آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

به گفته یک کارشناس چینی آمریکا نمی‌تواند به عنوان میانجی واقعی در مذاکرات پایان درگیری اوکراین عمل کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از سان؛ «سان چی»، مدیر مرکز مطالعات روسیه و آسیای مرکزی در آکادمی علوم اجتماعی شانگهای، با اشاره به نتایج مذاکرات اخیر نمایندگان روسیه و آمریکا در ریاض، اظهار داشت که ... آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, چین, دریای سیاه, روسیه, شرق اروپا

سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان در غرب قزاقستان+ فیلم

رسانه‌ها از سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری غیر نظامی جمهوری آذربایجان در آسمان قزاقستان خبر دادند. به گزارش ایلنا به نقل از روسیاالیوم، یک فروند هواپیمای مسافربری غیرنظامی متعلق به خطوط هوایی جمهوری آذربایجان در قزاقستان سقوط کرد. طبق این گزارش، ، یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت هواپیمایی آذربایجان امروز -چهارشنبه- در شهر ... سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان در غرب قزاقستان+ فیلم

ادامه

آذربایجان, جهان, حوادث, خبر, فیلم, قزاقستان

«سین‌کیانگ»؛ مرکز طرح بزرگ «ابتکار کمربند و جاده»

روزنامه‌نگار مصری در یادداشتی، مشاهدات سفر ۱۲ روزه خود به «سین‌کیانگ» چین را منتشر کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شین‌هوا، «حازم سمیر» معاون مدیر تحریریه روزنامه «الجمهوری» مصر با انتشار یادداشتی با اشاره به سفر اخیرش به منطقه خودمختار «سین‌کیانگ» چین استدلال می‌کند که مشاهدات عینی و داده‌های واقعی با آنچه غربی‌ها ... «سین‌کیانگ»؛ مرکز طرح بزرگ «ابتکار کمربند و جاده»

ادامه

اروپا, ازبکستان, اقتصادی, تاجیکستان, ترکمنستان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, قرقیزستان, قزاقستان, گزارش

تاکید پکن بر «مسیر مشترک» با آسیای مرکزی برای تحقق ثبات منطقه‌

دولت پکن بر اهمیت همکاری‌های راهبردی، حفظ امنیت و تقویت روابط فرهنگی با کشور‌های آسیای مرکزی تأکید کرد. دولت پکن با اشاره به مسیر مشترک چین و کشور‌های آسیای مرکزی برای توسعه پایدار و ثبات منطقه‌ای، بر اهمیت همکاری‌های راهبردی، حفظ امنیت و تقویت روابط فرهنگی با کشور‌های این منطقه تأکید کرد. به نقل از ... تاکید پکن بر «مسیر مشترک» با آسیای مرکزی برای تحقق ثبات منطقه‌

ادامه

آسیای مرکزی, ازبکستان, تاجیکستان, ترکمنستان, جهان, چین, قرقیزستان, قزاقستان, همکاری استراتژیک

پشت‌پرده تحرکات تروریست‌ها در شمال سوریه

رسانه روسی در تحلیلی درباره درگیری‌ها و حملات اخیر مجموعه‌ای از گروه‌های تروریستی در سوریه، نوشت که دست آمریکا،‌ اوکراین و ترکیه در پشت این وقایع مشهود است. به گزارش ایسنا، خبرگزاری روسی در ارزیابی خود درباره درگیری‌هایی که اخیرا از سوی مجموعه‌ای از گروه‌های تروریستی از حدود چهار روز پیش در نقاطی از سوریه ... پشت‌پرده تحرکات تروریست‌ها در شمال سوریه

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, ازبکستان, اسراییل, اوکراین, ایران, تاجیکستان, ترکیه, تروریسم, خاورمیانه, روسیه, سوریه, قرقیزستان, گزارش, لبنان

آمریکا با خروج از افغانستان چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

خروج ناگهانی آمریکا موجب اوضاع آشفته‌ای در افغانستان شده است که کشور‌های هم مرزش را با خطراتی روبرو می‌کند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از رای الیوم، «مایا التلاوی» تحلیل‌گر مسائل سیاسی با اشاره به خروج ناگهانی آمریکا از افغانستان به بررسی اهداف پنهان این کشور پرداخته و در این خصوص چندین عامل را از دلایل اصلی خروج آمریکا از افغانستان بیان می‌کند.

 

التلاوی با اشاره به فرار «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان اعلام می‌کند این برنامه‌ای از پیش تعیین شده، بوده است و سقوط ولایت‌های افغانستان یکی بعد از دیگری سناریوهایی بود که آمریکا آن را به اجرا درآورد.

 

اما از مهمترین اهداف آمریکا برای خروج از افغانستان می‌توان به چند مورد که از مهمترین آن‌هاست، اشاره کرد:

 

۱) جنگ اقتصادی با چین: چین با پیشرفت در زمینه‌های تکنولوژی در حال تبدیل شدن به قطب اقتصادی دنیاست و آمریکا نمی‌تواند جلوی پیشرفت این کشور را بگیرد پس با کشاندن جنگ داخلی به افغانستان و ناامن کردن مرز چین با این کشور تلاش می‌کند کمی از شدت پیشرفت رو به جلوی آن کم کند.

 

۲) آمریکا با کشاندن افغانستان به جنگ داخلی فقط به دنبال ناامن کردن مرز چین نیست بلکه به دنبال تاثیرگذاری بر روند مذاکرات هسته‌ای با ایران هم هست.

 

۳) آمریکا می‌خواهد ثابت کند سقوط کابل به این سرعت و حضور طالبان در دفتر ریاست جمهوری آن پس از خروج نیروهای آمریکایی نشان دهنده این است که این کشور با حضور نظامی در چندین کشور دنیا به اصطلاح به دنبال مبارزه با تروریسم است.

 

۴) با ایجاد خلاء نظامی در منطقه که به دلیل ترک ناگهانی نظامیان آمریکایی و ناتوست تروریست‌ها وارد این محدوده خواهند شد و غرب چین که در حال حاضر مهمترین دغدغه آمریکا می‌باشد را به ناآرامی می‌کشاند و حتی ممکن است منطقه «ایغور» چین هم به این ناآرامی‌ها اضافه شود.

 

۵) پاکستان هم از آنچه که در افغانستان در حال رخ دادن است متاثر شده بنابراین این امر پیامد‌هایی برای پروژه «جاده ابریشم» هم خواهد داشت.

 

التلاوی در پایان گفت: لازم است یک استراتژی برای جلوگیری از خطرات تدوین شده و جنگ داخلی در افغانستان در نظر گرفته شود.

 

در پی حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا و فروریختن برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک، آمریکا به بهانه سرکوب القاعده و حذف طالبان از قدرت ۷ اکتبر ۲۰۰۱ به افغانستان حمله کرد. انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان متحدان اصلی آمریکا در این جنگ بودند و از اقدامات آمریکا پشتیبانی می‌کردند.

 

دولت آمریکا پس از حوادث ۱۱ سپتامبر، ۶ هزار نفر را دستگیر و در زندان‌های گوانتانامو و بگرام محبوس کرد. در ده سال اول حمله آمریکا به افغانستان حدود ۳۱۰۰ نفر بازداشت شدند و آمریکا تمامی زندانیان را از گوانتانامو به بگرام افغانستان انتقال داد. در این زندان علاوه بر زندانیان افغان، افرادی از کشور‌های عربی، پاکستان و لیبی نیز بودند.

 

اما پس از تسلط کاملِ چندی پیش نیرو‌های طالبان بر افغانستان بسیاری از رویکرد آمریکا و متحدانش برای خروج بی برنامه از خاک افغانستان پس از بیست سال اشغالگری و غارت این کشور بدون هیچگونه دستاوردی انتقاد کردند و آن را نشانه شکست بی چون و چرای نیرو‌های خارجی در این کشور دانستند. اشغالگری بیست ساله ای که چیزی جز کشتار و ناامنی برای مردم افغانستان به دنبال نداشته است.

گروه‌های مسلح فعال در خاک افغانستان را بشناسید

آخرین آمار نشان می‌دهد هشت تا ۱۰ هزار جنگجوی خارجی در افغانستان حضور دارند. تمامی این افراد به نحوی با امارت اسلامی افغانستان بیعت کرده یا عضو گروه‌های وابسته به القاعده یا داعش هستند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, تروریسم, جهان, حضور نظامی, حقوق بشر, خبر

وال استریت ژورنال: تلفات انفجارهای کابل به ۱۰۳ نفر رسید

یک روزنامه آمریکایی گزارش کرد که تلفات دو انفجار شب گذشته در فرودگاه کابل به دست‌کم ۱۰۳ نفر افزایش یافته که شامل ۱۳ نظامی آمریکایی و ۹۰ افغان می‌شود.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, انگلستان, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر

فن‌آوری‌ غرب، سیستم نظارت و شناسایی بیومتریک؛ جایگزینی برای جامعه مدنی در خدمت تروریست‌های طالبان

“در حال حاضر در کابل ایست‌های بازرسی تحت کنترل شبه‌نظامیان طالبان است که با استفاده از اسکنرهای بیومتریکی که هزینه آنها را آمریکایی‌ها داده‌اند، شهروندانی را که برای نیروهای آمریکایی کار کرده و یا در کنار آنها جنگیده‌اند، شناسایی و شکار می‌کنند؛ اتفاقی که باید توسط هر کسی که این سیستم‌های شناسایی بیومتریک را به ... فن‌آوری‌ غرب، سیستم نظارت و شناسایی بیومتریک؛ جایگزینی برای جامعه مدنی در خدمت تروریست‌های طالبان

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, پناهجویی, تروریسم, جهان, جهان غرب, حقوق بشر, سازمان ملل