آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

آمریکا در جایگاهی نیست که از موضع قدرت با چین صحبت کند

«یانگ جیه چی» عضو دفتر سیاسی و مدیر دفتر کمیسیون امور خارجه کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در جریان برگزاری گفت و گوی عالیرتبه میان مقامات چین و آمریکا تاکید کرد: «شما صلاحیت این را ندارید که از موضع قدرت با چین صحبت کنید چرا که چینی ها از این رویکرد شما پیروی نمی کنند و خریدار این سبک از اظهار نظرات شما نیستند».

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین: چنین اظهاراتی از سوی این مقام چینی توجه زیادی را به سمت خود جلب کرده است.

 

در وهله اول باید توجه داشت که این گونه اظهارات در حکم پاسخی جدی و محکم از سوی چین به آغاز نامعقول اختلافات از سوی آمریکا علیه پکن است؛ طرف چینی به منظور انجام یک گفتگوی استراتژیک صادقانه با آمریکا عازم «آنکوریج» شد و آماده بود تا این گفتگوها را طبق تشریفات و ترتیبات توافق شده قبلی میان دو طرف پیش بگیرد اما با این وجود، آمریکا سخنان ابتدایی و آغازین خود را به طور جدی تعلیق کرد و سیاست های داخلی و خارجی چین را به شیوه ای نامعقول مورد انتقاد قرار داد و باعث تحریک اختلافات میان واشنگتن و پکن شد.

 

این در حالیست که چنین رویکردی از سوی آمریکا شیوه مناسب مهمان نوازی نیست و با آداب و رسوم دیپلماتیک هیچ تناسبی ندارد و چین نیز قطعا باید به این رویکرد آمریکا پاسخی جدی بدهد.

 

نکته دوم این است که آمریکا در جریان است که گفتگوها با چین باید بر اساس احترام متقابل صورت گیرد؛ چین نوکر آمریکا نیست و اجازه نمی دهد هدف بی احترامی واشنگتن قرار گیرد.

 

با توجه به اینکه آمریکا از چین برای انجام یک گفتگوی استراتژیک بلند پایه دعوت به عمل آورده است بنابراین باید صادقانه رفتار کند و احترام متقابل در گفت و گو با چین را در نظر بگیرد.

 

چین کشوری آداب محور و مهمان نواز است و طبیعتا با دوستانش برخوردی ملایم و دوستانه دارد اما قطعا در برابر استکبار و بی ادبی، هیچ گاه کوتاه نمی آید و نباید انتظار داشت که چین در برابر بی احترامی سکوت کند و یا در مسائل اصولی و منافع کلیدی خود سازش کند.

 

نکته سوم این است که آمریکا باید در آینه نگاهی به خود بیندازد؛ این کشور به راحتی و با توسل به زور و قدرت باعث ایجاد آشفتگی و ناآرامی در جهان می شود و مشکلات بسیار زیادی را در زمینه حقوق بشر و جنبه های دیگر ایجاد کرده است؛ برای مثال، همین چند وقت اخیر بود که گزارش هایی از وقوع تیراندازی علیه آسیایی تبارهای آمریکایی در ایالت «جورجیا» منتشر شد.

 

آمریکا حتی قادر نیست که ابتدایی ترین موارد حقوق بشری مربوط به حفظ بقای اقلیت های قومی خود را تضمین کند. با این وصاف این کشور چطور خود را در جایگاهی می بیند که بخواهد به سایر کشورها درس بدهد و در نقش معلم ظاهر شود؟

 

اکثر کشورهای جهان این نکته که ارزش های تعریف شده از سوی آمریکا همان ارزش های بین المللی، اظهارات مقامات آمریکایی نماینده افکار عمومی بین المللی و قوانین مدون چند کشور همان قوانین بین المللی است را قبول ندارند.

 

برخی سیاستمداران آمریکایی بر این باورند که با جلب نظر برخی از متحدان واشنگتن و تشکیل گروه می توانند چین را تحت فشار قرار دهند و نهایتا چین مجبور می شود که در برابر آنها تسلیم شود؛ باید گفت که چنین طرز فکری کاملا متکبرانه و احمقانه است و باعث سوء برداشت های غلط و اشتباهات استراتژیک آمریکا خواهد شد.

 

باید توجه داشت که وقتی آمریکا درصدد تعامل با چین است، اگر همچنان به دنبال حفظ ذهنیت استکباری و ادعای جایگاه معلمی خود باشد، این رویکرد نهایتا به توهین به خود آمریکا منجر خواهد شد.

کرملین: روسیه برای بدترین سناریو در روابط با آمریکا آماده است

سخنگوی کرملین با اعلام آمادگی پوتین برای گفت‌وگو با جو بایدن، “در هر زمان مناسب”، تأکید کرد: روسیه به بهبود روابط با آمریکا امیدوار، ولی همواره برای بدترین وضعیت ممکن نیز آمادگی کامل دارد.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا