تارنمای خبری «انباء تونس» چند روز پیش نوشت، آمریکا ۷۵۰ پایگاه نظامی بزرگ و کوچک در بیش از ۱۳۰ کشور جهان دارد و نظامیان آمریکایی در این پایگاه ها به انجام ماموریت های مختلف مانند عملیات نظامی مستقیم، حمایت و پشتیبانی لجستیکی یا حفظ صلح در قالب نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل می پردازند و البته نیروهای آمریکایی طی دو دهه گذشته بیشترین پایگاه نظامی در کشورهای مختلف ایجاد کرده اند.
ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس وقت ستاد مشترک ارتش آمریکا آبان ماه گذشته فاش کرد کشورش پس از خاورمیانه، بیشترین نیروی نظامی را در آفریقا دارد.
مبارزه با تروریسم بهانه آمریکا برای اعزام نیرو
از سوی دیگر «چارلمز جانسون» تاریخ نگار آمریکایی گفته است، ارتش این کشور بیش از ۵۰۰هزار سرباز، جاسوس، نیروی فنی، معلم، کارمند و نیروی غیر نظامی در کشورهای مختلف دارد، جنگ ضد تروریسم تنها دستاویزی برای واشنگتن جهت پیشبرد طرح های امپریالیستی اش است و هدف از اعزام این همه نیروی نظامی به نقاط مختلف جهان، تقویت امپراتوری آمریکا و افزایش نفوذ آن در جهان است.
تارنمای خبری انباء تونس همچنین به نقل از منابعی آگاه که از آن نامی نبرد، نوشت، آمریکا حدود هشت هزار نیروی نظامی ویژه در آفریقا دارد.
آمریکا: تنها یک پایگاه نظامی رسمی در آفریقا داریم
ژنرال «توماس والد هاوزر» فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا نیز چندی پیش اعلام کرد نظامیان آمریکایی بیشتر در چاد، کنگو دمکراتیک، اتیوپی، سومالی، اوگاندا، سودان، رواندا و کنیا مستقرند و واشنگتن به صورت رسمی تنها یک اردوگاه نظامی در جیبوتی دارد (که حدود دو هزار نظامی آمریکایی در آن مستقرند) و در بقیه کشورهای آفریقایی پایگاه نظامی ندارد و این در حالی است که برخی رسانه ها اسنادی مبنی بر تاسیس یک پایگاه هوایی آمریکایی در شهر «آگادیس » نیجر با هزینه ای بالغ بر ۱۰۰میلیون دلار منتشر کرده اند که این باعث شده است سوالات زیادی در خصوص اهداف واشنگتن از ایجاد چنین پایگاهی مطرح شود.
آمریکا ۱۲ پایگاه نظامی محرمانه در آفریقا دارد
گفته می شود آمریکا ۱۲ پایگاه نظامی مخفیانه دیگر در آفریقا دارد که وجود آن را انکار می کند و این کشور از طریق حضور نظامی می خواهد قاره آفریقا را با روش جدید و مبتکرانه ای اشغال کند. البته ظاهرا بیشتر این پایگاه ها کوچک است و آمریکا هواپیماهای بدون سرنشین خود را از آنجا برای انجام ماموریت های خاص به پرواز در می آورد که پایگاه آمریکایی در منطقه «گاروا» در شمال کامرون و آگادیس در مرکز نیجر از این جمله پایگاه ها است.
رسانه ها تاکنون از عملیات نظامی آمریکا در ۶ کشور آفریقایی و از جمله لیبی (با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای حمله به گروه های مسلح) سومالی (برای حمله به الشباب )، اوگاندا(برای دستگیری رهبر شورشیان اوگاندا)، نیجریه (کمک به نیروهای ارتش این کشور در مبارزه با بوکوحرام)، نیجر( برای مبارزه با گروه های تندرو که اخیرا چهار سرباز آمریکایی نیز در این کشور کشته شدند) و جیبوتی پرده برداشته اند.
گفته می شود آمریکا در جیبوتی ۲هزار نظامی، در نیجر ۸۰۰ ، در سومالی ۴۰۰ ، در کامرون ۱۰۰ و در اوگاندا هم ۵۶ نیروی نظامی دارد.
همچنین برخی رسانه های تونسی و از جمله تارنمای «کاپیتالیست» نوشتند، آمریکا با ۴۹ کشور از مجموع ۵۴ کشور آفریقایی روابط نظامی دارد و پس از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱میلادی ، صدها میلیون دلار برای تسلیح و آموزش ارتش های آفریقایی مانند ارتش مالی، الجزایر، نیجرف چاد، موریتانی ، سنگال ، تونس و مصر هزینه کرده است.
وال استریت ژورنال: هیچ کشور آفریقایی رسما با ایجاد پایگاه نظامی آمریکایی موافقت نکرده
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» اخیرا به نقل از مقام های عالی رتبه آمریکایی نوشت، تاکنون هیچ یک از کشورهای واقع درشمال آفریقا اجازه تاسیس پایگاه نظامی به آمریکا نداده اند و حضور آمریکا در این کشورها منحصر به صدور مجوز برای استقرار هواپیماهای بدون سرنشین و حضور شمار محدودی از نظامیان در برخی پایگاه های نظامی این کشورها است.
با این که آمریکایی ها به صورت رسمی اعلام کرده اند جز در جیبوتی، در کشور دیگری پایگاه نظامی ندارند اما طی چند ماه گذشته برخی رسانه های الجزایری و تونسی در پی انتشار اخبار و گزارش هایی در رسانه های آمریکایی مانند واشنگتن پست و نیویورک تایمز، مطلبی در مورد حضور نظامی آمریکا در این کشورها منتشر کرده اند، در حالی که دولت این دو کشور هرگونه وجود پایگاه های نظامی آمریکایی و همچنین نظامیان این کشور در خاک خود را تکذیب می کنند.
تارنمای خبری «الوطن» الجزایر نیز دو روز پیش نوشت، «لاسیان کنوکس براون» سخنگوی سفارت آمریکا در الجزایر هرگونه حضور نظامی این کشور در خاک الجزایر را تکذیب و تاکید کرد اخباری که رسانه های آمریکایی در این خصوص منتشر و رسانه های الجزایری آن را بازنشر کرده اند، ناشی از برداشت نادرست این موضوع بوده است.
وی افزود: ما نیروی نظامی در الجزایر نداریم ، سفارت امریکا در الجزایر کارمندانی مسئول تامین امنیت دارد که وظیفه آن ها تامین امنیت ساختمان سفارت است و گاهی نیز برخی مسئولان نظامی برای دیدارهایی مقطعی به سفارت آمریکا در الجزایر می آیند.
به هر حال باید گفت آمریکا سعی می کند به بهانه های مختلف و از جمله مبارزه با تروریسم جای پایی در آفریقا پیدا کند و این در حالی است که مردم این کشورها در خصوص حضور آمریکایی ها در خاک خود حساسیت نشان می دهند.
ایرنا