حسین راغفر میگوید «طی چند دهه گذشته یک جهتگیری و ریلگذاری در عرصه اقتصاد داشتیم که عملا کشور را با بحرانها و مشکلات عدیدهای مواجه کرد و حالا باید یک تجدیدنظر و اصلاحات را در این موضوع ایجاد کنیم.»
حکایت حال سراوان و سیستانوبلوچستان: مظلمهٔ خلق را جزایی هست
سه هفته از وقوع فاجعه سراوان میگذرد. بر اساس گزارشهای اولیه درباره این رویداد در رسانههای عمومی و شبکههای اجتماعی: روز چهارم اسفندماه ۹۹ در پی تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران به سمت سوختبران بلوچ در نقطهٔ صفر مرزی “آسکان” دستکم ۱۵ تن کشته و زخمی شدند.
مجلس ولایی، نمایندگان قلابی، و مشکلات بر هم انباشتهٔ مردم
اینک پس از گذشت نزدیک به ده ماه از آغاز کار مجلس یازدهم، تأملی بر عملکرد آن بهعیان روشن میسازد در کارنامهٔ دهماههٔ این مجلس جز هوچیگری، شعار دادن، و حرکات نمایشی، موردی نمیتوان یافت که نشانی از عمل در راستای ایفای وظیفه در جهت تدوین قانون بهنفع تودههای مردم باشد.
عبور سیستان و بلوچستان از خط قرمز خشکسالی/ مهاجرت و خالی از سکنه شدن روستاها
یک نماینده مجلس با تاکید بر اینکه سیستان و بلوچستان به لحاظ کمی و کیفیت آب در وضعیت بحرانی به سر میبرد، گفت: به دلیل کمبود آب بعضی از روستاها خالی از سکنه شده و مهاجرتهای زیادی را شاهدیم.
شاخص فلاکت، و فساد افسارگسیخته در رژیم فقها
درحالی که رژیم حداقل دستمزد امسال را حتی کمتر از ۳ میلیون تومان تعیین کرده است، خط فقر در تهران بر اساس آمارهای تازه منتشر شده به ۱۰میلیون تومان رسیده است. این آمارها حکایت از آن دارند که شاخص* فلاکت طی ۴ سال اخیر روندی نگرانکننده درپیش گرفته است.
آژانس بینالمللی انرژی: صادرات نفت ایران به ۳۰۰ هزار بشکه رسیده است
سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، طی گزارشی که امروز پنجشنبه، ۲۶ دیماه، منتشر کرد میگوید تولید نفت ایران در ماه دسامبر ۲۰۱۹ نسبت به ماه پیش از آن دوباره روزانه ۱۵ هزار بشکه کاهش یافته و به دو میلیون و ۹۲ هزار بشکه سقوط کرده است
بهارنیوز؛ متوسط تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۷ حدود ۳ میلیون و ۸۲۰ هزار بشکه بود، به عبارتی تولید نفت ایران تحت تاثیر تحریمهای آمریکا بیش از ۴۵ درصد افت کرده است. همزمان آژانس بینالمللی انرژی نیز گزارش ماهانه خود را منتشر کرده که میگوید صادرات نفت ایران به ۳۰۰ هزار بشکه در روز سقوط کرده است. این رقم در دوران پیش از تحریمها ۲.۵ میلیون بشکه بود؛ به عبارتی بیش از ۸ برابر افت کرده است. البته معلوم نیست ایران از بابت صادرات نفت چه میزان درآمد دارد. چین روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد میکند، اما گزارشها حاکی از آن است که بیش از نیمی از این محمولهها برای تسویه بدهی ایران به شرکتهای سیانپیسی و سینوپک تحویل میشود و پولی به دست ایران نمیرسد. این شرکتهای چینی میادین آزادگان و یادآوران ایران را توسعه دادهاند و ایران به جای پول، نفت تحویل آنها میدهد. ایران مقداری نفت نیز به سوریه تحویل میدهد اما با توجه شرایط بحرانی سوریه ناشی از جنگ داخلی، معلوم نیست آیا دولت بشار اسد پولی بابت این محمولهها به ایران میدهد یا نه.
