لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد امیدوار است آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت: ما و عربستان از آتش بس بین ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که آتش بس پایدار ... لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, عربستان, فلسطین, مذاکرات هسته‌ای

فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

تجاوز نظامی اسرائیل به ایران نه‌تنها منطقه را در آستانه بحرانی تازه قرار داد، بلکه موجب شد عربستان سعودی در محاسبات راهبردی خود، گامی دیگر به‌سوی نزدیکی به تهران برداشته و رویای عادی‌سازی با ریاض را برای صهیونیست‌ها دست‌نیافتنی‌تر کند. به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای با اشاره به تلاش‌های دولت آمریکا برای عادی‌سازی ... فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

ادامه

آمریکا, استراتژی, اسراییل, اشغالگری, امارات, ایران, بحرین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, ٰژئوپلیتیک, فلسطین, نسل‌کشی

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند. به گزارش ایسنا، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل با انتقاد شدید از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که روند تصمیم‌گیری در خصوص پرونده غزه بر اساس شاخص‌ها و محاسبات امنیتی انجام ... رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, گرسنگی

پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود دونالد ترامپ تاکید کرد که مناقشه‌های خاورمیانه از جمله ایران باید از طریق دیپلماسی حل و فصل شوند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «یوری اوشاکوف» دستیار رئیس‌جمهوری روسیه پنجشنبه پس از این تماس تلفنی، به خبرنگاران گفت: اهمیت حل همه ... پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استقلال, اوکراین, ایران, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا

کارزار دیپلماتیک چین علیه آمریکا و اسرائیل با تاکید بر تاب‌آوری تاریخی ایرانیان

دولت چین در این هفته با کارزاری دیپلماتیک، برای توقف جنایات اسرائیل تلاش و رئیس جمهور چین با انتشار پیامی، تاب‌آوری تاریخی ایرانیان را یادآوری کرد. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایرنا: با شروع اقدامات نظامی و تروریستی اسرائیل در خاک ایران از روز جمعه ۲۳ خرداد ماه، دولت چین در این هفته با ... کارزار دیپلماتیک چین علیه آمریکا و اسرائیل با تاکید بر تاب‌آوری تاریخی ایرانیان

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, پیام, تروریسم, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, یونان

آمریکا باید در حضور نظامی خود در سراسر خاورمیانه تجدیدنظر کند

“همزمان با تامل روی پایان جنگ بیهوده، طولانی و پرهزینه آمریکا در افغانستان، سیاستمداران لازم است مجدداً به منافع ملی ایالات متحده در جاهای دیگر بپردازند و نظامیان آمریکایی را از خاورمیانه به خانه برگردانند.”

 

به گزارش ایسنا، تیلور کوتسکی در مطلبی برای پایگاه اگزماینر نوشت: «آخرین نیروهای آمریکایی پس از حدود بیست سال از پایگاه هوایی بگرام که محل عملیاتهای آمریکا در افغانستان بود، خارج شدند. تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای انتقال نیروها به خانه درست بود چون جنگ در افغانستان دیگر در راستای منافع کلیدی نیست و اکثر آمریکایی ها هم با آن مخالف هستند. در شرایطی که ما به طولانی ترین جنگ آمریکا پایان میدهیم و استقرارهای خودمان در نقاط دیگر را بررسی میکنیم، رئیس جمهوری آمریکا باید کاهش اهمیت خاورمیانه برای منافع آمریکا و کاهش حضور نظامی ما را به رسمیت بشناسد.

 

با وجود هزینه ۶.۴ تریلیون دلاری ما در خاورمیانه طی دو دهه گذشته و کشته شدن بیش از ۷۰۰۰ عضو سرویس آمریکا، آمریکا منافع حیاتی اندکی در این منطقه دارد. اینها شامل جلوگیری از اخلال های جدید در تامین انرژی جهانی، جلوگیری از رشد یک هژمون منطقه ای و مبارزه با تروریسم. هیچکدام از این اهداف نیازمند ادامه ماموریت ما در عراق یا نگه داشتن ده ها هزار نیرو در پایگاه هایی در سراسر خاورمیانه نیست. در برخی موارد، حضور نظامی بزرگ ما این منافع را تضعیف میکند.

 

خاورمیانه در دوران جنگ سرد برای ایالات متحده بیشتر اهمیت داشت چون ما به شدت به نفت این منطقه وابسته بودیم و به شدت تحت تاثیر شوکهای تامین جهانی قرار داشتیم. در دولت کارتر، آمریکا نیروی استقرار سریع را تشکیل داد تا در صورت تهدید علیه تامین نفت بتواند برای مداخلات خارجی به سرعت مستقر شود. حتی زمانی که خطر بسیار بیشتر بود، ایالات متحده به جای شبکه گسترده پایگاه های دائمی و دهها هزار نیروی زمینی که در دهه های بعد مستقر کردیم، به تعادل دریایی متکی بود.

 

در مقابل، ایالات متحده اکنون بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان است. در مقایسه، خاورمیانه برای تأمین انرژی ما بسیار کم اهمیت است به طوری که ما بیشتر از عربستان سعودی، از مکزیک نفت وارد می کنیم. گرچه اختلالات عمده هنوز هم می تواند به اقتصاد جهانی آسیب برساند، اما از نظر تاریخی بازارهای نفت قادر به واکنش در برابر شوکهای عرضه هستند و ابزارهایی مانند ذخایر استراتژیک نفت، آمریکا را برای مقابله با چنین توفان‌هایی کاملاً مجهز میکنند.

 

یک منبع احتمالی اختلال عمده نفت خاورمیانه، جنگ داخلی عربستان سعودی میتواند باشد که در واقع استقرار گسترده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه ممکن است خطر بیشتری برای آن داشته باشد. ما این موضوع را به طرز غم انگیزی پس از جنگ خلیج فارس آموختیم، هنگامی که نگه داشتن نیرو در عربستان سعودی به ظهور القاعده کمک کرد.

 

به طور گسترده تر، هیچ قدرتی در خاورمیانه نمی تواند در آینده نزدیک بر منطقه مسلط شود. عربستان سعودی، ایران و ترکیه در صورت تهدید تبدیل شدن به یک هژمون، از تجهیزات خوبی برای متعادل کردن یکدیگر برخوردار هستند. با انجام کارهای بیشتر در خارج از طریق دیپلماسی و کمتر از طریق نظامی، ایالات متحده بهتر می تواند کشورهای خاورمیانه را ترغیب کند تا منوط به امنیت ما نباشند و بیشتر با هم کار کنند.

 

در نهایت، استقرارهای نظامی بزرگ آمریکا در خاورمیانه برای مبارزه با تروریسم کارآمد نیستند. تجربه وحشتناک یازده سپتامبر به ما آموخت که هماهنگی میان نهادهای اجرای قانون، آژانسهای اطلاعاتی و متحدانمان برای خنثی کردن توطئه های تروریستی بسیار بیشتر از استقرار نیرو در کشورهای خاورمیانه ای اهمیت دارد.

 

علاوه بر این، چندین دهه استقرارهای نظامی در خاورمیانه و حمایت آمریکا از شرکای متزلزل که علنا مرتکب نقض های حقوق بشری میشوند، نظیر عربستان در یمن، نارضایتی عوامل محلی را در پی داشته و به جذب تروریستها کمک میکند. سیاستگذاران چندین دهه است که به این اذعان دارند. استقرارهای ما در کشورهای خطرناکی مانند سوریه و عراق هیچکدام از منافع اساسی ما در این منطقه را پیش نمیبرد، جز اینکه نیروهای ما به سادگی در معرض هدف کسانی قرار میگیرند که قصد دارند به آنها آسیب برسانند.

 

اگر تروریستها با هدف و توانایی حمله به ایالات متحده در خاورمیانه ظهور کنند، میتوانند در حملات موقت ضد تروریسم از بین بروند. قابلیتهای آمریکا این توانایی را ایجاد میکند تا تهدیدات در هر کجای جهان را هدف بگیرند. ما از طریق پایگاه های کنونی خودمان در خاورمیانه یا از روی ناوهای هواپیمابرمان در خارج میتوانیم همچنان به محافظت از خودمان ادامه دهیم.

 

همانطور که به پایان جنگ بیهوده، طولانی و پرهزینه در افغانستان فکر میکنیم، بیایید مجدداً به منافع ملی خود در جاهای دیگر بپردازیم و نیروهای خود را از خاورمیانه به خانه برگردانیم.»

درگیری قبایل عرب و نیروهای وابسته به آمریکا در شرق سوریه

بامداد امروز (شنبه) همزمان با یورش نیروهایی از ائتلاف آمریکایی به یکی از پایگاه‌های قبیله عربی “العکیدات” در حومه شرقی دیرالزور واقع در شرق سوریه، درگیری‌هایی میان نیروهای قبایل عربی و شبه‌نظامیان وابسته به ارتش آمریکا در این منطقه آغاز شدند.

ادامه

امریکا, جهان, حضور نظامی, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه

منابع عراقی به‌نقل از هیأت آمریکایی: نظامیان خود را از عراق خارج نمی‌کنیم

منابع سیاسی آگاه عراق خبر دادند که هیأت آمریکایی در جریان دیدار با مسئولان عراقی گفته است که حاضر نیست نیروهای خود را تحت فشار از این کشور خارج کند.

ادامه

امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, شمال افریقا, عراق

شمشیر دولت السیسی بر گردن اخوان المسلمین مصر

اخوان المسلمین که در زمان “حسنی مبارک” دیکتاتور پیشین مصر دوران سختی را گذراند، در حاکمیت “عبدالفتاح السیسی” نیز با شرایط ویژه‌ای مواجه است، به حدی که احکام حبس ابد رهبر و ۹ تن دیگر از اعضای این گروه در روزهای اخیر تایید شده است، اقدامی که می‌تواند سرآغاز اعتراضات جدیدی باشد.

ادامه

جهان, خاورمیانه, مصر, مقاله