مقامهای عراقی میگویند که دولت بغداد درخواستی را برای از سرگیری گفتوگوهای استراتژیک با آمریکا و همچنین موضوع خروج نظامیان آمریکایی از این کشور، به واشنگتن ارسال کرده است.
بمباران یوگسلاوی «لکه ننگ» ناتو است که هرگز پاک نخواهد شد!
وزیر کشور صربستان به مناسبت بیست و دومین سالگرد بمباران این کشور از سوی نیروهای ناتو گفت: صربستان هرگز آن جنایت را فراموش نکرده و به دنبال عدالت است.
رای الیوم؛ پس از۱۰ سال توطئه غرب، سوریه امروز درقلههای پیروزی است
با گذشت ۱۰ سال از آغاز توطئه غرب و در رأس آن آمریکا علیه سوریه به خاطر ذخایر نفت و گاز این کشور، امروز شاهد آن هستیم که مقاومت ملت و ارتش سوریه این توطئه را خنثی کرده و ملت سوریه در داخل و خارج این کشور نسبت به این توطئهها برای تجزیه کشورشان آگاه ... رای الیوم؛ پس از۱۰ سال توطئه غرب، سوریه امروز درقلههای پیروزی است
حمله موشکی یمن به شرکت نفتی آرامکو عربستان در جده
سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز پنجشنبه از حمله موشکی به شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی در جده خبر داد.
مسکو و دمشق: غرب دنبال غارت سوریه است نه مبارزه با تروریسم
دولتهای روسیه و سوریه در بیانیه مشترکی اعلام کردند که هدف غرب و آمریکا در سوریه غارت منابع آن است نه مبارزه با تروریسم.
آمریکا چگونه در جنگ با چین شکست خواهد خورد؟
یک نشریه آمریکایی به بررسی این مساله پرداخته است که در صورت وقوع جنگ احتمالی بین آمریکا و چین، ایالات متحده چگونه از این قدرت آسیایی شکست خواهد خورد؟
نشریه آتلانتیک نوشت: اگر جنگی بین آمریکا و چین به وقوع بپیوندد، جنگی بین دو ارتش قدرتمند جهان که به شدت وحشتناک خواهد بود، این آمریکا است که احتمالا در این جنگ شکست میخورد. این یک نگرانی مهم بین مقام های دفاعی فعلی و سابق و تحلیلگران نظامی آمریکایی به شمار میرود و نسبت به شکست احتمالی ایالات متحده در جنگ با چین ابراز نگرانی کردهاند.
فیلیپ داویدسون دریاسالار آمریکایی که بر نیروهای نظامی آمریکا در آسیا نظارت میکند، در نشست امنیتی آسپن که هفته گذشته برگزار شد، گفت: چین بزرگترین تهدید بلندمدت راهبردی علیه ایالات متحده و نظم بینالمللی است.
وی به پیشرفت سریع نظامی چین در زمینه های مختلف از جمله هوایی، دریایی، زمینی و فضایی و سایبری اشاره و تاکید کرد: گرچه قابلیت های چین در شرایط کنونی هنوز قدرت تسلط و برتری بر آمریکا را در منطقه ندارد، ولی این احتمال وجود دارد که چین طی ۵ سال آینده بر آمریکا برتری یابد.
ولی تعداد بیشتر کشتی ها، موشک ها هواپیماها و افراد همواره همه قضیه نیست. چیزی که موجب برتری و مزیت چین است، مسائل جغرافیایی است. راهبرد دولت ترامپ برای جلوگیری از رشد قدرت اقتصادی و نظامی چین در منطقه، با شکست روبرو شد و چین اقدام به ساخت جزایر مصنوعی و پروژه های زیرساختی مهمی در منطقه کرده و سرمایه گذاری هنگفتی در ارتش انجام داده است.
سئوال مهم این است که چه چیزی می تواند عامل اصلی و واقعی جنگ آمریکا با چین باشد. آیا اشغال تایوان توسط چین؟ آیا آمریکا حاضر است ریسک جنگ جهانی سوم را قبول کند؟ آیا اقدام چین در ادعای مالکیت جزایر سنکاکو که آمریکا معتقد است به ژاپن تعلق دارد؟ آیا آمریکا به تعهدات خود برای دفاع و حمایت از متحدانش پایبند خواهد ماند؟
هیچ تضمینی وجود ندارد که یک رئیس جمهور آمریکا به خصوص ترامپ در هر صورت وارد یک جنگ شود ولی اینها سناریوهایی است که تحلیلگران موسسه رند درباره آن تحقیق و مطالعه کرده اند تا ببینند آیا آمریکا حاضر است با توسل به زور مانع از تسلط چین بر این سرزمین ها و اراضی شود؟ هنوز به درستی مشخص نیست که آمریکا بتواند چنین کاری را انجام دهد.
