اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

آیا از طریق انتخابات به “تغییر شرایط” امیدی هست؟/ “اصلاحات بنیادین” در ایران تنها با طرد “صاحبان اصلی قدرت” ممکن است!

دو تن از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلبان ایران درباره اوضاع کشور و سود و زیان شرکت در انتخابات سخن گفته‌اند. تاجزاده و ظفرقندی معتقدند که اگر امکان “تغییر شرایط” از طریق انتخابات وجود نداشته باشد، رای‌دادن امری بیهوده است.

 

به گزارش صدای آلمان؛ درمجمع عمومی “انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران” که روز ۲۲ آذر (۱۳ نوامبر) در تهران برگزار شد، محمد رضا ظفرقندی، دبیرکل این انجمن و مصطفی تاجزاده از شخصیت‌های شناخته‌شده اصلاح‌‌طلبان حکومتی سخنرانی کردند.

 

به گزارش وبسایت‌های خبری ایران یکی از موضوعات محوری سخنان این دو سیاستمدار شرکت در انتخابات در وضعیت ناهنجار امروز ایران بود.

 

ظفرقندی ضمن بیان این که “این روزها کشور حال و روز خوبی ندارد” و بیمار است، گفت: «ریشه این بیماری در کیفیت حکمرانی و اصرار بر تکرار مسیر پراشتباه و عدم پذیرش تغییرات اساسی و نشنیدن فریاد ناصحان، دلسوزان و مظلومان است.»

 

دلایل ناآرامی‌های اخیر

 

به اعتقاد این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، “عدم توسعه کشور و فقر و بی‌عدالتی و تبعیض گسترده نتیجه‌ای جز هرج و مرج” ندارد و جایی که امکان یک اعتراض ساده وجود نداشته باشد “باید منتظر ناآرامی بود”.

 

ظفرقندی ضمن بیان “گستره جغرافیایی” اعتراضات آبان‌ماه گفت، دلایل ناآرامی‌ها “فقر، فساد و تبعیض” بوده و “نسبت دادن همه آن به خارج از کشور حکایت سر در برف بردن بوده است”.

 

رئیس جمهور حسن روحانی روز ۲۹ آبان معترضان را “سربازان دشمن” نامیده و ضمن بیان این که “این جمع کوچک” به وطن خود “خیانت” کرده است، مدعی شد که آنها “حتی به نوجوان‌ها هم رحم نکردند”.

 

روحانی همچنین تاکید کرده بود تظاهراتی که برای حمایت از حکومتگران برگزار شد، “اتحاد و همبستگی مردم با کل نظام را به دنیا نشان” داد.

 

ظفرقندی در مجمع عمومی “انجمن اسلامی جامعه پزشکان” ضمن هشدار نسبت به “گسست بیش از حد” بین جوانان و حکومتگران و کاهش تعامل تاکید کرد: «جوانان و حاکمان اساسا حرف یکدیگر را نمی‌فهمند. امروز بسیاری از جوانان نابغه از کشور خارج می‌شوند.»

 

انتخابات مجلس

 

دبیرکل “انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران” در ادامه خاطرنشان کرد که مجلس باید “نماد ایستادگی” و “فراگیری همه تفکرات ملت باشد”، اما دخالت غیرمجلسیان در امور قانون‌گذاری “باعث افول و تهدید شان مجلس شده است”.

 

ظفرقندی در ادامه تاکید کرد: «اگر امکان حضور همه تفکرات مختلف در مجلس فراهم نباشد دلیلی ندارد در انتخابات باشیم».

 

“وضعیتی بسیار دشوار پیچیده و بی‌سابقه‌”

 

مصطفی تاج‌زاده، از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب نیز در مجمع عمومی “انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران” به اوضاع فعلی کشور و شرایط شرکت در انتخابات پرداخت.

 

او بخشی از سخنان ظفرقندی را تایید کرد و گفت، ملت ایران “در وضعیت بسیار دشوار پیچیده و بی‌سابقه‌ای” به سر می‌برد و تحریم‌ها هر روز فشار بر مردم را بیشتر می‌کنند.

 

تاجزاده ضمن اشاره به این که اصلاحات در نظام جمهوری اسلامی می‌تواند راهی برای برون‌رفت از بحران فعلی باشد اظهار داشت: «عدم تمایل اکثریت غالب ملت ایران به تغییرات خشونت‌آمیز باعث می‌شود که اصلاحات هنوز توان این را داشته باشد تا به شرط انجام اصلاحات لازم در خود، مطرح باشد.»

 

امید به اصلاحات بنیادین

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ابراز امیدواری کرد که صاحبان اصلی قدرت در ایران “تصمیم درستی” بگیرند و راه را برای “اصلاحات بنیادین” باز کنند.

 

او دراین راستا تصریح کرد: «در سال ۸۸ بعد از آن اتفاقات، بسیاری فکر می‌کردند انتخابات در ایران به پایان رسیده، اما در سال ۹۲ کسی که روایت رسمی جامعه را نمایندگی نمی‌کرد، رئیس‌جمهور و انتخابات به نوعی احیا شد و مردم دوباره آشتی کردند.»

 

مصطفی تاجزاده تاکید کرد: «اگرچه تا الان هیچ کسی در بین اصلاح‌طلبان طرفدار تحریم نبوده و همه از اینکه نامزد معرفی نکنیم، فهرست ندهیم یا اینکه حداکثر رای ندهیم، سخن گفته‌اند، اما تاکید می‌کنم، انتخابات موقعی معنا دارد که امکان ایجاد تفاوت معنادار با انتخابات وجود داشته باشد اما اگر این امکان به هر دلیل منتفی شود، هیچ دلیلی برای شرکت در انتخابات وجود ندارد. چراکه مردم در انتخابات شرکت می‌کنند تا شرایط را تغییر دهند؛ اگر قرار باشد هیچ چیزی تغییر نکند، چرا ما رای بدهیم؟»

فارن افرز؛ جهان به الگوی اقتصادی جدید برای نجات از منجلاب کاپیتالیسم نیاز دارد

نشریه «فارن افرز» متعلق به اندیشکده «شورای روابط خارجی آمریکا» با بررسی علل و ریشه‌های بحرانی که در نظام سرمایه‌داری ریشه دوانده، بر ضرورت تغییر در نظام اقتصادی حاکم بر جهان تأکید کرده است.

ادامه

اقتصادی, جهان, دیدگاه, فقر, نئولیبرالیسم

استاد علوم سیاسی؛ مردم دیگر خواستار تغییر در چارچوب جمهوری اسلامی نیستند

«محمد محبی»، فعال رسانه‌ای و استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد غرب به ایران‌وایر می‌گوید مهم‌ترین ویژگی اعتراضاتی که در طول چند روز گذشته از نزدیک در تهران آن را مشاهده کرده، خشم متراکم و غیرقابل‌کنترل مردم در سطح خیابان‌ها بوده است.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ایران, حقوق بشر, گزارش

ادامه ناآرامی‌ها با تجمع اعتراضی در دانشگاه تهران، هشدارهای سپاه، تهدید معترضان به “قلع‌وقمع اوباش” توسط روزنامه کیهان و …

سپاه پاسداران با صدور بیانیه‌ای معترضان را به “برخورد قاطعانه” تهدید کرد. نهادهای امنیتی و انتظامی نیز از دستگیرهای گسترده در استان‌های مختلف خبر می‌دهند. در چهارمین روز اعتراضات هنوز شمار دقیق کشته‌شدگان اعلام نشده است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, سیاسی