اخیرا استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا، گفت ایران ۹۵ درصد از صادرات نفت خود را از دست داده است. ایران نه تنها در سال گذشته با افت حجم صادرات نفت مواجه شده، بلکه متوسط قیمت نفت صادراتی ایران نیز از حدود ۶۸ دلار در سال ۲۰۱۸ به زیر ۶۲ دلار در سال گذشته سقوط کرده است. اوپک میگوید کل تولید نفت اعضای این سازمان در ماه دسامبر نسبت به نوامبر سال گذشته میلادی حدود ۱۶۱ هزار بشکه افت کرده و به ۲۹ میلیون و ۴۴۴ هزار بشکه در روز رسیده است. اوجگیری تولید نفت دیگر کشورها، خصوصا آمریکا، اعضای اوپک را در وضعیت دشواری قرار داده است. این سازمان میگوید تقاضای جهانی برای نفت اوپک در سال گذشته نسبت به سال ۲۰۱۸ یک میلیون بشکه کاهش یافته و در سال جاری نیز دوباره ۱.۲ میلیون بشکه کاهش خواهد یافت و به ۲۹.۵ میلیون بشکه در روز سقوط خواهد کرد.
آژانس بینالمللی انرژی نیز میگوید کشورهای غیر اوپک پارسال تولید خود را دو میلیون بشکه افزایش دادند و امسال نیز انتظار میرود ۲.۱ میلیون بشکه به تولید خود بیفزایند. این گزارش میافزاید نیاز به نفت اوپک در نیمه اول سال جاری تنها ۲۸.۵ میلیون بشکه در روز خواهد بود. اوپک و کشورهای همپیمانش به رهبری روسیه طی دو سال گذشته توافق کردند که تولید خود را ۱.۲ میلیون بشکه کاهش دهند. البته ایران، ونزوئلا و لیبی از این توافق مستثنی هستند. ماه گذشته دوباره این سازمان توافق کرد که از ابتدای امسال تولید خود را ۵۰۰ هزار بشکه دیگر کاهش دهد تا جلو افت قیمت نفت را بگیرد. با این حال فاتح بیرول، رئیس اجرایی آژانس بینالمللی انرژی، اخیرا اعلام کرد که به رغم توافق اوپک و کشورهای همپیمان، باز هم انتظار میرود در سال ۲۰۲۰ روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت مازاد در جهان تولید شود.
بهارنیوز
بودجه سال ۹۹ دولت حسن روحانی: ریختوپاش اموال مردم!
بودجهٔ سالانه هر دولتی در اساس نشانگر سمتوسوی برنامهریزی های اقتصادی—اجتماعی آن دولت برای کشور است
رویای تحصیل برای دخترانِ هیرمند / کاهش سهم مخارج دولت در آموزش از اقتصاد به فرمان نئولیبرالیسم
برخی روستاهای شهرستان هیرمند به علت نبود جاده مناسب تا شهر از حق تحصیل محروم هستند؛ ۱۲۷هزار کودک بازمانده از تحصیل در سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ وجود دارد.
اتحادیه ارواسیا، فرصتی بینظیر
وزیر راه و شهرسازی اجرایی شدن موافقتنامه موقت ترتیبات منطقه آزاد تجاری میان ایران و اتحادیه ارواسیا را فرصتی بینظیر توصیف کرد و گفت : تجار و بازرگانان ایرانی باید به صورت جدی از این فرصت بینظیر استفاده کنند.
تبعات نپیوستن ایران به FATF
یک اقتصاددان ضمن بررسی شرایط اقتصادی ایران در داخل و خارج، تبعات نپیوستن ایران به FATF را تشریح و اظهار کرد که اگر این اتفاق نیفتد، تحریمهای اروپا نیز به تحریمهای قبلی اضافه خواهد شد.