نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی

نیاز حداقلی ۲۰۰ درصد افزایش مزد با سبد معیشت، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومانی

سبد معیشت بهمن‌ماه خانوارهای کارگری با در نظر گرفتن فرمول‌های مورد قبول شورایعالی کار و با اتکا به داده‌های رسمی مرکز آمار ایران، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومان است. این عدد تفاوت معناداری با رقم تصویب شده در کمیته دستمزد دارد! به گزارش خبرنگار ایلنا، مذاکرات دستمزد ۱۴۰۴ بیش از اندازه به تعویق افتاده ... نیاز حداقلی ۲۰۰ درصد افزایش مزد با سبد معیشت، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومانی

ادامه

اختلاف طبقاتی, تورم, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, معیشت

تا تغییرات ساختاری اتفاق نیفتد، مهاری برای تورم و نقطه توقفی برای سقوط مزد و حقوق، قابل تعریف نیست

ما نیاز به حداقل ۴۰۰ درصد افزایش روی پایه مزد ۷ میلیون تومانی داریم؛ برای یک زندگی خیلی ساده، کف پایه مزد باید ۲۷ و یا ۲۸ میلیون تومان باشد تا کارگران با مزایای مزدی و طرح طبقه‌بندی و پاداش بتوانند حقوق‌شان را به خط فقر برسانند. به گزارش خبرنگار ایلنا، « در هفت سال ... تا تغییرات ساختاری اتفاق نیفتد، مهاری برای تورم و نقطه توقفی برای سقوط مزد و حقوق، قابل تعریف نیست

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, فلاکت, معیشت

آیا بنیاد مستضعفان برای پس‌گرفتن املاکش از حداد عادل هم حاضر است تیراندازی کند؟ + فیلم

با حکم بنیاد مستضعفان روستای ابوالفضل اهواز قرار است تخریب شود، زیرا بنیاد معتقد است این زمین‌ها توسط سودجویان تصرف شده است. رویداد۲۴ در این یادداشت سوال‌هایی درباره تصمیم بنیاد مستضعفان برای اجرای حکم تخلیه روستا مطرح کرده است.

 

به گزارش رویداد۲۴ : نام روستای ابوالفضل اهواز این روزها در صدر اخبار قرار دارد؛ ماجرا از این قرار است که بنیاد مستضعفان که ادعای مالکیت یک روستا را دارد، در اقدامی عجیب از اهالی مستضعف! یک روستا شکایت کرده و در اقدامی عجیب‌تر قوه قضاییه مستضعفان را محکوم کرده که اموال بنیاد مستضعفان را غصب کرده است. باور این جمله و این اقدام بسیار سخت است؛ سخت‌تر آنکه بدانید مردم روستا در تصاویر و فیلم‌هایی که مخابره شده، می‌گویند برای بیرون کردن آن‌ها از روستا به سمت آن‌ها تیراندازی شده است! احتمالا سال‌ها بعد در کتاب‌های تاریخی این جمله را می‌نویسند که در شهریور سال ۱۳۹۹ بنیاد مستضعفان می‌خواست خانه‌های مستضعفان را تخریب کند!

 

در حقیقت هیچ اقدامی از این ناباورانه‌تر ممکن نبود که در جمهوری اسلامی که مدعی حمایت از محرومان است، در دهه محرم، بنیاد مستضعفان، خانه‌های مستضعفان را تخریب کند!

 

فارغ از درستی یا نادرستی این حکم و اینکه بنیاد مستضعفان مالکیت این زمین را چگونه به دست آورده که حالا مدعی آن است، چند سوال در اقدام مجموعه تحت نظر پرویز فتاح مطرح می‌شود که هیچکدام جوابی ندارد.

 

۱) بر فرض که مالکیت زمین متعلق به بنیاد مستضعفان باشد و مراحل اداری بازپس‌گیری آن نیز در دادگاه انجام شده است، آیا در میان برگزاری عزارداری ماه محرم زمان مناسبی برای اجرای حکم و تیراندازی به سمت مردم بود؟ با آنکه چنین اقدامی نه در ماه محرم که در هیچ ماه دیگری لزومی نداشت، اما مسئولان بنیاد مستضعفان و قوه قضاییه خوزستان برای آنکه اقدام خود را بهتر درک کنند، بهتر است سری به دل‌نوشته‌های افکار عمومی بزنند تا بدانند این اقدام در ماه محرم و تیراندازی به سمت مردم مستضعف به چه ماجرایی تشبیه شده است.

 

۲) در بیانیه بنیاد مستضعفان اعلام شده اجرای حکم فعلا به تعویق می‌افتد. هفته قبل پرویز فتاح مقابل دوربین تلویزیون نشسته بود و نام یکی یکی نهاد‌ها و سیاستمداران بانفوذی را می‌آورد که به گفته او اموال بیت المال را غصب کرده‌اند، با این حال فتاح یک روز بعد دوباره مقابل همان دوربین حاضر شد و از یکی یکی سیاستمداران با نفوذ کشور عذرخواهی کرد. آیا پرویز فتاح حاضر است به خاطر اقدامش در نحوه برخورد با مردم بی‌دفاع، از آن‌ها عذرخواهی کند یا عذرخواهی تنها مربوط به حدادعادل و معصومه ابتکار و محمود احمدی نژاد است؟

 

۳) رییس بنیاد مستضعفان برای بازپس‌گیری اموال بنیاد در تلویزیون حاضر می‌شود و از آن طریق می‌خواهد املاک را پس بگیرد. چرا همین مسیر برای مردم مستضعف روستای ابوالفضل اهواز طی نشد؟ اگر بنیاد مستضعفان به درستی تصمیم خودش اعتقاد دارد، چرا برای گرفتن این زمین‌ها مصاحبه تلویزیونی انجام نشد؟ احتمالا به همان دلیلی که بنیاد مستضعفان می‌دانست افکار عمومی هیچگونه همراهی با آن‌ها ندارد.

 

۴) بنیاد مستضعفان برای اجرای حکم و باز‌پس گیری املاکی که معتقد است متعلق به خودش است، از نیروی انتظامی و نهاد‌های امنیتی استفاده کرده است. اگر این اقدام درست است، چرا پرویز فتاح برای بازپس‌گیری مدرسه فرهنگ از حداد عادل و ساختمان‌های دیگر از مجمع تشخیص و سپاه و ارتش و … از تیر و تفنگ استفاده نمی‌کند؟ آیا تیراندازی و حمله ماموران فقط برای مردم بی‌دفاع غیزانیه و ماهشهر و روستای ابوالفضل است؟ آیا پرویز فتاح حاضر است مشابه همین مسیر را که برای روستای ابوالفضل طی کرده، در قبال حداد عادل هم انجام دهد و ماموران را با گاز اشک‌آور مقابل مدرسه فرهنگ قرار بدهد؟ آیا پرویز فتاح حاضر است آنقدر استوار باشد که ماموران اجرای احکام را با اسلحه مقابل ساختمان محمود احمدی نژاد یا سپاه قرار دهد؟

 

۵) سوال مهمتر اینکه چرا بنیاد مستضعفان که تا این حد روی املاک بنیاد مستضعفان حساس است، تا کنون برای بازپس‌گیری املاکش، حتی یک شکایت از حداد عادل و سپاه و ارتش در دادگاه طرح نکرده است؟ چرا برای بازپس‌گیری املاک بیت المال از سیاستمداران بانفوذ، به رایزنی و خواهش و تمنا بسنده می‌شود، اما برای پس گرفتن چند تکه زمین از روستاییان دردمند، مسیر شکایت و تیراندازی پیش برده می‌شود؟

 

۶) بنیاد مستضعفان اعلام کرده سودجویان زمین‌ها را تصرف کرده‌اند و بنیاد مستضعفان قرار است آن‌ها را شناسایی کند. اخیرا خبرگزاری مهر تصاویری از وضعیت روستاییان ابوالفضل اهواز منتشر کرده که همان تصاویر که اتفاقا توسط رسانه نزدیک به اصولگرایان منتشر شده، اوج فقر و فلاکت را نشان می‌دهد. سودجویی در زمین‌های باستی هیلز و کلاک و لواسان و فشم و هیرکانی است نه در روستایی دورافتاده در جنوب ایران. احتمالا اگر بنا بر قیمت‌گذاری زمین‌ها باشد، تمام وسعت آن روستا و با زمین‌هایی که به قول بنیاد مستضعفان تصرف شده‌اند، به اندازه ۲۰ متر ویلا‌های باستی هیلز هم قیمت ندارد.

 

۷) بنیاد مستضعفان با ادعای بررسی بیشتر فعلا اجرای حکم را معلق کرده است تا از طریق بهزیستی و سایر نهاد‌های دیگر، اهالی محروم شناخته شوند و به آن‌ها کمک کند و سپس حکم اجرا شود. سوال مهم اینکه آیا بنیاد مستضعفان پیش از اجرای حکم و تیراندازی ماموران به سمت مردم نمی‌توانست بررسی‌های خود را تکمیل کند؟ آیا حتما باید هر تصمیمی در ایران به ماجرایی امنیتی ختم شود تا مسئولان درباره آن جدی فکر کنند؟

 

۸) بنیاد مستضعفان در توجیه اقدام خود اعلام کرده برای اجرای حکم با دادستانی و استانداری و قوه قضاییه هماهنگ بوده است. این جمله عذر بدتر از گناه است؛ چگونه تمام نهاد‌هایی که باید از معیشت مردم مراقبت کنند، همگی تصمیم به تخریب یک روستا گرفته‌اند هم از سوالاتی است که پاسخ به آن از اختیارات بنیاد مستضعفان بیرون است و نهاد‌های بزرگتر باید پاسخ بدهند چگونه برای تخریب خانه‌های مستضعفان تا این حد هماهنگی وجود دارد؟

 

۹) جمال عالمی نیسی فرماندار اهواز اعلام کرده روستای ابوالفضل، روستا نیست بلکه سکونتگاه است. او گفته «روستایی به نام ابوالفضل در ساختار تقسیمات کشوری شهرستان اهواز وجود ندارد، اما یک سکونتگاه به این نام است که جایگاه رسمی و قانونی در تقسیمات کشوری ندارد.» اتفاقا تمام مشکل موجود در همین پاسخ فرماندار نهفته است که فرض می‌کند با گفتن آن مشکل را حل کرده است. دقیقا نکته همین است که چرا منطقه‌ای که مردمش چندین سال است در سکونتگاهی پرت زندگی می‌کنند و به ابتدایی‌ترین امکانات دسترسی ندارند، حتی توسط مسئولان محلی دیده نمی‌شود؟ این یعنی نگاه حاکم بر مدیران ایران این است که حتما باید مردم یک منطقه ثروتمند باشد تا به آن رسیدگی شود.

 

۱۰) زخم‌های تن خوزستان بی‌شمار است و به لطف مدیریت افرادی همچون غلامرضا شریعتی، مردم آن منطقه هر هفته وقایعی تلخ همچون هفت تپه و تیراندازی غیزانیه و نیزار‌های ماهشهر و مرگ‌های زنجیره‌ای کوت عبدالله و ریزگرد‌ها و بی‌آبی و … را از سر می‌گذرانند. وضعیت به گونه‌ای است که گویا باید از بنیاد مستضعفان خواهش کرد خانه‌های مستضعفان خوزستان را تخریب نکند. بنیاد مستضعفان اگر خیلی زرنگ است، مدرسه فرهنگ را از حداد عادل بگیرد.
فرهاد فرزاد

 

 

 

انتقاد سندرز از نظام سرمایه‌داری آمریکا در دوران کرونا

برنی سندرز کاندیدای پیشین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز جمعه از نظام سرمایه‌داری این کشور انتقاد کرد و گفت: در حالیکه ۴۰ میلیون آمریکایی با خطر بی‌خانمان شدن مواجه هستند، وال استریت از لحاظ سود در حال ثبت رکورد است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر, فقر, کارگری

کرونا ۵۲ میلیون نفر را در آمریکای لاتین فقیرتر می‌کند

همزمان با افزایش دامنه تهدید شیوع ویروس کرونا در آمریکای لاتین، معضل عمیق‌تر شدن شکاف طبقاتی و فرو رفتن ۵۲ میلیون نفر از مردم این منطقه در فقر مطلق، نگرانی سازمان‌های بین‌المللی را همراه داشت.  

ادامه

اختلاف طبقاتی, ارژانتین, اکوادور, امریکای لاتین, برزیل, بولیوی, پرو, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, گزارش

چامسکی: پاندمی کرونا ابزار ترامپ برای غنی کردن میلیاردرهاست

به گفته چامسکی، یک درصد از آمریکایی‌ها شاهد افزایش ثروت خودشان بودند، آن هم با وجود پاندمی کرونا که میلیون‌ها تن را بیکار یا اخراج کرده است و ترامپ از این پاندمی برای غنی کردن میلیاردرها استفاده می‌کند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امریکا, امریکای شمالی, جهان