در صورت وقوع محتمل ترین سناریوهای جنگی آمریکا و چین در آسیا، پیروزی چین به این معنا نخواهد بود که حزب کمونیست چین میتواند بر واشنگتن غلبه کند، بلکه پیروزی چین به این معناست که آمریکا نمی تواند چین را از سرزمین های ژاپنی یا تایوان بیرون کند. آمریکا برای انجام چنین کاری علاوه بر حملات سایبری می تواند به نیروهای چینی از طریق هوا و دریا حمله کند ولی مشکل این است که چین حداقل در ۲۰ سال گذشته برای چنین شرایطی کاملا آماده شده است و سرمایه گذاری کلانی را برای دفاع از خود انجام داده است تا مانع از موفقیت این رویکرد آمریکا شود. چین موشک هایی دارد که قادر به غرق کردن کشتی هاست. چین موشک هایی دارد که قادر به سرنگونی هواپیماها است. چین موشک هایی دارد که از نظر تئوری می تواند به پایگاه های آمریکایی در ژاپن و گوام برسد.
دیوید اوشمانک تحلیلگر ارشد موسسه رند در این باره گفت: چین نمی خواهد آمریکا را از نظر نظامی با یک شکست جامع و کامل روبرو کند تا به اهداف کوتاه مدتش دست پیدا کند. اگر هدف چینی ها اشغال تایوان باشد آنها می توانند ظرف چند روز یا چند هفته به این هدف دست پیدا کنند. چین نه تنها میتواند به پایگاه های هوایی آمریکا در منطقه حمله کند بلکه آنها میتوانند به ناوهای هواپیمابر در دریا نیز حمله ور شوند. آنها میتوانند به حسگرهای ما در فضا نیز حمله کنند. آنها به ارتباطات ماهواره ای ما نیز حمله خواهند کرد. آنها می توانند به پایگاه های اطلاعاتی در سامانه های فرماندهی ما نیز نفوذ کنند.
آتلانتیک در ادامه افزود: رشد قابلیت های نظامی چین طی ۲۰ سال گذشته کاملا چشمگیر بوده است، یعنی زمانی که بیل کلینتون رئیس جمهور سابق آمریکا یک فروند ناو هواپیمابر را به نزدیکی تنگه تایوان اعزام کرد تا مانع از تهدیدات چین علیه این جزیره شود. چین در آن زمان موشک هایی را به سوی تایوان شلیک کرده است ولی زرادخانه موشکی چین توانایی قدرت و دقت امروز را نداشت.
کریس بروس رئیس سابق کمیته خدمات مسلح سنای آمریکا در این باره گفت: زمانی که ناو هواپیمابر آمریکایی توسط کلینتون مستقر شد، چینیها حتی نمیتوانستند آن را پیدا کنند. اکنون ۲۵ سال گذشته است و چینی ها اکنون نه تنها میتوانند سامانه هایی مثل آن را پیدا کنند بلکه می دانند چگونه با استفاده از تسلیحات دقیق و هدایت شونده آن را نابود کنند. اگر آمریکا الان بخواهد یک ناو هواپیمابر را در نزدیکی تنگه تایوان مستقر کند، احتمال واقعی برای درگیری نظامی وجود خواهد داشت.
تسنیم
روسیه؛ تمرکز نیروهای نظامی در منطقه خلیج فارس بهقدری بالاست که منطقه در آستانه درگیری قراردارد
معاون وزیر خارجه روسیه در واکنش به ادعای «دونالد ترامپ» در خصوص هدف قرار گرفتن یک پهپاد ایرانی از سوی آمریکا، گفت که منطقه در آستانه درگیری نظامی قرار دارد.
بیانیهٔ حزب کمونیست یونان؛ آمریکا ایران را هدف گرفته است
حزب کمونیست یونان در روز ۱۴ ژوئن/۲۴ خرداد با انتشار بیانیهای اعلام کرد: “حملههای اخیر به دو نفتکش در آبهای دریای عمان دوباره رخدادهای پیرامون ایران را آشفته و بحرانی کرد. آمریکا که گویا از قبل آمادهٔ اقدام شده بود، ایران را هدف گرفته است و نیروهای نظامی بیشتری را در منطقه متمرکز کرده است…
روایت آسوشتدپرس از ناکامی آمریکا در جلب حمایت ناتو علیه ایران
خبرگزارش آسوشیتدپرس گزارش داد که سرپست تازه کار وزارت دفاع آمریکا در اولین ماموریت خارجی خود نتوانست حمایت ناتو را برای تشکیل ائتلاف علیه ایران جلب کند.
یک دیپلمات روس: اگر آمریکا به ایران حمله کند، تهران تنها نخواهد ماند
یک دیپلمات ارشد روس گفت که در صورت حمله آمریکا به ایران، تهران مقاومت خواهد کرد.