد. پکن به تازگی از حرکت ترامپ برای تماس با همتای روسی خود ولادیمیر پوتین برای پایان دادن به جنگ در اوکراین استقبال کرد و گفت که مایل است نقش خود را ایفا کند.

به گفته آلیسون، چین می‌خواهد خود را به عنوان یک صلح‌ساز معرفی کند، که طرفدار جنگ نیست و می‌خواهد در پایان دادن به جنگ‌ها مشارکت داشته باشد.

یائو معتقد است که پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین به نفع اقتصاد چین است. او تاکید کرد: چین با روسیه و اوکراین تجارت می‌کند. بنابراین پکن به طور قطع می‌خواهد برای صلح در آن منطقه فشار بیاورد. اما برای اینکه اروپا به چین اعتماد کند، بسیار مهم است که شی از توافقی که بر خلاف منافع خود است حمایت نکند.

بر اساس این گزارش، وزیر امور خارجه چین در اجلاس مونیخ سعی کرد به سران اروپایی اطمینان دهد که می‌توان به این کشور اعتماد کرد و در صورتی که همه طرف‌های ذینفع در مذاکرات شرکت کنند، می توان به صلح در اوکراین دست یافت.

شی جین پینگ: اتحادیه آفریقا گام‌های موثری در مقابله با چالش‌ها بین‌المللی برداشته است

رئیس‌جمهور چین، در پیامی به سی‌وهشتمین اجلاس اتحادیه آفریقا، ضمن تاکید بر گسترش همکاری‌های چین و آفریقا گفت: اتحادیه آفریقا در سال گذشته با وحدت و رهبری قوی، گام‌های مؤثری در راستای همگرایی، مقابله با چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و تقویت جایگاه خود به‌عنوان صدای آفریقا برداشته است. به گزارش عصر شنبه ایرنا از تارنمای ... شی جین پینگ: اتحادیه آفریقا گام‌های موثری در مقابله با چالش‌ها بین‌المللی برداشته است

ادامه

آفریقا, اتحادیه آفریقا, اتیوپی, پیام, جهان, چین, شرق آسیا

چین ماهواره‌های جدیدی را برای توسعه اینترنت به فضا فرستاد

چین امروز سه‌شنبه، گروه جدیدی از ماهواره‌های در مدار پایین زمین را از پایگاه فضایی ونچانگ در استان هاینان با یک موشک لانگ مارچ -۸ به فضا پرتاب کرد. به گزارش عصر سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تلویزیون مرکزی چین، چین امروز گروهی از ماهواره‌های در مدار پایین زمین را از پایگاه فضایی ونچانگ در استان ... چین ماهواره‌های جدیدی را برای توسعه اینترنت به فضا فرستاد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

وزارت خارجه چین: پکن همیشه باور دارد که گفتگو یگانه راه برون رفت از بحران اوکراین است

سخنگوی وزارت خارجه چین تاکید کرد که پکن همیشه اعتقاد دارد که گفتگو یگانه راه برون رفت از بحران اوکراین است. گوا جیاکون سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه ۱۳ فوریه (۲۵ بهمن) در نشست خبری این وزارتخانه و در پاسخ به پرسشی مربوط به موافقت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با گفتگو با ولادیمیر ... وزارت خارجه چین: پکن همیشه باور دارد که گفتگو یگانه راه برون رفت از بحران اوکراین است

ادامه

آمریکا, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

رزمایش سه گانه آمریکا، ژاپن و استرالیا در خلیج گوام علیه چین

منابع خبری گزارش دادند: ۳ هزار نفر از نظامیان واحدهای مختلف از ارتش های آمریکا، استرالیا و ژاپن در یک رزمایش مشترک نظامی شرکت کردند که ناظران منطقه مهمترین هدف آن را تقویت رویکرد رقابتی با چین در آبهای اقیانوس آرام ارزیابی کرده اند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از رسانه های آسیایی ، این ... رزمایش سه گانه آمریکا، ژاپن و استرالیا در خلیج گوام علیه چین

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, آمریکا, استرالیا, اقیانوسیه, جزیره گوام, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا