منابع خبری گزارش دادند که آمریکا قصد دارد برای کاهش تنش در مرز ترکیه و سوریه نیروهای موسوم به پیشمرگه های «روژاوا» را جایگزین نیروهای کُرد «یگان های مدافع خلق» کند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، یک منبع کُرد سوریه گفت: واشنگتن در حال بررسی طرح جدیدی برای کاهش تنش در مرزهای سوریه و ترکیه است. بر اساس این طرح نیروهای موسوم به پیشمرگه های «روژاوا» جایگزین نیروهای کُرد «یگان های مدافع خلق» می شوند.
این منبع که خواسته نامش ذکر نشود افزوده است: آمریکا یک راه حل میانه را بین ترکیه که حضور نیروهای یگان های مدافع خلق را نمی پذیرد و آن ها را گروهی تروریستی وابسته به حزب کارگران کردستان می داند و آماده حمله علیه آن ها در شرق فرات است و نیروهایی که ستوان فقرات نیروهای سوریه دمکراتیک بزرگترین همپیمان این کشور در خاک سوریه به شمار می آید، انتخاب کرده است.
بر اساس این گزارش، آمریکا از نیروهای پیشمرگه روژاوا برای همکاری با این کشور و کنترل مناطق مرزی میان سوریه و ترکیه استفاده خواهد کرد.
این گزارش می افزاید که نیروهای روژاوا تا کنون به دلیل مخالفت «حزب کارگران» نتوانستند به مناطقی در خاک سوریه که تحت کنترل کُردها هستند بازگردند.
این منبع همچنین تاکید کرد که آمریکا برای کاهش تنش و همچنین جلوگیری از حمله نظامی ترکیه به مناطق تحت کنترل همپیمانان خود در مرزهای شمالی سوریه هزاران تن از نیروهای پیشمرگه سوری را روانه این مناطق خواهد کرد.
بنابر اعلام این منبع، احتمالا طی ساعات یا روزهای آینده گروه اول نیروهای پیشمرگه روژاوا شامل ۴۰۰ تن در مناطق مرزی سوریه واقع در شرق فرات استقرار می یابند.
این منبع شمار کامل نیروهای پیشمرگه سوری را با تجهیزات و ادوات نظامی به هشت هزار نفر برآورد کرده است.
نیروهای پیشمرگه روژاوا کُردهای سوری هستند که در سال ۲۰۱۲ در اقلیم کردستان عراق زیر نظر نیروهای پیشمرگه و نیروهای ائتلاف بین المللی آموزش دیدند و در خاک عراق در عملیات علیه داعش شرکت داشتند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه چهارشنبه گذشته طی سخنرانی در کنفرانس صنایع دفاعی آنکارا گفت: طی روزهای آتی عملیات شرق فرات را که تحت سلطه کردهای شمال شرق سوریه قرار گرفته، کلید می زنیم.
وی گفته بود: هدف ما از این عملیات فقط تروریست ها است نه سربازان آمریکایی.
اردوغان، با اشاره به اختلاف نظرهای عمیق ترکیه با آمریکا درباره موضوع سوریه، منبج و شرق فرات تاکید کرد، آمریکا باید درباره این مسائل به وعدههایش عمل کند.
ارتش ترکیه همچنین در اوایل بهمن ماه سال ۱۳۹۶ با هدف مبارزه با نیروهای «حزب کارگران کردستان ترکیه» (پ.ک.ک)، عناصر «حزب اتحاد دمکراتیک سوریه» (پ.ی.د) و «نیروهای یگان های مدافع خلق سوریه» (ی.پ.گ ) عملیاتی را تحت عنوان شاخه زیتون در شمال سوریه آغاز کرد و با تصرف دو هزار کیلومتر مربع دیگر از مناطق شمالی سوریه، شهر «عفرین» را اشغال کرد.
ایرنا