به گزارش صدای آلمان؛ یک روز بعد از آزمایش موشک ماهوارهبر ایران، آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان از جمهوری اسلامی خواستند، هر چه سریعتر به آزمایشهای موشکهای بالستیک خود خاتمه دهد.
آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیهای مشترک خواستار پایان دادن به آزمایشهای موشکی ایران شدند. آنها آزمایش یک موشک ماهوارهبر توسط ایران را محکوم کرده و آن را “تحریکآمیز” و “بیثباتکننده” خواندند.
این چهار کشور آزمایش موشک ماهوارهبر سیمرغ ایران را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد قلمداد کردند.
آنها از ایران خواستند تا از “پرتاب موشکهای بالستیک و فعالیتهای مربوطه” دست بردارد.
در قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد که دو سال پیش در حمایت از توافق هستهای با ایران تصویب شد، از این کشور خواسته شده تا از آزمایش موشکهای بالیستیک که از قابلیت حمل کلاهک هستهای برخوردارند دست بکشد. در این قطعنامه تأکید شده که تحریمهای نظامی ایران همچنان به قوت خود باقی است.
طبق بیانیه یادشده، این چهار کشور که همگی عضو گروه ۱+ ۵ هستند “نگرانیهای” خود را به اطلاع آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد رساندهاند. گروه ۱+۵ که شامل این چهار کشور به انضمام روسیه و چین میشود برای چندین سال تا پیش از رسیدن به توافق هستهای با ایران در سال ۲۰۱۵ طرف مذاکره با این کشور بود.
خبرگزاری فرانسه با اتکا به بیانیه نامبرده مینویسد، بریتانیا، فرانسه و آلمان سرگرم مذاکراتی دوجانبه با ایران درباره این موضوع هستند.
بیانیه مشترک این چهار کشور بعد از اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه شش شرکت ایران منتشر شد.
وزارت خزانهداری آمریکا پنجشنبه ۲۷ ژوئیه (۵ مرداد) اعلام کرد، در واکنش به “فعالیتهای تحریکآمیز موشکی ایران” و از جمله آزمایش موشک ماهوارهبر سیمرغ شش شرکت ایرانی وابسته به گروه صنعتی “شهید همت” را در فهرست سیاه تحریمهای خود قرار میدهد.
ایران روز پنجشنبه ۵ مرداد از پرتاب آزمایشی ماهوارهبر سیمرغ خبر داده بود. این پرتاب از پایگاه فضایی جدید “امام خمینی” در سمنان انجام شده بود که نخستین پایگاه سکوثابت جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود.
بنا به اظهارات مقامهای جمهوری اسلامی، این موشک ماهوارهبر که ساخت صنایع هوافضای ایران است، میتواند ماهوارههایی تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهد.