«پیتر آلتمایر» وزیر اقتصاد آلمان روز دوشنبه از آمریکا و چین خواست مناقشه تجاری میان خود را حل و فصل کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، وی تاکید کرد که همه طرف ها باید در زمینه اجرای تصمیم های یکجانبه، کاملا مراقب باشند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرده است تعرفه بر واردات کالا از چین را به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار افزایش میدهد.
درهمین حال، آلتمایر در حاشیه کنفراسی در برلین در مورد مناقشه تجاری بین واشنگتن و پکن گفت: همه ما امیدواریم که جنگ تجاری بین آمریکا و چین قابل حل باشد، زیرا این مساله تبعات مثبتی برای هیچ کس ندارد.
وی افزود: ما به یک نظم تجاری مبتنی بر قوانین، بازارهای آزاد، نبود تبعیض و حقوق برابر برای شرکت های همه کشورهای دخیل، نیاز داریم.
به گزارش ایرنا، ترامپ روز دوشنبه از چین بابت مسائل تجاری انتقاد کرد و ضمن وعده به حمایت از نظام بازرگانی کشورش گفت که واشنگتن میلیاردها دلار در بخش تجارت ضرر کرده است.
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: آمریکا طی سال ها ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد دلار در سال در بخش تجارت از دست داده است. ما در تجارت با چین ۵۰۰ میلیارد دلار ضرر می دهیم. متاسفم، قصد نداریم این روند را بیش از این ادامه دهیم.
رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته یکشنبه، اعلام کرد که نرخ تعرفه بر واردات چین را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش می دهد.
در پی انتشار خبر افزایش تعرفه بر کالاهای چینی، چین نیز امروز دوشنبه، از لغو یازدهمین دور مذاکرات بین دو کشور که قرار بود این هفته در آمریکا برگزار شود، خبر داد.
در پی اقدام آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه های بیشتر بر چین که کارشناسان آن را نشانهای از شکست مذاکرات تجاری دو کشور میدانند، چین نیز عنوان کرد که هیأت مذاکره کننده خود را به واشنگتن اعزام نخواهد کرد.
دهمین دور مذاکرات تجاری چین و آمریکا پنجشنبه گذشته با حضور نمایندگان دو کشور در پکن برگزار شد. در این دور از مذاکرات «لیو هه» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست، معاون نخست وزیر و مسئول چینی مذاکرات دوجانبه با «استیون منوچین» وزیر خزانه داری ایالات متحده و «رابرت لایتیزر» نماینده تجاری آمریکا دیدار و گفت وگو کرد.
دو طرف براساس برنامه، قرار بود این هفته نیز یازدهمین دور مذاکرات را در واشنگتن برگزار کنند.
ترامپ معتقد است؛ چین با سرقت حق مالکیت معنوی و تبعیض تجاری، شرکت های خارجی و آمریکایی را تحت فشار میگذارد و کالاهای ارزان قیمت را با پرداخت یارانه به کشورهای دیگر صادر می کند.
حجم تجارت دو کشور که در سال ۱۹۷۹ میلادی پنج میلیارد دلار بود، در سال ۲۰۱۷ به ۵۸۰ میلیارد دلار رسید که برابر با روزانه حدود ۱.۵ میلیارد دلار است. روزانه ۱۴ هزار نفر برای کار، تحصیل و تفریح میان دو کشور از طریق هواپیما تردد می کنند.
در طول ۴۰ سال گذشته که روابط رسمی دو کشور برقرار شده، سرمایه گذاری دوجانبه نیز از تقریباً صفر به بیش از ۲۳۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.